Såld

Välplanerad enplansvilla med varmgarage & härlig trädgård i soligt västerläge

Peter Johansen
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0732-62 00 51 peter.johansen@lundin.se

Lundin Torslanda

Med Lundin Torslanda får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Skiljedalsvägen 5

Torslanda Tumlehed

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
6 rum
Boarea:
ca 134 kvm
Biarea:
ca 31 kvm
Byggår:
2002
Tomtarea:
ca 1 070 kvm
Adress:
Skiljedalsvägen 5,
42343 Torslanda

Beskrivning

Vi har glädjen av att erbjuda en av de mycket attraktiva villorna på Skiljedalsvägen i Tumlehed! Här har ni möjlighet att förvärva en välplanerad bostad med genomgående ljusa ytskikt. Ni erbjuds fyra bra sovrum, två badrum, rymligt vardagsrum och kök, tvättstuga med direkt utgång till garaget, härlig altan och gedigen gräsmatta i soligt västerläge! Behaglig vattenburen golvvärme genomgående i hela bostaden.
Totalytan på bostaden är ca 165 kvm med garage och förråd.

Villan är belägen i ett barnvänligt område där ljudet av vågor och kustens vackra natur präglar vardagen. Det är bara att ta på badrocken och promenera ett par minuter för salta bad. Ett kvalitetsboende för familjen med krav en gemytlig tillvaro. Trädgården ligger som en förlängning av altanen och ger god plats för både aktivitet och grillkvällar med familj och vänner. Här avnjuter ni sommarsolens värme från morgon till kväll. Perfekta känslan av att bo i ett lugnt område, men ändå nära till allt vad Torslanda har att erbjuda i form av närservice, skolor och restauranger.

Trevliga Tumlehedsbadet som ligger ett stenkast från bostaden, erbjuder en liten sandstrand och en brygga där familjer samlas för bad och umgänge. Önskar man doppa fötterna lite mer privat är det bara att promenera ut på de omgivande klipporna. Har ni egen båt så ligger småbåtshamnen intill där det finns goda möjligheter att få en båtplats.

Vi parkerar bilen på den stenbelagda uppfarten framför garaget. Här ryms det plats för två bilar. En välkomnande entré möter dig på utsidan, här finns en fin kullerstensmur som fint ramar in entrén tillsammans med framsidans gräsmatta. Väl inne möts ni av en hall med plats för avhängning.
I anslutning till hallen finns också ett av bostadens två badrum som erbjuder en toalett, handfat, samt en duschhörna.

Till vänster ligger bostadens kök. All önskvärd förvaring finner ni här liksom generösa arbetsytor. Allt du behöver i form av induktionshäll, integrerad diskmaskin, ugn och hel kyl&frys finns självklart. Det finns också god plats för matbord invid fönstret. Ett härligt socialt kök!
Till höger kliver vi in i vardagsrummet. Delvis öppen planlösning från köket till vardagsrummet ger en härlig luftig känsla. Här finns plats för både matbord för tio personer samt soffgrupp. Som gjort för ett avslappnat umgänge. De stora fönsterpartierna och altandörren ut mot altanen, grillplatsen och trädgården ger ett härligt ljusinsläpp.

Hallen leder oss ned mot sovavdelningen. Längs med finns en väl tilltagen garderobsvägg i form av spegelskjutdörrar.
Här finns fyra sovrum och ytterligare ett badrum till disposition. Knutpunkten mellan sovrummen och badrummet är ett litet allrum. Perfekt för tv hörna eller varför inte ett pingisbord som nuvarande ägare har. Det finns även en utgång till altanen härifrån.
I början av hallen, intill köket, finns tvättstugan. Här finns både tvättmaskin och torktumlare samt gott med förvaringsmöjligheter. Sen kliver du bara rakt ut i det uppvärmda garaget. Det finns också ytterligare ett förråd till höger i garaget där vinkylen står.

Trädgården är bostadens diamant. Insynsskyddad med avenbokshäck, stor gräsmatta i soligt västerläge tillsammans med den väl tilltagna altanen ger 10 poäng av 10 möjliga! God plats för att bygga en friggebod eller ett attefallshus eller varför inte en pool!

Välkomna till Tumlehed!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 3 938 000 kr varav byggnadsvärde 2 447 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftskostnader: Årsförbrukning 22500 kwh (0.72,13 öre/kwh är 16200kr) Kretslopp&vatten 7305kr. Försäkring 6000kr. Samfällighet väg 1500kr.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-last: Last: Ledningsrätt Starkström, 1480K-1997F131.2
Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 1480K-1997F131.1.
Planbestämmelser: Detaljplan.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Hästevik 1:281.

Byggnadstyp: Friliggande villa.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 2002.

Storlek: Boarea ca 134 m², biarea ca 31 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 6 rum, varav 4 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Isolerad betongplatta. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Tegel. Fönster: 3-glasfönster isoler.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Frånluftvärmepump vattenburen golvvärme.

Energideklaration: Status: Energideklaration senast utförd.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiber indraget i fastigheten.

Uteplats: Stor altan i västerläge.

Övriga byggnader: Isolerat garage med direkt ingång till fastigheten.

Tomt: Tomtarea 1 070 m².

Torslanda Tumlehed

Skärgårdsliv, familjeliv och staden runt hörnet


Välkommen till Torslanda! Här kombineras det behagliga livet vid havet med ett modernt och aktivt storstadsliv. Området är mycket populärt vilket gjort att det expanderat starkt de senaste decennierna. Torslanda består av flera mindre områden som exempelvis Amhult, Hjuvik och Hällsvik. Bebyggelsen är varierad och består av en härlig blandning av bostäder från olika epoker och i olika byggnadsstilar. Gamla skärgårdshus, moderna villor, trivsamma radhusområden samt nybyggda bostadsrätter samsas om ytan.

Vid Torslanda torg och Amhults torg finns ett stort utbud av affärer och restauranger. I kulturhuset Vingen finns bland annat bibliotek, bio, teater, kultur- och musikskola.

Havet finns nära till hands var du än bor. Vackra promenadstråk och motionsslingor löper utmed kustlinjen och i småbåtshamnarna pågår båtliv året om. I Torslanda finns Göteborgs äldsta havsbadskoloni och fina badvikar hittar man bland annat i Tumlehed, Sillvik och Lilleby.

I Torslanda lever du nära både havet och storstaden i en trivsam småstadsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning