Såld

Nyproduktion med klimattänk & innovativa lösningar i fokus

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ernst Torulfsgatan 3C

2:a Nya Munkebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 279 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 55 kvm
Våning:
3/6, hiss
Byggår:
2020
Adress:
Ernst Torulfsgatan 3C,
416 73 GÖTEBORG

Beskrivning

Modern ljus lägenhet med tidlösa materialval, energisnåla vitvaror och låga driftskostnader. Lägenheten har en öppen planlösning som skapar ett naturligt samband mellan köket, vardagsrummet och den inglasade balkongen. Sovrummet är avskilt beläget och erbjuder bra förvaring och det moderna badrummet har egen tvättavdelning. Nyproduktion med planerad inflyttning i april 2020.

Brf Munkebäcksäng är signerat arkitekter från den prisbelönta arkitektbyrån Wingårdhs och 02Landskap. Här vävs miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet samman till en fungerande helhet. Som boende i Brf Munkebäcksäng får man en mängd samspelande fördelar på köpet. Det innebär inte bara att bostaden är energisnål och klimatsmart, består av hållbara material, ger en hälsosam innemiljö och att bostadsområdet byggs utifrån naturens förutsättningar. Det finns även innovativa lösningar som gör det lätt att leva grönt och hållbart som exempelvis hustaken som består av sedum och solceller samt att man är ansluten till bilpool. Låga driftskostnaderna tack vare solenergi, energisnåla vitvaror, täta välisolerade fasader och effektiv ventilation.

I området finns det mesta; bageri, frukt- och grönsakshandel, Coop Konsum, apotek, Närhälsan, Synsam, bankomat och godisaffär. Små mysiga butiker, konditorier, caféer, restauranger och krogar bidrar till en gemytlig stämning. Det är även nära till Munkebäcks torg, ICA Kvantum, Torpavallens handelsplats, E20, spårvagnar, bussar, centrum samt hela Delsjöområdet med Skatås motionscentrum, fina skogar och sjöar.

Lägenhetens 55 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i två garderober. Lägenheten har genomgående trestavsparkett i ek från Kährs, vitmålade väggar och fönsterbänkar av ljus natursten.

Härliga sociala ytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning som har fint ljusinsläpp från två väderstreck och utgång till lägenhetens generösa inglasade balkong i sydvästläge med utsikt mot innergården. Här kan man inreda med soffhörna och matsalsbord för större middagssällskap.

Köket har köksinredning från Vedums serie Annika med handtag i rostfritt, laminatbänkskiva med infälld diskho samt stänkskydd i vitt blankt kakel. Miljöklassade vitvaror som utgörs av induktionshäll, köksfläkt med hög kapacitet, inbyggd varmluftsugn (Eco clean direct), integrerad diskmaskin (SuperSilence & ExtraDry), inbyggnadsmikro samt kyl med frys i rostfritt stål (Easyclean A+++). Samtliga vitvaror är från Bosch förutom fläkten som är från Siemens.

Rymligt sovrum som kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter finns i form av en inbyggd skjutdörrsgarderob. Fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti.

Modernt helkaklat badrum som har grått klinkergolv med komfortvärme (extra tillval) och vitt blankt kakel. Inredningen består av vägghängd wc med mjuksits, handfatskommod och spegelskåp från Vedum samt duschhörna med raka vikväggar i klarglas. I badrummet finns även en tvättavdelning med arbetsbänk, överskåp, tvättmaskin (EcoSilence Drive) samt torktumlare (SelfCleaning Condenser A++).

Till lägenheten hör ett förråd som är beläget i källarplan.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 279 kr/mån. Bredband ingår i avgiften.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,0548%. Föreningen tillåter juridisk person som köpare.

Driftkostnad: Uppskattad driftskostnad är ca 400 kr/mån och baserad på schablonbelopp. Föreningen har individuell mätning av kall- och varmvattenkostnader samt el. Bostadsrättstillägget i försäkringen ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3102/1102.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6, hiss finns. Garage- och källarplan nås med hiss.

Byggår: 2020.

Storlek: 2 rum, varav 1 sovrum. Boarea ca 55 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme, vattenburna radiatorer.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med återvinning.

Information Förening

Förening: Riksbyggen Brf Munkebäcksäng. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 79 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Riksbyggen Brf Munkebäcksäng äger fastigheten Kålltorp 99:5 som består av tre flerbostadshus i 6-8 våningar med sammanlagt 79 lägenheter. Byggstart var vinter 2018 och inflyttning beräknas ske våren 2020. Huset är miljöcertifierat enligt Miljöbyggnad Silver vilket visar på höga kvaliteter gällande energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial. Husen har sedumtak och solceller.

Gemensamma utrymmen: Till alla lägenheter hör ett förråd beläget i källarplan. I föreningen finns övernattningslägenhet, gemensamhetslokal med kök och köksutrustning, två cykelrum, tre barnvagnsrum samt soprum/grovsoprum/miljöstation. Gemensam innergård med lekplats och pergola med grillplats.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Enligt den ekonomiska planen har årsavgifterna årligen uppräknats med 2% vilket innebär realt oförändrade årliga avgifter om inflationen är 2%.

Försäkring: Fastigheten avses bli fullvärdesförsäkrad hos Folksam. I försäkringen ingår styrelseansvarsförsäkring samt kollektivt bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.

Kommande/gjorda renoveringar: Fastigheterna är helt nyproducerade.

Parkering: Under byggnaderna samt den gemensamma gården finns ett garage, som nås med hiss, med 42 bilplatser och 3 MC-platser. Kostnad för att hyra en plats är 1100 kr/mån och garageplats med laddstolpe är 1100kr/mån samt kostnad för elförbrukning. Föreningens medlemmar ansluts till en bilpool (1 st anslutning per hushåll). Anslutningen till bilpoolen varar from godkänd slutbesiktning av grannföreningen Brf Bonum Munkebäckslund, vilket preliminär beräknas ske i november 2020, och löper i 5 år. Kostnaden för anslutning av samtliga hushåll står Riksbyggen för under den första 5-årsperioden därefter avgör föreningen huruvida man önskar fortsätta med befintlig bilpoolsleverentör eller om annan leverantör ska anlitas.

TV och bredband: Fastigheterna är anslutna till TV, bredband och IP-telefoni via Telia triple play.

Munkebäck


Munkebäck är beläget i Göteborgs östra centrum, omgivet av vackra naturmiljöer. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består både av höghus, landshövdingehus och av villaområden.

Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett gott utbud, här finns mataffärer, butiker och restauranger. Torpavallens handelsplats ligger vid Munkebäcksmotet, ett köpcentrum med ett stort utbud av shopping, träning och service.

I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. Munkebäck har flera aktiva föreningar inom exempelvis fotboll och innebandy. Det finns gott om förskolor och grundskolor att välja på, både kommunala och fristående.

Vacker natur finns på nära avstånd. Delsjöns naturreservat är ett vidsträckt grönområde med vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. För Munkebäcksborna ligger Härlanda Tjärn närmast till hands. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Cykelvägar och goda kommunikationer i området gör att Göteborgs city lätt nås med cykel, buss eller spårvagn.

Munkebäck inbjuder till ett behagligt och centralt boende nära naturen.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning