Såld

Ljus gavellägenhet med högt läge, vidsträckt utsikt & stor inglasad balkong

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Anne Jonson
assisterande mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Liedstrandsgatan 10

4:a Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 296 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 100 kvm
Våning:
8/10, hiss
Byggår:
2013
Adress:
Liedstrandsgatan 10,
416 58 Göteborg

Beskrivning

I hjärtat av gemytliga Lunden ligger denna genomtänkta fyra om 100 kvm som har ett härligt gavelläge högt upp i huset med rikligt ljusinsläpp från generösa fönsterpartier, vidsträckt utsikt samt en stor balkong med öppningsbar inglasning. Genomgående stilrena materialval, hög standard och flera bekvämligheter. Generösa sällskapsytor i öppen planlösning, modernt välplanerat kök, lättmöblerade rum, bra förvaring samt stort badrum med egen tvättavdelning. Ett extra plus är att lägenheten även har en separat toalett vilket underlättar när man är många i familjen eller har gäster på besök. Här bor man tröskelfritt och det är inte några trappsteg för att komma till hissen samt så kan man köra bil fram för i- och urlastning ända fram till entrédörren vilket ökar bekvämligheten. I anslutning till huset finns en fin gräsmatta och lekplats som är välbesökt och populär i alla sorters väder.

Lunden är ett lugnt och populärt område som ligger rakt öster om city. Ni kan promenera eller cykla in till stan men det finns även goda kommunikationer med både buss och spårvagn. I närområdet ligger Danska vägen som kantas av diverse butiker, såsom mataffärer, kiosk, gatukök, café, konditori, möbelbutik, färgaffär och stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen - ja det mesta man kan önska sig helt enkelt. Lockar skön natur, motion eller bad så ligger Delsjöområdet på bekvämt gångavstånd.

Lägenhetens ca 100 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. Vid entrén ligger praktiskt grått klinkergolv som sedan övergår i genomgående ekparkett och vita väggar.

Stilrent kök med köksinredning i vitt som kombineras med bänkyta i svart blankpolerad sten och stänkskydd i vitt kakel med svarta inslag. Köket är utrustat med induktionshäll, inbyggnadsugn, fläkt, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Samtlig utrustning är från Siemens förutom fläkten som kommer från Franke och induktionshällen från Whirlpool. I anslutning till köket finns en matplats som rymmer större middagssällskap och ramas in av fönster i två väderstreck. Från matplatsen är det öppen planlösning mot vardagsrummet.

Trivsamt vardagsrum med gavelläge som har rikligt ljusinsläpp från stora fönster i tre väderstreck samt utgång till en väl tilltagen balkong med öppningsbar inglasning och vidsträckt utsikt. Vardagsrummet kan inredas med soffgrupp och övrigt möblemang.

Lägenhetens största sovrum har gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob som sträcker sig längs ena väggen. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

De två mindre sovrummen kan även inredas som kontor eller gästrum. Från det ena rummet nås en rymlig klädkammare. Båda rummen har dubbelfönster med fri utsikt och fint ljusinsläpp.

Stort badrum med tidlösa materialval som grått klinkergolv och vita helkaklade väggar med ett fondparti i gråsvart mosaik. Inredningen består av wc, handfatskommod med spegelskåp ovan, handdukstork samt badkar. Här finns även en tvättavdelning med arbetsbänk, överskåp samt tvättmaskin och torktumlare. I taket sitter infällda spotlights.

Lägenheten har även en separat toalett med grått klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns wc, handfatskommod med stänkskydd i vit mosaik samt spegel. I taket sitter infällda spotlights.

Till lägenheten hör ett förråd som är beläget på våning 3.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 296 kr/mån. I avgiften ingår värme, kallvatten samt Telia triple play. Kostnad för varmvatten och el tillkommer enligt individuell mätning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,4532%. Andel av årsavgift är 1,45323%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 595 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, vatten/avlopp 200 kr/mån, och hushållsel 250 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 11706/1706.

Våningsplan: Våningsplan 8 av 10, hiss finns.

Byggår: 2013.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 100 m². Areauppgifter enligt säljaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el).

Ventilation: Frånluft med återvinning.

Uteplats: Väl tilltagen balkong med öppningsbar inglasning och vidsträckt utsikt.

Energideklaration: Energiklass B, energiprestanda 53 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2017-03-15.

Information Förening

Förening: Brf Danska Vägen i Lunden. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 86 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Danska Vägen i Lunden är en nybyggd förening som bildades 2014. Föreningens fastigheter består av två hus med 86 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Husen är belägna på Liedstrandsgatan 10-12. Fastigheten bebyggdes 2013 av JM AB. Föreningen äger marken.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns ett stort cykelförråd samt barnvagns- och rullstolsförråd på entréplan. Föreningen har även ett sophus för sophantering med sopsorteringskärl.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har god ekonomi. Decembermånad 2019 var avgiftsfri. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-02-11).
I avgiften ingår värme, kallvatten samt obligatoriskt tillägg om 216 kr för Telia triple play. Kostnad för varmvatten och el tillkommer enligt individuell mätning.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Huset var färdigställt 2013 och slutbesiktigades i mars 2014.
I dagsläget planeras inga större renoveringar men medel avsätts till fond för yttre underhåll.
Föreningen har investerat i solenergi med solceller på fyra av föreningens sex tak som driftsattes i augusti 2018. Föreningen har även upphandlat vindkraftsel från Svensk Natur Energi AB.
I november 2018 genomfördes femårsbesiktning av fastigheten tillsammans med JM. De anmärkningar som noterades åtgärdades under våren 2019.

Parkering: Föreningen har tillgång garage under huset samt ett avtal med en fastighet på Danska vägen. Platserna går att hyra för ca 1050 kr/mån samt ca 750 kr/mån för de lite mindre platserna. I dagsläget finns det lediga platser (2020-02-11). I övrigt finns det en del gratis parkeringsplatser på gatorna i området och gott om besöksparkeringar i anslutning till fastigheten.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till Telia triple play (Digital-TV, bredband 50/8-100/10 och IP-telefoni) vilket ingår som ett obligatoriskt tillägg i avgiften.

Övrigt: En del av föreningens elförsörjning genereras via solenergi. Föreningen har ett gemensamt nätabonnemang där den individuella förbrukningen debiteras separat kvartalsvis.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning