Vacker funkis från 1938

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Lilla Bergsgatan 1

5:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
9 500 000 kr
Avgift:
6 334 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 160 kvm
Våning:
3/5, hiss
Byggår:
1938
Adress:
Lilla Bergsgatan 1,
411 28 GÖTEBORG

Beskrivning

Välkomna till detta vackra funkishus från 1938 med alla originaldetaljer väl bevarade. Lägenheten är fint beläget i huset på våning tre med fungerande eldstad och två ordentliga balkonger i olika väderstreck. Vardagsrum och matsal i vinkel ger sköna sociala ytor med stora fönsterpartier i teak som ger fint ljus. Mycket stabil bostadsrättsförening med låg belåning och dessutom lokalintäkter.

Planlösning: Stor hall med plats för ytterkläder, dessutom klädkammare i anslutning. Gästtoalett i anslutning till hallen.
Stort vardagsrum och matsal i vinkel med vackra pardörrar i teak emellan. Vardagsrummet har gott om plats för flera sittgrupper. Vacker fungerande öppen spis och utgång till den ena balkongen. Matsalen rymmer ett stort matsalsbord och har ett dekorativt perspektivfönster.
Rejält kök med ordentlig köksö och dessutom plats för matbord intill ett av fönstren. Köket är renoverat 2005 med luckor och snickerier från Lundins kök och interiör. Köket är välutrustat med bland annat två kyl/frys och hel vinkyl. Ett skafferi i anslutning till köket ger ytterligare förvaring.
Passage med serveringsskåp och platsbyggda garderober.
Tre ordentliga sovrum varav ett större med utgång till den andra balkongen. Garderober i samtliga sovrum.
Fräscht badrum renoverat 2010 med dusch, fönster och dubbla handfat. Kakel på väggar, natursten med golvvärme.
Fina ekparketter i original i alla rum.

Huset ligger centralt beläget med stadens stora utbud på promenadavstånd. Trivsamt område utan några planer på ytterligare bebyggelse.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 9 500 000 kr

Avgift: 6 334 kr/mån. Andel i föreningen är 13,7514%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 450 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 300 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3/1301.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5, hiss finns.

Byggår: 1938.

Storlek: 5 rum, varav 3 sovrum. Boarea ca 160 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Comhem. Internet: Bredband via Comhem.

Uteplats: Boendeparkering i området. Närliggande garage på kort avstånd.

Energideklaration: Status: Energideklaration senast utförd.

Information Förening

Förening: Bostadsrättsföreningen Äpplet i Göteborg.
I föreningen finns 9 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen registrerades 1997-10-08. Föreningens stadgar registrerades 2008-08-21 och föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades samma datum hos Bolagsverket
År 2018 antog föreningen nya stadgar, baserade på Bostadsrätternas mönsterstadgar. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Samfälligheten Lilla Bergsgatan l, som förvaltar gemensamhetsanläggningar. Övrig medlem är Fastighets AB Lilla Bergsgatan l. Föreningens andel är 50%. Föreningens fastighet, Annedal 23:1 i Göteborgs kommun, förvärvades år 2000. Den är försäkrad hos Söderberg & Partners. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår. Fastigheten, vars värdeår är 1938, bebyggdes samma år med ett flerbostadshus. Byggnadens totalyta är 1270 kvadratmeter, varav 1158 kvadratmeter utgör lägenhetsyta och 112 kvadratmeter utgör lokalyta. Byggnaden värms upp med fjärrvärme. Föreningen upplåter nio lägenheter med bostadsrätt och två lokaler med hyresrätt. Lägenhetsfördelningen är följande: Två lägenheter har tre r.o.k., en lägenhet har fyra r.o.k., tre lägenheter har fem r.o.k. och tre lägenheter har sex r.o.k. Under verksamhetsåret har i den ena lokalen drivits en frisersalong och i den andra ett kontor. Föreningen följer en underhållsplan, som upprättades 2004 och reviderades 2012. Avsättning till fond för yttre underhåll sker med minst 125 000 kronor per år enligt underhållsplanen.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning