Såld

Renoverad genomgångslägenhet med härlig balkong mot omgivningarna

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Regnvädersgatan 22

2:a Biskopsgården

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 353 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 55,5 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1956
Adress:
Regnvädersgatan 22,
418 32 Göteborg

Beskrivning

Här erbjuds en fint renoverad och ljus tvåa med balkong mot natursköna omgivningar. Genomgående ljusa ytskikt och parkettgolv. Stort socialt vardagsrum där ni kan umgås med vänner och familj. Fräscht kök med goda förvaringsmöjligheter, sovrum med plats för dubbelsäng samt ett tidlöst helkaklat badrum som renoverades i samband med föreningens stambyte 2017.

I södra Biskopsgården är omgivningarna trivsamma och det mesta man kan önska finns i närheten. I närområdet ligger flera skolor samt Vårväderstorget med bland annat Willys och vårdcentral. Här bor ni i en grön stadsdel med fina friluftsområden som Svarte Mosse där ni finner ett flertal leder, naturstigar och running and cycling samt Hisingsparken som är Göteborgs största parkområde. Kommunikationerna är goda då spårvagn 5, 6 och 10 snabbt tar er in till centrum. Ni har även direktbuss till Volvo personvagnar från Vårväderstorget. Med cykel tar det cirka 10 minuter till Norra Älvstranden och Chalmers Lindholmen. Närhet till Eriksberg.

Lägenhetens 55,5 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en rymlig möblerbar hall med plats för avhängning. Lägenheten har genomgående ljusa ytskikt.

Vardagsrummet är en perfekt plats för socialt umgänge och kan inredas med soffhörna och matsalsbord.

Köket har köksinredning i vitt med bänkytor i massiv ek och stänkskydd i mörkgrått kakel. Den maskinella utrustningen består av spishäll, inbyggnadsugn, fläkt, inbyggnadsmikro samt side-by-side kyl och frys i fullhöjd. I köket ryms en matplats för fyra personer.

Sovrummet är en plats för avkoppling och härifrån nås lägenhetens balkong med utsikt över den gröna omgivningen. Sovrummet kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord.

Det helkaklade badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte 2017. Mörkgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av WC, handfat med ovansittande spegelskåp samt duschhörna med avskiljande glasväggar. Ett fönster bidrar med dagsljus.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 353 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,75678%. Andel av årsavgift är 1,73607%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 39.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1956.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 55,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Energiprestanda 132 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2008-11-07.

Information Förening

Förening: Brf Biskopsgården nr 1. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 56 st lägenheter och 4 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Biskopsgården nr 1 bildades år 1956. Föreningen består av ett flerbostadshus med 56 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 4 lokaler med hyresrätt. Fastigheten är upplåten med tomträtt.

Gemensamma utrymmen: Till lägenheterna hör både vindsförråd och källarförråd. I föreningen finns låst cykelförråd, två tvättstugor som är belägna i källarplan uppgång 14 och 16.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har planer på att bygga om lokaler till lägenheter och då kommer försäljningen av dessa att ge intäkter. 2018 såldes en lägenhet som tidigare var styrelserum vilket inbringade god förtjänst med ett rejält ekonomiskt tillskott till föreningen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-02-07).

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2017 och 2053.
2025 planeras underhåll av garageportar.
Redan utfört underhåll:
2019 installation av snörasskydd samt byte tegelbalkar ca 2-3 entréer.
2017-2018 nytt porttelefonisystem.
2017 stambyte, ombyggnation av en lokal till lägenhet.
2016 Installation av radonsugar, rensning av ventilation samt byte av garagelås.
2015 Rörstambyte uppgång 20 (höger sida).
2014 ny fjärrvärmecentral, radonmätning och ovk
2010 elinstallationer
2009 målning av trappuppgångar, målning av balkonger, målning av garage samt dräneringsarbeten
2008 nya balkonger
2005 relining av rörstammar samt renovering av tvättstugor
2001 installerades säkerhetsdörrar
1998 gårdsbjälklag
1997 omläggning av tak
1993 entrédörrar.

Parkering: Föreningen förfogar över ett antal parkerings- och garageplatser. Parkeringsplats kan hyras för ca 150kr/mån och garageplats 400kr/mån. I dagsläget finns det ett fåtal lediga av både parkeringsplats och garageplats. Kö till garageplats får man ställa sig i först när man har en parkeringsplats. SBC administrerar kön till platserna, karolina.bergehed@sbc.se.

TV och bredband: TV och bredband via Comhem ingår i avgiften. Även Bredbandsbolaget finns i fastigheten.

Biskopsgården

Kajpromenader, storstadsliv och vacker natur


Biskopsgården är en naturskön citynära förort till Göteborg som till största del bebyggdes under 1950-1960 talet. Området är uppbyggt kring tre större torg; Friskväderstorget, Vårväderstorget och Länsmanstorget. Bebyggelsen är till stor del belägen i höglänt terräng och många bostäder har vidsträckt utsikt över staden i öster eller skärgården i väster. Biskopsgården är känt för sina fina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen kring Store Vette. Biskopsgården ligger ca 15 minuter med spårvagn från centrala Göteborg och nås med flera spårvagnslinjer. I området finns ett rikt föreningsliv samt flera förskolor och grundskolor i årskurs F-9. Biskopsgården har en mångfald av kultur och språk vilket utmärker stadsdelen.

Planritning