Såld

Modern tvåa med stor inglasad västerbalkong i expansiva Kviberg

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Soldathemsgatan 8

2:a Kviberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 975 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 50 kvm
Våning:
1/4, hiss
Byggår:
2012
Adress:
Soldathemsgatan 8,
415 28 GÖTEBORG

Beskrivning

Välkomna till Kvibergsstaden som är vackert beläget vid Kvibergs Park och Säveån. Med insynsskyddat läge en våning upp ligger denna genomtänkta tvåa med tidlösa materialval, stora fönsterpartier och solig balkong i västerläge. Trevliga sällskapsytor i öppen planlösning och klassiskt Myresjökök med kvalitativa vitvaror. Rofyllt sovrum med goda förvaringsmöjligheter och stort helkaklat badrum med tvättmöjligheter. Lägenheten nyproducerades 2012.

Kvibergsstaden är en ny stadsdel som växer fram längs Säveån, bortom Gamlestan och Bellevue. Tanken bakom Kvibergsstaden är en stadsdel som smälter in både bland Kvibergs regementsbyggnader, industrier och villor. Kvarteret har ett stilrent, modernt uttryck och kopplingar till Kvibergs historia. På bara 10 minuter är du inne i stans nöjesutbud men Gamlestaden bjuder även på flertalet caféer och restauranger med smaker från olika delar av världen. Goda kommunikationer med flera buss- och spårvagnslinjer i området. Det är också ett område som ligger väldigt nära vacker natur och har Kvibergs kasern som ett landmärke. Här finns också Sveriges största beachvolleyhall, nordens största multisportarena, Prioritet Serneke Arena och en av stans bästa utsikter från Bunkebergets topp.

Lägenhetens 50 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i en garderob och ett städskåp. Vid entrén ligger svart klinkergolv men i övrigt har lägenheten genomgående ekparkett och nymålande väggar i vitt från 2019 med inslag av ljusa fondtapeter.

Ljusa sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning med fint ljusinsläpp och utgång till lägenhetens generösa inglasade balkong i soligt västerläge med utsikt mot den grönskande innergården. Vardagsrumsdelen kan inredas med soffa och övrigt möblemang.

Modernt kök med köksinredning från Myresjö i vitt med bänkytor i svart marmorimitation och stänkskydd i svart kakel. Köket är utrustat med induktionshäll, inbyggnadsugn, utdragbar fläkt, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Samtlig utrustning är från Siemens förutom fläkten som kommer från Franke. I anslutning till köket ryms en matplats för stora middagssällskap.

Stort sovrum med generöst fönsterparti som ger ett fint ljusinsläpp. Här kan man inreda med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob.

Stort helkaklat badrum med svart klinkergolv och vita stora kakelplattor med ett fondparti i svart kakel. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med infälld belysning samt duschhörna med vikväggar i glas. Här finns även en tvättavdelning med arbetsyta, förvaringsskåp samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Bosch.

Till lägenheten hör ett källarförråd som är beläget i uppgång 28.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 975 kr/mån. I avgiften ingår värme och kallvatten. Kostnad för varmvatten tillkommer efter faktisk förbrukning. Obligatoriskt tillägg för Telia triple play om 212 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,4082%. Andel av årsavgift är 1,4082%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 374 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 172 kr/mån, vatten/avlopp 112 kr/mån, och hushållsel 90 kr/mån.
Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 41002/1002.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4, hiss finns.

Byggår: 2012.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 50 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft med återvinning.

Övrigt byggnad: Föreningen har installerat solceller 2020-06-08.

TV- och internetanslutning: TV: Telia Triple Play. Internet: Telia Triple Play.

Bilplats: Föreningen förfogar över 42 platser och kostar 350 kr/mån per plats.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda primärenergital 66 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2016-02-29.

Information Förening

Förening: Brf Åkerbäret. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 58 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Åkerbäret äger fastigheten Kviberg 741:182 med adresserna Soldathemsgatan 8-10, 28-30. Föreningen består av 58 lägenheter med en kvadratmeteryta på 3 937 kvm på och inflyttning skedde när husen stod färdigbyggda, vilket var i slutet av 2012 tom årsskiftet 2013/2014. Kvarteret Kvibergs Hage består av tre separata femvåningshus, varav två av dessa hus tillhör Brf Åkerbäret. Byggdes genom totalentreprenör av JM AB. Fastigheten är befriad från fastighetsavgift de första femton åren. Detta utgår från föreningens värdeår som är 2012.

Gemensamma utrymmen: Det finns barnvagnsrum, städrum och rullstolsförråd finns i källaren på Soldathemsgatan 28-30. Cykelrum finns i källaren på grannfastigheten Soldathemsgatan 2-6 (Brf Havtornet). Kvarteret har två sopnedkast anslutna till en sopsug som hanterar både komposterbart och restavfall.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, vanligtvis tar föreningen beslut om det i slutet av året (2020-05-28).
I avgiften ingår värme och kallvatten. Kostnad för varmvatten tillkommer efter faktisk förbrukning. Obligatoriskt tillägg för Telia triple play om 212 kr/mån.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2018. I dagsläget pågår installation av solceller på taket och man är i slutfasen av installationen (2020-05-28). Föreningen har inga större renoveringar inplanerade framöver.
2017-2018 Utfördes 5-års besiktning av fastigheterna.
2018 Målades den röda färgen på fasaden har om. Detta var ett garantijobb som JM utförde. Samma år utfördes OVK-besiktning, rensning och injustering av ventilationssystem samt målning av källargolv.
2019 Byttes all belysning i trapphusen till LED.

Parkering: Föreningen förfogar över 42 parkeringsplatser. Kostnad för att hyra en plats är 360 kr/mån. I dagsläget är det kö (2020-05-28). Tillfällig parkering finns på grusplanen bort mot Utby där man kan hyra p-plats om det finns utrymme tills man fått en av föreningen. I dagsläget finns en ledig plats där (2020-05-28). Man kan även stå uppe i kasernen via P-Bolaget.

TV och bredband: Föreningen har ett kollektivt avtal gällande Telia triple play. Tv, fiberbredband 250/250 Mbit/s samt IP-telefoni tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 212 kr/mån.

Gårdsplats: Gemensam innergård mellan husen tillsammans med Brf Havtornet, Brf Västra Åkanten och Brf Östra Åkanten. Grönskande innergård med utemöbler, lekplats och gemensam grillplats.

Övrigt: Föreningen gör individuella beslut från fall till fall för ansökan gällande delat ägande mellan barn och förälder.

Besök gärna föreningens hemsida www.brfakerbaret.se.

Kviberg

Kviberg är en av Göteborgs östra stadsdelar och ett område som präglas av en spännande mix av toppmodern arkitektur och historiska miljöer. Redan på 1300-talet omnämns byn och hemmanet Kviberg. De röda kasernbyggnaderna med svarta torn är idag något av Kvibergs signum. Kvibergs kaserner uppfördes 1895 och hade militär verksamhet fram till 1994. Idag finns här flera olika verksamheter, bl.a. utbildningar,
ungdomens hus och museum. I de gamla stallarna ryms Kvibergs marknad.
Moderna bostäder började byggas här i slutet av 1950-talet. Under 2000-talet har toppmoderna bostadsområden med fina innergårdar uppförts och fler är på gång. Många av dem har namn som anknyter till den militära historien – översten, löjtnanten och soldathemmet.
I Kviberg och dess grannområden finns ett gott utbud av vardagsservice såsom mataffärer, apotek och vårdmottagningar. Med Kvibergs strategiska läge och goda kommunikationer når man Göteborgs centrum på kort tid. Utmed E20 ligger flera stormarknader och i Partille centrum Allums shoppingcenter. Kviberg är ett område som uppmuntrar till ett aktivt liv. I Kvibergs park, området i och runtom kasernerna, huserar flera idrottsföreningar. Här finns också Beach Center, Prioritet Serneke Arena, bollplaner och motionsspår. I den nya delen av Kviberg som växer fram byggs nu ett ”mini-centrum” med bl.a. livsmedelsbutik och gym, som är planerat att stå klart till april 2020. Runt Kviberg finns vackra skogar, mäktiga klippformationer och flera naturstigar. En av dem går längs Fjällbo ängar och leder till Bergsjön som är en fin liten badsjö med klippstränder. Kviberg inbjuder till ett fräscht och modernt boende i stadsnära och grön miljö. Välkommen!

Planritning