Snart till salu

Ljus & luftig genomgångslägenhet

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Doktor Forselius gata 6

3:a alt 4:a Södra Guldheden

Kortfakta

Avgift:
5 264 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 86 kvm
Byggår:
1960
Adress:
Doktor Forselius gata 6,
413 26 GÖTEBORG

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på nicklas.arnesson@lundin.se.

Välkomna till en välplanerad trea om 86 kvm som enkelt kan byggas om till en fyra. Lägenheten är belägen två våningar ner och är den enda på våningsplanet. Stora fönsterpartier ger bostaden rikligt med ljus och naturen upplevs väldigt nära. Lägenheten har ett välplanerat kök med köksinredning från Marbodal, generösa sällskapsytor att umgås på och två rymliga sovrum med goda förvaringsmöjligheter. Till lägenheten hör även ett större samt ett mindre källarförråd.

Guldheden är ett lugnt och populärt område som ligger mitt i staden, men tack vare sitt höga läge känns storstadspulsen inte påträngande. Här bor man i ett lugnt och behagligt område med grönskande omgivningar och men ändå med gångavstånd till innerstaden. I området finns flera förskolor och skolor. Närhet till både Chalmers och Sahlgrenska akademin samt goda kommunikationer med buss och spårvagn på nära håll. Fina rekreationsområden finns vid Änggårdsbergen, Botaniska trädgården, Guldhedsdalen och Slottsskogen.

Information Ekonomi

Avgift: 5 264 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,2773%. Andel av årsavgift är 0,28204%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 372 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 208 kr/mån, och hushållsel 164 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 378/0801.

Våningsplan: Suterräng våningsplan -2 av 11.

Byggår: 1960.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 86 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda 161 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-11-19.

Information Förening

Förening: Brf Doktor Forselius. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 378 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Doktor Forselius, fd Riksbyggens Brf Göteborgshus nr 23, bildades i samband med att husen byggdes 1960. Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Guldheden 65:8-14 med adress Doktor Forselius gata 2-36. Tomträttsavgälden omförhandlades i november 2018. Föreningen består av 6 bostadshus med 378 lägenheter varav 3 upplåts med hyresrätt. Total boendeyta 29 909 kvm.

Gemensamma utrymmen: Till de flesta lägenheter hör ett lägenhetsförråd. Vissa har även ett matförråd. I föreningen finns föreningslokal, gästlägenhet, bastu, cykelrum, barnvagnsrum, hobbyrum, en tvättstuga i varje hus samt två små lekplatser och en stor lekplats..

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har en god ekonomi. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-08-24).
I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2019 till 2048.
Urval av utförda renoveringar:
1995 lades tak om.
2001-2003 byttes samtliga V/A-stammar successivt i kök och badrum då badrum även renoverades.
2002-2003 renoverades tvättstugorna.
2006-2008 målades entréer och underhåll samt ombyggnad av hissar utfördes.
2007-2008 införskaffades en torktumlare och två avfuktare till tvättstugor.
2008 utfördes ett termostatbyte.
2009 energideklarerades huset.
2011/2012 kontrollerades och tätades yttertak.
2012 kompletterades undercentral till fjärrövervakning och översyn av tappvatten och värmesystem genomfördes. Under samma år revs värmeaggregat och installationer i källare, radonmätning utfördes och skador från brand färdigställdes.
2012-2013 byttes ett antal vindsfläktar ut.
2013 reparerades avlopp i källare och mark samt golv i loftgångar. Samma år kompletterades hissar med nya styrskenor samt automatiskt smörjsystem och radiatorer installerades i lägenheter som har gavelläge. Radonmätning åtgärdades och källarväggar dränerades och fuktisolerades.
2014 utfördes arbete med att lägga ett material som motverkar halka i loftgångar och entrédörrarna sågs över. Under samma år rustades soprum upp samt en underhållsplan upprättades.
2015 rustades vissa tvättstugor upp med nya maskiner och utrustning, läckage i några gavelväggar reparerades, nya vindsfläktar installerades och den stora renoveringsprojektet påbörjades. Samma år tecknade föreningen ett avtal med Bredbandsbolaget om att få fiberkabel indragen i husen. En omdragning av elkablar gjordes även.
2015/2016 utfördes OVK-besiktning i samtliga lägenheter och lokaler samt brandskyddskontroller av föreningens fastigheter.
2016 installerades fibernät i fastigheten.
2016-2017 utfördes renoveringsprojekt på hus A (2-6) och hus B (8-12).
2018-2020 utfördes ett stort renoveringsprojekt som omfattade reparation av balkongerna, byte av balkongdörrar och fönster, byte och tilläggsisolering av fasad- och gavelmaterial samt förstärkning och tilläggsisolering av taken. Vissa dräneringsarbeten, injustering samt rensning av ventilation utfördes allt eftersom husen blev färdigrenoverade.

Parkering: Det finns 165 parkeringsplatser i området. Kostnad för att hyra en parkering är ca 400 kr/mån. I dagsläget är det ca 1 års kö (2020-08-24). Boende i föreningen kan också köpa p-tillstånd för besöksplatserna, dessa kostar ca 250 kr/mån. Det finns även ett antal garage inom föreningens område, dessa sköts av en separat garageförening.

TV och bredband: Kabel-TV via Comhem ingår i avgiften. Om man önskar digital-tv kan det tecknas via Comhem eller Bredbandsbolaget. Föreningen är ansluten till fibernät via Bredbandsbolaget, hastigheten är 100 Mbit i båda riktningarna. Föreningen har avtal om gruppanslutning av bredband och kostnaden ingår i avgiften.

Övrigt: Vid överlåtelse ska lägenheten genomgå en överlåtelsebesiktning som utförs av Riksbyggen. Kostnaden för besiktning står föreningen för.

Föreningen har en bra och informativ hemsida, läs gärna mer där: https://www.doktorforselius.se/.

Södra Guldheden

Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken.

Guldheden har två vattentorn. Uppifrån det södra får man en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset sätter prägel på stadsdelen, många är de doktorer och systrar som fått ge namn åt Guldhedens gator.

Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Här finns stadens stora utbud av butiker, restauranger och nöjesställen. I de egna kvarteren finns dock det mesta man behöver, vid Doktor Fries torg finns bl.a. mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek.

Guldheden är en populär stadsdel för studenter och för barnfamiljen finns gott om skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar inom idrott, kultur och friluftsliv som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Träningsställen finns vid Mossens idrottsplats och Landala torg.

Trots Guldhedens täta bebyggelse, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten.

Guldheden inbjuder till ett centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning