Nyproducerat BR-radhus i nya Bergsjö Småstad

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Mirandagatan 16

5:a Bergsjön

Kortfakta

Pris/Bud:
2 495 000 kr
Avgift:
5 172 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 119 kvm
Byggår:
2020
Adress:
Mirandagatan 16,
415 62 GÖTEBORG

Beskrivning

Nu finns det möjlighet att köpa ett nyproducerat BR-radhus i nya Bergsjö Småstad! Huset har 119 välplanerade kvadratmeter som tack vare ljuset och den genomtänkta planlösning upplevs som större än så. Entréplan har skapats med fokus på det sociala med inbjudande kök och vardagsrum samt utgång till en uteplats med altan i soligt söderläge medan övre plan rymmer det privata delarna med sovrum och badrum. Huset har två stora badrum, ett på vardera plan, varav det på entréplan har en praktisk tvättavdelning. Inredningsstilen är klassisk och har ledorden; nordiskt, rent och ljust. De vitmålade väggarna är genomgående i alla rum, precis som det vitpigmenterade askgolvet medan badrummen har varmgrå klinker. Utanför den privata uteplatsen ligger den gemensamma innergården med parkmiljö som har stora ytor för lek och umgänge.

Bergsjö Hage är en del av framtidens Bergsjön och ett nytt radhusområde som växer fram med ett naturnära med centralt läge. Här bor man med fem minuters gångavstånd till förskola och skola samt åtta minuter till Bergsjöns badplats med vacker omgivande natur. Bra kommunikationer med både spårvagn och buss som tar ca 20 minuter in till centrala Göteborg och kort avstånd med bil till köpcentrumet Allum.

Radhusets 119 kvadratmeter disponerade enligt följande:

ENTRÉPLAN

Innanför ytterdörren möts man av en hall med praktiskt klinkergolv, plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med dörrar i spegelglas. Huset har i övrigt genomgående vitpigmenterade askgolv och vitmålade väggar.

Stort genomtänkt kök med gott om förvaring, bra arbetsytor och ljus matplats invid fönstret. Köket har köksinredning i vitt, bänkskivor i mörkgrå laminat och vitt liggande kakel. Den maskinella utrustningen kommer från Electrolux och utgöras av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd.

Trivsamt vardagsrum som kan inredas med soffhörna, matplats och övrigt möblemang. Ljusinsläpp från ett stort fönster samt utgång till en uteplats med altan i soligt söderläge och direkt utgång till den gemensamma innergården med parkmiljö.

Badrummet på entréplan har varmgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork och duschhörna med rundade vikväggar i klarglas. Här finns även en tvättavdelning med arbetsbänk, överskåp samt tvättmaskin och torktumlare från Electrolux.

ÖVRE PLAN

En trappa upp ligger bostadens privata delar belägna som utgörs av fyra sovrum och badrum. Alla rummen har insynsskyddat läge.

Det största sovrummet är generöst utformat med plats för dubbelsäng och har en egen klädkammare som bidrar med bra förvaringsmöjlighet. De tre övriga sovrummen är även de rymliga och två av dem har platsbyggda skjutdörrsgarderober.

Badrummet på övre plan har varmgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork samt badkar. I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 495 000 kr

Avgift: 5 172 kr/mån. I månadsavgiften ingår Telia Triple Play (TV paket, telefoni via bredband och bredband 100/100). El, vatten och värme kopplat till din förbrukning tillkommer. Andel i föreningen är 5,2632%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 1 950 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, vatten/avlopp 400 kr/mån, och hushållsel 1 400 kr/mån.
Posten hushållsel inkluderar kostnad för uppvärmning.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: A12.

Byggår: 2020.

Storlek: 5 rum, varav 4 sovrum. Boarea ca 119 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska planen.

Uppvärmning: Frånluftsvärmepump med golvvärme i markplan & radiatorer på övre plan.

Ventilation: Mekanisk frånluft med återvinning.

Uteplats: Stor uteplats i söderläge på baksidan av huset samt en stenlagd uteplats på framsidan av huset.

Övriga byggnader: Till radhuset hör ett förråd på framsidan och ett på baksidan. Förråden är inte isolerade.

Information Förening

Förening: Brf Bergsjö Gård. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 19 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Bergsjö Gård består av 19 bostadsrättsradhus fördelade över tre huskroppar. Föreningens fastighetsbeteckning är Bergsjön 9:11 med adress är Mirandagatan 2-28 samt Universumsgatan 23-31. Byggherre är Balder och beräknad inflyttning är vår/sommar 2020.

Kommande/gjorda renoveringar: Nyproduktion.

Parkering: Möjlighet att hyra parkeringsplats i anslutning till radhuset. Kostnad för att hyra en plats är ca 450kr/mån.

TV och bredband: Telia Triple Play (TV paket, telefoni via bredband och bredband 100/100).

Gårdsplats: Gemensam innergård med parkmiljö som har stora ytor för lek och umgänge.

Östra Göteborg

Skogspromenader, friluftsliv och staden om hörnet


Välkommen till de östra delarna av Göteborg, en härlig del av staden som har närhet både till storstadslivet och vacker natur! Området består bland annat av Gamlestaden, Kviberg, Utby, Kortedala, Bergsjön och Fräntorp. Bostäderna är en blandning av lägenheter, villor, radhus och kedjehus. I varje område finns mataffärer, restauranger, förskolor och skolor. Runt Kviberg finns flera olika sportanläggningar, bland andra Beach Center och Prioritet Serneke Arena med såväl inomhusskidåkning som fotbollshall. Fjällbo ängar, Säveåns stränder, badsjön Bergsjön samt flera mindre parker skänker fina naturupplevelser. Kommunikationerna in till centrum och andra delar av Göteborg är bra med flera spårvagns- och busslinjer.

Angered
Angered ligger vackert i nordöstra Göteborg. Här bor personer med ursprung från över hundra olika länder i allt från miljonprogramsområden till småhusbebyggelse och landsbygd. Området har en storslagen natur såsom naturreservatet Vättlefjäll med sina fiskrika småsjöar och Lärjeån med dess böljande dalgångar. Som kontrast till det i det närmsta lantliga finns det torghandel, butiker och Angereds arena med badhus, ishall och gym. I den fina stadsparken med cirkustema, utegym, boulebana och picknickplatser samlas folk i alla åldrar. Rannebergen mot Göta Älvdalen bjuder en hänförande utsikt mot Hisingen och havet. Lärjeåns Trädgårdar är en träffpunkt för växt- och trädgårdsintresserade från när och fjärran.

Bergsjön
Området Bergsjön har fått sitt namn efter de berg och den sjö som bildades då inlandsisen drog sig tillbaka. Själva sjön, som också heter Bergsjön, är en trevlig skogssjö med klippstränder, bryggor och badtorn och här kan man både bada och fiska. På sommaren finns det även simskola här. Nästan alla gator här har fått namn som på olika sätt anknyter till rymd och universum beror. Detta beror till stor del på Bergsjöns höga läge, ett av de högsta i hela Göteborg, där det från vissa adresser är möjligt att se ända bort till ön Vinga utanför Göteborgs hamninlopp. Bebyggelsen i Bergsjön är i huvudsak ifrån 1960-talet och framåt och här finns en blandning av lägenheter, radhus och villor. I Bergsjön bor du nära både storstad och natur, med många fina vandringsleder i sin direkta närhet samtidigt som man endast är en kvart med spårvagn från city. I Bergsjöns centrum finns ett brett utbud av vardaglig service med flera butiker, restauranger, vårdcentral, tandläkare med mera. Här finns även en välsorterad och intressant mix när det gäller frukt och grönt, charkuterivaror, orientaliska teer och kryddor.

Fräntorp
Populära Fräntorp är ett naturnära område med både villor och radhus, som tillhör stadsdelen Sävenäs i Göteborgs kommun. Området ligger mellan Östra Sjukhuset och väg E20 och utgör gräns mellan Sävedalen och Partille kommun. Från Fräntorp finns goda kommunikationer till både Partille och Göteborg.

Gamlestaden
Gamlestaden grundades år 1473, redan 200 år innan Göteborgs nuvarande stadskärna bebyggdes. Det som förut var ett industriellt centrum har förvandlats till ett mysigt område med charmiga vintagebutiker, livliga marknader, lokalt öl och vin och flertalet trevliga krogar. Området präglas av landshövdingehus och en internationell atmosfär. Samtidigt är det inte långt till underbar natur med härliga strövområden och en aktiv fritid. Här bor man nära centrala Göteborg, med spårvagn är du inne i city på bara några minuter. Tar du hellre cykeln, finns det en fin cykelväg som leder hela vägen in.

Jonsered
Jonsered har en spännande textilbrukshistoria som satt prägel på samhällets bebyggelse. Här har du nära till allt, natur, friluftsliv, närservice och shopping. Bokedalens naturreservat norr om Jonsered eller Björnareåsens naturreservat är bara två härliga skogsområden. Området runt Partille och Jonsered erbjuder också badsjöar och golfbanor. Genom Jonsered flyter Säveån som är känd för sitt fina laxfiskevatten. Ån mynnar ut i insjön Aspen som har en fin badplats vid Humlebadet. Vill du shoppa har du nära till både Allum och Partille centrum. Du tar dig lätt in till centrala Göteborg, tåget tar dig in till city på cirka 10 minuter.

Kortedala
Kortedala ligger med ett naturskönt läge gränsande både till Göta Älv, Lärjeån samt skogs-och bergsområden. Bebyggelsen är blandad med allt från höga punkthus till lamellhus, villor och radhus. Området har inte mindre än fyra torg; Citytorget, Kortedala Torg, Kalendertorget och Årstidstorget. Här har du därför service, restauranger och affärer på promenadavstånd vart du än bor. Om man gillar att odla finns det flera odlarföreningar samt koloni- och fritidshusområden att välja mellan. Kommunikationerna till och från området är mycket bra, du tar dig in till centrala Göteborg på cirka 15 minuter och har flera linjer att välja mellan, alla vagnar går dessutom med täta turer både dag och kväll.

Kviberg
I expansiva Kviberg bor du med närhet till Säveån, skogen och naturen, samtidigt som storstadslivets puls snabbt nås tack vare goda kommunikationer. Det gamla militärområdet med sina pampiga röda kasernbyggnader har utvecklats till ett centrum med inriktning på idrott, hälsa och kultur. Kvibergs Park centrum är varje år ett centrum för idrottsevenemang såsom exempelvis hinderbaneloppet Toughest, Gothia Cup, och Partille Cup. Här finns också Sveriges största beachvolleyhall, nordens största multisportarena, Prioritet Serneke Arena och en av stans bästa utsikter från Bunkebergets topp. Göteborgs Stad har som ambition att knyta ihop Kvibergsstaden och Gamlestaden med varandra och att på längre sikt koppla samman hela området med centrum och Göta älv. Utöver Kvibergs utbud av butiker och matställen, så erbjuder grannområdet Gamlestaden på flertalet caféer och restauranger med smaker från olika delar av världen.

Olofstorp
Natursköna Olofstorp är en tätort och stadsdel i nordöstra delen av Göteborgs kommun. Här bor du nära vackra naturområden i ett lugnt samhälle med blandad bebyggelse. I centrum finns ett bra utbud av närservice och fritidsaktiviteter. Bergums IF erbjuder bland annat fotboll, innebandy och gymnastik för alla åldrar och här finns även golfklubb och hästgårdar. Till populära Älsjöns badplats är det nära och här ordnas simskola om somrarna. Med busslinjen Blå Express tar man sig snabbt och lätt in till Göteborgs central.

Partille
I Partille bor man på behändigt avstånd från Göteborgs centrum i ett trivsamt område med stort utbud, beläget i vackra, gröna omgivningar. Förutom Partille centrum utgörs Partille av flera mindre områden såsom Björndammen, Furulund, Lexby, Mellby, Paradiset och Öjersjö. Bebyggelsen består av alltifrån pampiga sekelskiftesvillor till funktionella radhusområden och toppmoderna bostäder. Partille Arena och Partille Kulturum erbjuder ett stort utbud av nöje och evenemang, och det stora köpcentret Allum gör det enkelt att handla på hemmaplan. Bokedalens naturreservat och Paradisets friluftsområde har flera motions- och vandringsleder och sommartid badas det i Stora Kåsjön och Humlebadet.

Sävedalen
Sävedalen är ett charmerande område med grönskande omgivningar och ett centralt läge nära Partille och Göteborgs centrum. Bebyggelsen består av en härlig blandning av äldre välbevarade villor, klassiska radhusområden och nyuppförda hus och lägenheter i modern design. Alla har de grönskan inpå knuten. Lummiga, uppvuxna trädgårdar och skogspartier omgärdar kvarteren. En del av husen klättrar uppför kullarna och har därifrån en magnifik utsikt mot Fjällbobergen. Parallellt med väg E20 går Sävedalens köpgata och här finns flera butiker, frisörer och matställen. Dessutom anordnas här en trevlig marknad varje vår och höst. Vid Vallhamra Torg finns det mesta man behöver och här har arkitekterna inspirerats av torgen i Italien, med butikslokaler på markplan och bostäder ovanpå. Som en del av Partille kommun, har Sävedalen även tillgång till Partilles stora utbud av service, kultur och shopping. I de lummiga skogarna kring Sävedalen finns gott om motions- och vandringsleder. Kåsjöbadet och Humlebadet är två fina badplatser.

Utby
I mysiga Utby bor du med närhet till såväl storstadsliv som naturen. Bebyggelsen i området består mestadels av egnahemshus, radhus och pampigare villor från olika tidsepoker. De första villorna uppfördes 1905–15. Området är mycket charmigt med uppvuxna grönskande trädgårdar och här bor du med Kvibergs idrottsplats och vackra vandringsleder inpå knuten. Kommunikationerna in till city är mycket goda, och med buss eller spårvagn tar det endast cirka 15 minuter.

I Östra Göteborg lever du i en charmerande småstadsmiljö med grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning