Såld

Tvåplansvilla anno 1938 med klassiskt formspråk

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Åkerrensgatan 26

Kålltorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
7 rum
Boarea:
ca 199 kvm
Biarea:
ca 58 kvm
Byggår:
1938
Tomtarea:
ca 461 kvm
Adress:
Åkerrensgatan 26,
416 53 Göteborg

Beskrivning

På bästa läge i populära och barnvänliga Kålltorp finner vi denna välplanerade och delvis insynsskyddade tvåplansvilla anno 1938 med inredd vind samt källare med varmgarage för en bil. Huset har ett klassiskt formspråk med rena linjer och stora fönsterpartier på delvis gavel som ger ett härligt ljusflöde. Två balkonger i västerläge samt en stor terrass i söderläge där ni antingen kan duka upp med bord och stolar alternativt lounge med soffa. Huset har en bra planlösning med sociala ytor på entréplan och de privata delarna avskilt belägna på övre plan samt den inredda vinden. Kvänumkök med kvalitativa vitvaror, fyra till fem sovrum, två badrum med badkar respektive dusch samt separat tvättstuga och gästtoalett.

Friköpt hörntomt med lättskött trädgård som bjuder på fruktträd och vinbär. Här bor ni citynära i ett lugnt område med närhet till naturen med Delsjöns terrängområde, kommunikationer spårvagnshållplats (3 & 5) och all tänkbar service i form av matvarubutiker och caféer, vårdcentral, skolor och förskolor.

Ett underbart hus för er att uppleva, hjärtligt välkomna på visning!

Bostadens 199 + 58 kvadratmeter (bo + biarea) disponeras enligt följande:

Till att börja med, parkera bilen, antingen på nedfarten eller inne i varmgaraget innan ni tar de få stenbelagda trappstegen upp till entrén och in i hallen. Väl här inne möts ni av en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter för ytterkläder till väster, både via tre inbyggda garderober och klassisk hatthylla. Ett fönster bidrar till härligt ljusinsläpp som reflekteras fint i de ljusa väggarna. Massivt brädgolv i original ger en varm och inbjudande känsla.

Entréplan erbjuder stora luftiga rum med fantastiskt ljusinsläpp genomgående. Rakt fram från hallen har ni det generösa köket där hela familjen kan tillsammans baka och laga middagar. Köket renoverades och platsbyggdes 2005 med exklusiv inredning från Kvärnum där köksluckorna går i en ljus grågrön kulör med speglar. Smakfullt och stilsäkert. Till detta valdes vitt kakel på vägg ovan kalkstensbänkskivan, pricken över i:et blir de rostfria tillbehören som för samman allt på ett vackert sätt. Ni har mycket goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över – och underskåp samt en köksö som både ger förvaring och bra arbetsyta. Den maskinella utrustningen i köket består av induktionshäll (AEG), köksfläkt med frånluft, inbyggd ugn och mikro (2019), fullstor kyl och frys samt en diskmaskin (2019) från Miele. I köket har ni gott om plats för ett matsalsbord där minst 6 gäster kan sitta ned. Ljusa väggar och fint storrutigt Marmoleum click på golv som går ton i ton med kökets färgsättning. Infällda spotlights i taket.

Från köket, via en helglasad dörr når ni den härliga altanen. Träbelagd med räcke och trappa ner till ytterligare ett träddäck. I rakt söderläge kan ni duka upp och njuta av en härlig frukost tillsammans eller möblera med loungegrupp samt solsängar för att kunna njuta av solens varma strålar under våren – och sommaren. Där dig med gröna fingrar, här finns plats för plantor och vackra väster.

Vardagsrummet finner ni i anslutning till köket, även här ett rymligt rum med fönster i gavel som ger rikligt med ljusinsläpp. I rummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar en soffgrupp, bord, tv-möbel och fåtöljer. Ljusa väggar och massiv stavparkett i ek på golv. Intill vardagsrummet har ni ett separat rum för som idag disponeras som matsal. Här kan ni dyka upp långbord för familj och vänner vid större tillställningar eller kalas. Från detta rum kan ni öppna upp och kliva ut på den första av två balkonger i västerläge.

På entréplan har ni ett av bostadens två badrum. Renoverat år 2007 med vitt kakel på vägg tillsammans med vacker mosaik på golv och på vägg i dusch. Inredningen består av vägghängd WC, handfat i vitt med ovansittande spegel, duschhörna med vikbara väggar i glas. Ett stort fönsterparti ger naturligt ljus och infällda spotlights i taket.

Ta trapporna upp till våning två och bostadens mer privata delar där ni finner sovrum och bad. Ni erbjuds fyra riktigt bra sovrum i varierande storlek. Från master bedroom når ni bostadens andra balkong i härligt västerläge. Lyxigt att kunna sova med öppen balkongdörr under sommarens varme månader. Samtliga sovrum erbjuder bra förvaring via garderober. Ljusa väggar och massiv ekparkett tillsammans med brädgolv i rummen.

Bostadens andra badrum renoverades 2008 med vitt kakel tillsammans med beige mosaik på vägg och beigerutigt klinker på golv. inredningen består av vägghängd WC, dubbla handfat med stor spegel, badrumsskåp och inbyggd badkar. Ett fönsterparti ger naturligt ljus.

Ytterligare en våning upp kommer ni till den inredda vinden. En otroligt mysig plats med synliga takbjälkar och murstock. Här kan ni antingen ha en soffgrupp för tv-mys eller en stor säng som sovrum eller gästrum. Stora fönsterpartier och takfönster bjuder på rikligt med ljusinsläpp till de ljusa väggarna och ljusa brädgolvet. Även här uppe har ni en gästtoalett med handfat.

Nu till bostadens sista våningsplan, källaren. Här har ni tvättstugan med goda förvaringsmöjligheter, tvättmaskin och torktumlare från 2012 av märket Miele. Kaklat golv och vitmålad våtrumsfärg på vägg. Hobbyrum med gott om förvaringsutrymme via garderobsvägg. Här finns möjlighet att göra om till extra sovrum/gästrum om ni skulle önska det.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 5 882 000 kr varav byggnadsvärde 2 984 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 55 500 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 35 000 kr/år, försäkring 8 000 kr/år, vatten/avlopp 6 500 kr/år, och hushållsel 6 000 kr/år.
Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Ändring Av Dp Stadsplan Tomtindelning.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kålltorp 64:30.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 2 plan med källare och vind.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1938.

Storlek: Boarea ca 199 m², biarea ca 58 m². Areauppgifter enligt uppmätning. 7 rum, varav 4-5 sovrum.

Byggnadssätt: Grundmur: Betong. Grund: Betongplatta. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Tegelpannor. Utv plåtarbeten: Lackerad plåt. Fönster: 3-glasfönster.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation:

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Fjärrvärme.

Övrigt byggnad: Larm från Sector Alarm som är kopplat till larmcentral.

TV- och internetanslutning: TV: Fiber via Viasat. Internet: Fiber via Telia.

Uteplats: Terrass i söderläge samt två balkonger i västerläge.

Tomt: Lättskött tomt med fruktträd och vinbär.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning