Såld

Välbevarad funkis med balkong i sydväst & låg avgift

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Lövskogsgatan 6B

1:a Norra Guldheden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 130 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 37,5 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1957
Adress:
Lövskogsgatan 6B,
413 20 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till en mysig och välplanerad funkisetta med fönster i två väderstreck samt balkong i sydvästläge med grönskande omgivningar och många soltimmar. Lägenheten har en neutral bas med genomgående ljus färgsättning samt både parkett och trägolv. Lättmöblerat allrum med utgång till balkongen, trivsamt kök med matplats, goda förvaringsmöjligheter samt helkaklat badrum.

Föreningens lån/kvm uppgick 2017/2018 till 949 kr vilket får anses som mycket lågt då snittet i centrala Göteborg ligger på ca 6000kr i lån/kvm. Detta innebär ett nästintill riskfritt ägande för hushållet!

I Norra Guldheden bor ni i ett lugnt och grönskande område med både fina parkmiljöer och naturområden runt Guldhedsberget. På promenadavstånd ligger populära Linné och åt andra hållet har ni lika nära till Vasastaden och Avenyn. Området ligger även med närhet till Chalmers, Handels högskolan, Sahlgrenska, Medicinareberget och Geovetarcentrum. För er som vill åka kommunalt finns ett bra utbud av både bussar och spårvagnar vid Wavrinskys plats.

Lägenhetens ca 37,5 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall som erbjuder goda förvaringsmöjligheter i både en skjutdörrsgarderob samt tidstypiska platsbyggda garderober och städskåp med överskåp.

Ljust och trivsamt kök med köksinredning i vitt. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl med frys. I köket ryms en matplats för två till fyra personer. Trägolv och vita väggar.

Lättmöblerat allrum som kan inredas med soffa, säng och övrigt möblemang. Parkettgolv i original och ljusa väggar. Härifrån nås lägenhetens härliga insynsskyddade balkong som har ett soligt, sydvästligt läge mot en grönskande innergård.

Ljust badrum med ljusgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av vägghängd wc, handfat, spegel samt duschhörna. Ett fönster bidrar med dagsljus och vädringsmöjlighet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 130 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,32452%. Andel av årsavgift är 0,33%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 300 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: *172*/1201.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1957.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 37,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Uteplats: Härlig balkong i ett sydvästligt läge mot grönskande innergård, fri från insyn.

Energideklaration: Energiprestanda 153 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd.

Information Förening

Förening: Brf Göteborgshus nr 11. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 222 st lägenheter och 8 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheterna Guldheden 14:2, 15:2 och 18:1 med adresserna Lövskogsgatan 2-8 och 13-17 samt Källsprångsgatan 1-3 och 5. På tomterna har man år 1947 uppfört bostadshus med 222 bostadsrättsägenheter, med en sammanlagd lägenhetsyta av 12 085 kvm. Dessutom finns 8 kommersiella lokaler med en sammanlagd yta av 235 kvm. Föreningen äger sin egen mark vilket innebär att föreningen ej behöver betala tomträttsavgäld.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två övernattningslägenheter, cykelrum, bastu, hobbyrum, pingisrum, fritidslokal, föreningslokal samt sex tvättstugor.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Primär Fastighetsförvaltning AB. Föreningens ekonomi är god. Lån/kvm uppgick 2017/2018 till 949 kr i lån/kvm vilket får anses som mycket lågt då snittet i centrala Göteborg ligger på ca 6000kr i lån/kvm. Avsättning görs årligen enligt långsiktig underhållsplan för det planerade underhållet. Avgifterna hölls oförändrade vid årsskiftet 2019/2020.

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Trygg Hansa.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Planen har uppdaterats under 2019 men allt är inte helt klart än.
Planerat underhåll:
2019/2020 Justering kantsten och gatsten, linjemarkering p-platser, byte stuprör och hängrännor, renovering tegelfasader och bastu. Omläggning tak Lövskogsgatan 2 och 17.
2020/2021 Spolning avlopp, justering fönster, OVK höghus och målning takluckor samt huvar.
2021/2022 Lagning marktrappa, renovering tegelfasad, målning takluckor, tvättstugor och entréskärmtak.

Gjorda renoveringar:
1990-1995 utfördes stora renoveringar på fastigheten bland annat stambyte.
2010-2011 omfogning och hydrofobiering av tegelfasad på Lövskogsgatan 17, 2 och 4 samt fönsterjustering.
2011-2012 omfogning och hydrofobiering av tegelfasad på Lövskogsgatan 6.
2012-2013 byte av porttelefoni i hela området samt omfogning och hydrofobiering av tegelfasad på Lövskogsgatan 8.
2013-2014 omfogning och hydrofobiering av tre tegelgavlar på Lövskogsgatan 2, 4 och 13. fasadtvätt på Källsprångsgatan 1-5 samt byte av hängrännor på Lövskogsgatan 4 och 15.
2015- 2016- Se över tegelfasaderna, omfogning och spolning av rör, samt utvändiga målningsarbeten. Justering av fönster samt byte av takpannor ink. Papp, läkt och plåt på Lövskogsg. 2 och 17. Byte av lampor i tvättstugor, byte p-skyltar.
2017-2018 Lagning marktrappor, renovering tegelfasader, fasadtvätt höghus samt balkonger, byte torkrumsdörrar, injustering värme samt renovering av hissar.

Parkering: Föreningen förfogar över 69 parkeringsplatser som man kan ställa sig i kö för. Kön är ordnad efter hur lång tid man varit medlem i föreningen; och det är för närvarande cirka två till fyra års väntetid på platserna. Kostnaden för att hyra en plats är för närvarande ca 335 kr/mån.

TV och bredband: Kabel-TV via Comhem. Digital-Tv Small ingår också i föreningens gruppavtal och kostar inget extra för medlemmarna. I vårt avtal med ComHem skall ingen betala någon avgift för programkortet som är kopplat till Digital-Tv Small. Därutöver erbjuder Comhem digital-TV med över 50 TV-kanaler samt pay-per-view.

I samtliga lägenheter finns möjlighet till bredbandsuppkoppling via Comhem. I fastigheterna finns också fibernät och Telias Öppen fiber. Varje medlem ansvarar för inkoppling i lägenheten. I de lägenheter där inkoppling skett finns dosan innanför ytterdörren. Utöver operatörerna ovan finns även möjlighet till ADSL.

Norra Guldheden

Bostadsrättsföreningen Norra Guldhedens tidstypiska funkishus är ett charmerande kvarter och en värdefull kulturhistorisk miljö. Området, med Guldhedstorget som centrum, byggdes upp till Bo Bättre-utställningen som invigdes 1945. Byggnadsstilen hämtade sin inspiration från funktionalismen och folkhemstanken. Hela området visade på ett nytt, rymligt och praktiskt sätt att bo. I dessa hus skulle man uppleva bekvämlighet, omsorg och gemenskap, något som gäller för de boende än idag.

Den vita skylten hälsar välkommen upp till husen på Dalheimersgatan, Daniel Petterssons gata och Raketgatan. De milt färgade husen sträcker sig upp mot himlen och ger fantastiska vyer ut över staden. Ljus och rymd präglar atmosfären men också ståtliga träd och lummiga gårdar. Mellan husen finns gott om gröna ytor för avkoppling, umgänge och lek.
Norra Guldheden har ett avskilt men ändå ett mycket centralt läge. Via promenad- och cykelvägar når man snabbt Göteborgs city. Vid det egna torget, Guldhedstorget, finns idag några trevliga butiker och matställen. Vid torget finns en damm och en liten park som är en bevarad del av Olssons trädgård. Fler sköna, gröna miljöer i närheten är Änggårdskolonin i Guldhedsdalen, Botaniska och Slottsskogen.
Föreningen har en samlingslokal i den gamla mjölkbutiken. Här träffas man för informationsmöten och olika sociala tillställningar. Lokalen kan också hyras för eget bruk vid t.ex. barnkalas. För de boende finns även ett hobbyrum att tillgå samt en övernattningslägenhet.
För studenter ligger flera av Göteborgs universitets institutioner samt Chalmers tekniska högskola på nära avstånd.
I stadsdelarna Guldheden, Landala och Annedal finns gott om aktiva föreningar inom idrott, musik och kultur. Träningsställen finns exempelvis vid Landala torg och Mossens idrottsplats. Kommunikationerna i området är mycket goda. Wavrinskys plats är knutpunkt för flera spårvagns- och busslinjer.
Norra Guldheden inbjuder till ett behagligt och centralt boende i unik och vacker Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning