Såld

Unik trea i etage högst upp på Gråberget

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Vantgatan 1A

3:a Majorna

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 740 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 86 kvm
Våning:
3/4, ej hiss
Byggår:
1952
Adress:
Vantgatan 1A,
414 56 Göteborg

Beskrivning

Äntligen presenteras denna unika etagelägenhet om 86 kvadratmeter med enastående utsikt åt tre håll. På en lugn återvändsgata finner ni en välplanerad 3:a som präglas av ljus och rymd tack vare ljusinsläpp från tre väderstreck och smarta planlösning. Med ett läge högst upp i huset skapas en fri och öppen känsla som blir genomgående för hela bostaden.

Med väldisponerade ytor välkomnas man in i en hall med goda förvaringsmöjligheter, därefter nås det helkaklade badrummet direkt till höger. Köket är inrett i stilrena färg- och materialval och här ryms med enkelhet en matgrupp för hela familjen. Sovrummet genomsyras av harmoni och ljus, här nås även bostadens balkong med utsikt över takåsarna i Majorna och hamninloppet. Intill ligger vardagsrummet med välbevarad fiskbensparkett. Även från vardagsrummet slås man av det fria läget och det grönskande närområdet och stora fönsterpartier släpper in rikligt med ljus som präglar denna bostad. Vidare från vardagsrummet leder trappan upp till vindsrummet där man slås av de magnifika vyerna mot brofästet av Älvsborgsbron och älvinloppet.

Här bor ni tryggt i en stor och mycket välskött HSB-förening, med flera gemensamhetsutrymmen så som gästlägenheter och samlingslokal samt snickeri, hobbyrum och nyrenoverad bastu. Grönskande närområde med ett stort utbud av restauranger, mysiga caféer och trevliga promenadstråk runt hörnet. Med god kommunikation nås både skärgården och stadens centrum.

Rumsbeskrivning: Inbjudande hall med plats för avhängning och två garderober med överskåp. Längre in i bostaden finner du en rymlig klädkammare som ger god förvaring. Ljusa ytskikt och laminatgolv.

Tidlöst kök med mörkt kakel samt mörk bänkskiva. Goda arbetsytor och generös förvaring. Ljusa skåpsluckor med rostfria beslag. Utrustat med varmluftsugn, keramisk häll, fläkt (kolfilter), diskmaskin och kyl/frys.

Ljust vardagsrum med utrymme för soffgrupp och tillhörande möblemang. Matsalsbord ryms också om så önskas. Ljusa ytskikt och vacker parkett i fiskbensläggning. Tilltaget fönsterparti ger ett gott ljusflöde. Här finner ni även uppgången till våningsplan 2.

Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Fräscha ytskikt och laminatgolv.
Mysig balkong i underbart gavel-läge vilket ger eftermiddags- och kvällssol.

Helkaklat badrum med klinker på golv. Utrustat med badkar, wc, handdukstork och överskåp med spegeldörrar. Även praktiskt vädringsfönster.

Våningsplan 2
Väl tilltaget allrum med plats för soffgrupp och tillhörande möbler. Här finns även möjlighet att nyttja som sovrum eller större matsal. Takfönster med vidsträckt utsikt mot Göteborgs hamninlopp. Parkett på golv samt ljusa väggar.

Välkommen att boka din visningstid till denna unika lägenhet!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 740 kr/mån. inkl värme, VA och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 14 867 kr. Andel i föreningen är 0,26652%. Andel av årsavgift är 0,26652%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 400 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 300 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Majorna 153:3.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 379/1202.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4, ej hiss. Bostaden har entré från våning 3 men nyttjar både våning 3 och 4.

Byggår: 1952.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 86 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
Bostaden är registrerad som 2 rok men nyttjas idag som 3 rok.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen har Comhem som leverantör av kabel-TV. Internet: Bredband via Comhem/Telenor samt ADSL.

Övriga byggnader: Det finns bastu, cykelförråd, festlokal, gästlägenhet, barnvagnsrum, snickerirum., källarförråd (ca 4 kvm), matkällare, tvättstuga och vindsförråd (ca 8 kvm).

Information Förening

Förening: HSB Gråberget. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 569 st lägenheter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Gråberget består av 569 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 3 lokaler. Husen byggdes 1952 (ombyggt 1988) och marken upplåts med tomträtt. Föreningens adresser är Kabelgatan 8-30 och 33-41, Vantgatan 1, 2 och 3 samt Kravellgatan 1. Marken upplåts med tomträtt och nuvarande avtal löper fram till 2022-01-07.

Egen "öppen förskola" varje tisdag klockan 14-16, med nystart den 3 september 2019.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två gästlägenheter (Kabelgatan 22 samt Kabelgatan 35 E), hobbyrum (Kabelgatan 37), bastu (Vantgatan 2 C) med en fantastisk utsikt samt en samlingslokal (Vantgatan 3). Föreningen har även flera mysiga uteplatser med grillmöjlighet, lekplats samt odlingslotter. Det finns också cykel- samt barnvagnsutrymme.

Föreningens ekonomi: Förening med stabil och god ekonomi där den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Avgifterna höjdes med 3% 1 januari 2019 och 5 % inför 2020, kontrollerat med föreningen 20200326.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har välskötta fastigheter och följer uppsatt underhållsplan. I dagsläget pågår spolning och filmning av stammarna. Man kommer även se över och reparera system för avlopp, dagvatten och dränering. Nästa stamrenovering är planerad till 2036. Färdigställande av nyanlagda p-platser, inklusive ca åtta elbilsplatser. För mer pågående och kommande renoveringar se årsredovisningen 2018.
Urval av utförda renoveringar:
1985-88 genomfördes ett omfattande stambyte och föreningen fick då nytt el- och VA-system, samtidigt helrenoverades samtliga badrum.
2004-2007 genomfördes målning och renoveringsarbeten av balkonger.
2007 renoverades hissar.
2013 målades och renoverades trapphus
2014 renoverades fasaderna på Kabelgatan 8-14
2015 renoverades samlingslokalen, expeditionen, bastun samt gästlägenheten på Kabelgatan 22.
Under 2019 planeras följande:
Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) på Vantgatan 1, 2 och 3
Slutförande av omfattande åtgärder mot inbrott.
Reparation av husens system för avlopp, dagvatten och dränering
Fortsatt översyn av fasader och balkonger
Renovering och breddning av p-platser
Färdigställande av nyanlagda p-platser, inklusive 8 elbilsplatser
Fortsatt arbete med en långsiktig lösning för cyklar.
Fortsatt översyn av trädsituationen, ink på kommunens mark.
Åtgärdande av markytan utanför Kabelgatan 8 och 16, inkl gångstigen.
Förbättringar vid lekplatsen.

Parkering: Föreningen har 219 egna p-platser med uttag för motorvärmare samt 10 varmgarage. Kostnaden för att hyra en parkeringsplats är ca 400 kr och för varmgarage 850 kr. Det finns även fyra MC-platser som kan hyras för ca 200 kr.Det finns även laddstationer för elbilar. I dagsläget är det kö till parkering samt garage. Boendeparkering finns på vissa delar av gatorna i området.

TV och bredband: Kabel-TV via Comhem och höghastighetsbredband via Comhem alternativt Telenor.

Övrigt: Föreningen har som krav att köparna måste bo permanent i lägenheten. Styrelsen sammanträder i regel den första onsdagen i varje månad förutom i juli. Nya medlemmar godkännes på styrelsemötet. Efter det tar föreningens förvaltningsadministratör över och tar kontakt med den nya medlemmen.
För mer information se föreningens hemsida; www.hsbgraberget.se.

Majorna

Majorna är en av Göteborgs mest genuina och charmiga stadsdelar. En stad i staden med eget uttryck och livfullhet. Vindlande kullerstensgator, vackra landshövdingehus och små parker och torg skapar tillsammans områdets trivsamma utseende och levande atmosfär.

Majorna är ett område med gamla anor. Hamnen, älven och havet har sedan århundraden varit livsviktiga för majborna. Härifrån hämtade man sin försörjning och många namn härrör från den tiden då det behövdes både båtbyggare, segelsömmare och repslagare. Idag är kajerna både arbetsplatser och härliga rekreationsområden. Och från många av Majornas kullar har man utsikt mot älvmynningen.

Stadsdelen sjuder av aktivitet för alla åldrar. Musik- och kulturlivet är rikt och det finns gott om idrottsföreningar och träningsställen. I kvarteren hittar man ett brett och varierat utbud av butiker, mysiga caféer och restauranger. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

Majorna är en populär stadsdel för studenter, flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. För barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor.

Små parker, som Söderlingska parken i Gathenhielmska kulturreservatet, finner man i de egna kvarteren. Klippan, Slottsskogen, Botaniska och Änggårdsbergen ligger alla på promenad- eller cykelavstånd och är ljuvliga oaser året om.

I Majorna lever man ett aktivt storstadsliv i en charmerande småstadsmiljö med både havet och grönskan inpå knuten.

Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning