Såld

Genomgångslägenhet med inglasad söderbalkong

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Brunnehagen 9

2:a Tuve

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 964 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 62 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1971
Adress:
Brunnehagen 9,
417 47 GÖTEBORG

Beskrivning

Med bekvämt läge en trappa upp i huset ligger denna välplanerade tvåa med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och inglasad gårdsbalkong i soldränkt söderläge. Lägenheten har nyligen renoverats med uppfräschat kök och målning av väggar och tak. I samband med detta byttes även garderoberna i hallen ut. Badrummet är totalrenoverat 2013 i samband med föreningens stambyte. Stort sovrum samt bra förvaringsmöjligheter i flertalet garderober. Ett lugnt och insynsskyddat läge i ett expansivt område!

Brunnehagen ligger med behagligt gångavstånd till vardaglig service vid Tuve torg och området runt omkring som är i en stor expansionsfas. I början av 2020 kommer även ett gym att invigas. Goda kommunikationer med stombuss 17 som tar er in till centrala stan på cirka 20 minuter. För den sportintresserade finns det en hel del att välja på som till exempel tennis, bågskytte, golf, ishall och mycket mer. Härliga grönområden finns i omtyckta Hisingsparken, Slätta Damm eller Hökälla naturområde.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i garderober. Direkt till vänster finns en dubbelgarderob och vidare in finns ytterligare ett garderobsparti. På golvet ligger grafitstensliknande vinylplattor som är både trendiga och slitstarka. Lägenheten har ledljusdimmers i alla rum förutom badrummet.

Välplanerat kök med gott om förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor och utrymme för större middagssällskap. Köksinredning med ljusa luckor och vitt kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av spis med induktionshäll och ugn, kolfilterfläkt, diskmaskin samt kyl med frys. Samma golv pryder köket som i hallen.

Stort vardagsrum med fint ljusinsläpp som kan inredas med soffgrupp och matsalsbord. Ekparkett och väggar målade i en grå nyans.

Lägenhetens sovrum är rymligt och har plats för dubbelsäng samt arbetshörna, byrå eller garderober. Generöst fönsterparti längs ena väggen samt utgång till den inglasade balkongen i soldränkt söderläge.

Helkaklat badrum som renoverades i samband med föreningens stambyte 2013. Grått klinkergolv och vita väggar med fondpartier i grå stavmosaik. Inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork, duschhörna med rundade vikdörrar i glas samt frontmatad tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 964 kr/mån. I avgiften ingår värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg för Tv tillkommer, 50 kr/månad. Individuell mätning av el och varmvatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,21676%. Andel av årsavgift är 0,22178%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 300 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 50 kr/mån, vatten/avlopp 100 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 109/1102.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1971.

Storlek: 2 rum, varav 1 sovrum. Boarea ca 62 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Uteplats: Inglasad balkong i söderläge.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda 132 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-02-25.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd.

Information Förening

Förening: Riksbyggen Brf Tuvehus nr 6. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 426 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Föreningen innehar tomträtten till tomterna Tuve 51:1-3, Tuve 12:23 samt Tuve 12:32 med adress Brunnehagen 1-59. På dessa tomter har år 1971-72 uppförts bostadshus med sammanlagt 426 lägenheter och en lokal. Tomträtten för fastigheterna ska omförhandlas 2020 och 2021.

Gemensamma utrymmen: Till lägenheten hör ett förråd. I föreningen finns cykelrum, bastu, samlingslokal och tvättstuga med torkrum.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. 2014 sänktes avgifterna med 7,5% i samband med att man införde individuell elmätning. Från och med april 2020 kommer avgifterna höjas med 139kr/mån vilket avser ett obligatoriskt tillägg för kollektivt avtal gällande tv och bredband.
I avgiften ingår värme, kallvatten och kabel-tv. Individuell mätning av el och varmvatten.

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades senast i maj 2016 och visar på ett underhållsbehov på 500 tkr per år för de närmaste 10 åren.
Februari 2020 planeras rengöring av ventilationen.
Större genomförda renoveringar:
1990-1991 fönsterbyte.
2008-2009 planläggning mark.
2012-2013 utfördes stambyte med renovering av samtliga badrum samt nya elledningar.
2013-2014 planteringar.
2014 dörrstängare entrépartier, underhållsmålning i vissa trapphus.
2015 översyn av fasader samt underhåll av mopedgarage och p-platser.
2016-2017 fortsatt översyn av fasader.
2017-2018 balkongrenovering med utbyggnad samt inglasning av balkonger.

Parkering: Föreningen förfogar över 375 parkeringsplatser. Parkering kan hyras för 150-175 kr/mån utan el-stolpe respektive 300 kr/mån med el-stolpe. I dagsläget är det kö, svårt att säga kötid då det beror på omsättningen.

TV och bredband: Tv och bredband via Telenor. Fibernät med upp till 100 Mbit/s. Föreningen har upphandlat ett kollektivt avtal för tv och bredband som kommer bli ett obligatoriskt tillägg till avgiften från och med april med 139 kr/mån.

Övrigt: För mer information besök föreningens hemsida: www.tuve6.se.

Tuve

I Tuve bor man bekvämt och stadsnära i vackra och vidsträckta naturmiljöer, bara 10 minuter från Göteborgs centrum. Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villaområden och ett flertal radhusområden. De olika områdena förbinds med cykel- och gångvägar.

Tuve Torg har ett köpcentrum med bland annat apotek, matbutiker, blomsteraffär och frisör. Vid torget ligger även vårdcentral och Kulturpunkten med bibliotek och kulturskola.
Ett större utbud av stormarknader och affärer finner man vid Backaplan och i Bäckebol.

För barnfamiljer finns det gott om förskolor och grundskolor i området. Här finns också flera aktiva föreningar med verksamheter inom exempelvis tennis, fotboll, friidrott och innebandy. Stora möjligheter till motion och friluftsliv hittar man vid Tuvevallens motionscentral. Alldeles intill ligger Kättilsröds 4H-gård.

Här finns vacker natur på nära avstånd. Från Tuve har man direkt tillgång till Hisingsparken och dess vackra promenadstråk och motionsslingor. Sankt Jörgen Park erbjuder både rekreation och motion. Här finns golfbana, sportklubb, spa och restaurang. Havet nås på kort tid med bil eller buss. Om sommaren ligger badvikarna Lilleby och Sillvik närmast till hands.

Tuve inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning