Såld

Yteffektivt boende i vacker tegelfastighet anno 1928

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Övre Olskroksgatan 4

2:a Olskroken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 557 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 52 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1928
Adress:
Övre Olskroksgatan 4,
416 67 Göteborg

Beskrivning

I denna vackra tegelfastighet anno 1928 har vi nu en väldisponerad bostad om två rum att erbjuda. Hjärtligt välkomna till Övre Olskroksgatan 4! Social bostad med öppen härlig planlösning mellan kök och vardagsrum som bjuder in till umgänge i goda vänners lag. Stora vackra fönsterpartier med djupa nischer bjuder på rikligt med ljus. Ytskikten renoverade 2020! Ett rofyllt sovrum med goda förvaringsmöjligheter via garderobsvägg och ett helkaklat badrum med tvätthörna. En bostad för er att trivas i där bredband ingår i avgiften!

Välmående förening med trevlig spaavdelning med bastu, nyrenoverad tvättstuga och en altan med grillmöjligheter.

Mycket trevligt läge i mysiga Bagaregården/Olskroken med såväl citys nöjesliv som Skatås och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. Runt hörnet drar Ånäsvägen fram med sina kaféer och spännande småbutiker. Dessutom tar det bara tio minuter att gå till Olskrokstorget där man förutom fiskbodar, grönsakshandlare, mataffär, systembolag med mera även hittar bistron Le Pain Français och tapasbaren Leonardo. Goda kommunikationer med buss och spårvagn.

Bostadens 52 kvadratmeter disponeras enligt följande:

I denna vackra och anrika tegelfastighet kliver ni in i porten och tar er en halvtrappa upp innan ni kliver in i bostaden. Väl inne i hallen möts ni av en ljus hall med god förvaring via en klassisk hatthylla. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger praktiskt klinker i grått. Golvvärme i hall och badrum.

Kök och vardagsrum ligger i en social och öppen planlösning. Stora vackra fönsterpartier med djupa nischer ger rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de vitmålade väggarna. På golvet ligger ekparkett. I taket finner ni infällda spotlights. Köksdelen erbjuder goda arbetsytor och bra med förvaring av köksredskapen i flertalet underskåp. En mindre köksö hjälper till med ytterligare förvaring och som arbetsyta. Köksinredningen går i vitt med släta köksluckor tillsammans med rostfria beslag, mörkt kakel på vägg och en bänkskiva i ek. Den maskinella utrustningen består av spishäll, köksfläkt, diskmaskin, inbyggd ugn och en fullstor kyl och frys i rostfritt. Vardagsrumsdelen ger plats för en soffa, bord och tv-möbel.

Bakom vackra pardörrar i spegel finner ni det rofyllda sovrummet. Här kan ni möblera med en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel för extra förvaring. En garderobsvägg hjälper till med resterande förvaring av kläder och skor. Ett fönsterparti bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de vitmålade väggarna. På golvet ligger ekparkett.

Det helkaklade badrummet finner ni intill hallen. Väggarna har ljus mosaik på vägg och mörkgrått klinker på golv. inredningen består av vägghängd WC, handfat med ovansittande spegel, förvaringshylla, dusch samt tvätthörna med kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 557 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 4,33398%. Andel av årsavgift är 4,10423%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 15/1002.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1928.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 52 m². Lägenhetsförteckning.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 148 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-09-12.

Information Förening

Förening: Brf Killingen Nr. 17. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 20 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Olskroken 11:17 med adresserna Olskroksgatan 25 och Övre Olskroksgatan 4. I föreningen finns 20 lägenheter med en sammanlagd lägenhetsyta av 1294 kvm. I föreningen finns också 1 lokal.

Gemensamma utrymmen: Tvättstugan ligger i källaren och har två tvättmaskiner, torktumlare, centrifug och torkskåp. Tvätta kan man göra alla dagar mellan 7-11, 11-15, 15-19, 19-23. Föreningen har ett övernattningsrum med en dubbelsäng som kan nyttjas för medlemmarna. Relaxavdelning med bastu finns och kan hyras för medlemmarna för 100 kr/gång. Det finns även ett låst cykelförråd.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. I januari 2019 höjdes avgifterna med 4% på grund av stora renoveringar som gjordes under 2018. Föreningen följer inflationen och i januari 2020 höjdes därmed avgiften med 1%.
I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad via Moderna försäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Välskött förening med stora gjorda renoveringar på senare år. Föreningen följer en 30-årig underhållsplan. Inga större renoveringar planerade i dagsläget (2020-02-19).
Urval av utförda renoveringar:
2005 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. I samband med detta renoverades även samtliga badrum.
2006 byte av elstammar, fasadrenovering, trapphusrenovering, byte porttelefoner samt nyinstallerade säkerhetsdörrar m.m.
2008 byggnation av nya balkonger samt bullerdämpande fönsterglas mot E20.
2010 byte av tak.
2012 byte av hissvajrar och ny grusgång.
2018 fönsterbyte och fasadrenovering. Samma år utfördes även OVK och samtliga radiatorventiler byttes för åtgärd av värmesystemet.
2019 renoverades tvättstugan och en ny energideklaration utfördes i september.
2020 genomfördes byte av porttelefoner.

Parkering: Föreningen har 1 parkeringsplats. Vid varje årsstämma tilldelas platsen till medlemmarna som önskar hyra p-plats. Vid stort intresse tillämpas lottning. Kostnad om 400 kr/mån. För er som har motorcykel så finns även 2 st MC-parkeringar i garaget. Gott om plats för cykelförvaring i föreningens garage. I området råder fri parkering på vissa gator. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65. Man kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

TV och bredband: Tv och fiberbredband från Telia ingår i avgiften.

Gårdsplats: Mysig uteplats med altandäck i anslutning till huset i insynsskyddat läge. Här finns bord och stolar, grill samt odlingsmöjligheter.

Olskroken

Olskroken är ett område med gamla anor. Idag blandas moderna bostadshus med
50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan.

Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel, här finns flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Vid torget finns även butiker och matställen. Kommunikationerna i området är goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Redbergsskolan och Redbergsteatern har ett stort utbud av kurser, föredrag och föreställningar. I Härlanda Park ligger kulturhuset Kåken som rymmer bl.a. bibliotek, öppen förskola och café. Flera träningsanläggningar finns på nära avstånd.

Gröna oaser finner man exempelvis i Östra kyrkogårdens park, i Redbergsparken och i Delsjöreservatet. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Olskroken inbjuder till ett bekvämt och trivsamt boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning