Såld

Nyrenoverad charmerande villa nära badsjö

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Åsängsvägen 23

Lindome Inseros

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 61 kvm
Byggår:
1955
Tomtarea:
ca 1 666 kvm
Adress:
Åsängsvägen 23,
437 92 Lindome

Beskrivning

Finn lugnet i detta fina och nyrenoverade hem, där du bor i ett fantastiskt naturskönt läge med bekvämt gångavstånd till Västra Ingsjön samt busshållplatsen. Bostaden är smakfullt renoverad med ett modernt kök, gediget ekparkettgolv samt ljusa enhetliga färger. Trevlig planlösning med fokus på de sociala ytorna och öppet mellan vardagsrum, kök och matplats där braskaminen har en central plats och skänker både värme och stämning i bostaden. Lummig bergstomt med gräsmatta, träd och buskage. Stort förråd på tomten. Ett omtyckt område där du avnjuter fördelarna med det lantliga läget samtidigt som det ligger nära stan. Bara att flytta in! - Snabbt tillträde är möjligt. Besiktning är utförd och protokollet finns under dokument och länkar. Varmt välkommen med er bokning till visningen av denna pärla!

Bostadens disposition:
Huset välkomnar oss med en gedigen nybyggd altantrappa som leder upp på verandan. Här stiger vi in i hallen och köket som ligger i öppen planlösning tillsammans med vardagsrummet. Alla rum har ett robust mattlackat ekparkettgolv som ger huset en fin karaktär. Köket är nytt och har en klassisk modern design med släta vita lådfronter och skåp. Gott om förvaring både i neder- samt överskåpen. Mörk laminatbänkskiva som står i fin kontrast till det vita kaklet över arbetsplatsen. Fönster över diskbänken samt vy över trädgården och uppfarten. Kombinerad kyl och frys samt diskmaskin, båda är integrerade. Inbyggnadsugn, spishäll samt fläkt. Matplatsen ligger i anslutning till köket och vardagsrummet och här har man plats för ett större bord och gäster. Vardagsrummet pryds av det svängda vackra fönsterpartiet som funnits sedan huset byggdes. Braskaminen har en central plats i rummet och värmer skönt på hösten och vintern. Huvudsovrummet ligger längst in i huset och är av generös storlek med plats för dubbelsäng. Här finns ett ytterligare utrymme för t. ex. arbetsplatsen. Stor skjutgarderob med spegeldörrar löser förvaringen. Sovrum två är mindre men med mysig utformning och utsikt över husets framsida. Badrummet har uppdaterats med nya möbler och wc. Här finns en tvättmaskin från Bosch samt duschhörna. På golvet ligger ett genuint rosa marmorgolv.
- Ett ombonat och trivsamt hus att komma hem till!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 1 239 000 kr varav byggnadsvärde 453 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 16 281 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 9 500 kr/år, försäkring 2 822 kr/år, vatten/avlopp 1 800 kr/år, renhållning 1 076 kr/år, sotning 413 kr/år, och samfällighet 670 kr/år.
I posten uppvärmning ingår även hushållselen.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-förmån: Förmån: Officialservitut Avlopp, 1481K-2013/63.1.
Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Mölndal Inseros GA:2 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Mölndal Strekered GA:2.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Strekered 1:19.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 plan.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1955.

Senaste renovering/ombyggnad: Fastigheten förvärvades 1968 av nuvarande ägare. 2020 har man totalrenoveratinvändigt med nya ytskikt och ändrad planlösning. Österfasaden är tilläggsisolerad invändigt och södergaveln tillägsisolerades utvändigt. Fasaden målades om. Även vindbjälklaget är tilläggsisolerat inför försäljningen.
Taket samt badrummet renoverades 1992. 2020 har badrummet fått ett lyft med nya badrumsmöbler samt att en våtrumsmatta har satts upp över befintlig vägg.

Storlek: Boarea ca 61 m². Areauppgifter enligt säljaren. I fastighetstaxeringen är boarean angiven till 55 kvm. 3 rum, varav 2 sovrum.
Kontrollmätning har inte gjorts och köparen uppmanas att själv mäta bostaden om denne önskar.

Byggnadssätt: Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glas isolerfönster samt kopplade.
Enskilt vatten, Enskilt avlopp. Egen avloppsbrunn med gemensam infiltration/reningsverk för tre fastigheter. Omgjort 2014.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Direktverkande el, radiatorer, luft/luft-värmepump. Spiskassett.

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda primärenergital 175 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-06-08.

Uteplats: Uteplatser vid entrén samt på husets baksida.
Entrésidan har västerläge samt nylagd trätrall.
Baksidan ligger i österläge och nås från badrummet.

Övriga byggnader: Förråd.

Tomt: Lummig bergstomt med uppvuxen växtlighet såsom träd, buskar och gräsmatta.

Planritning