Gavellägenhet med högt i tak & bevarad charm

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Jennieann Nyström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Olskroksgatan 25

2:a Olskroken

Kortfakta

Pris/Bud:
2 550 000 kr
Avgift:
4 241 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 62 kvm
Våning:
4/4, hiss
Byggår:
1928
Adress:
Olskroksgatan 25,
416 66 Göteborg
Närliggande knutpunkten Redbergsplatsen
Närliggande knutpunkten Redbergsplatsen
Glasscafét Lejonet och Björnen
Glasscafét Lejonet och Björnen
Skatås rekreationsområde
Skatås rekreationsområde
Delsjö badplats
Delsjö badplats

Beskrivning

Högst upp i en vacker tegelfastighet anno 1928 finner ni denna väldisponerade gavellägenhet om två rum och kök. Lägenheten har genomgående högt i tak och gavelläge med fönster som vetter åt norr och öster. Bevarad tidstypisk charm från när huset byggdes som bland annat genomgående brädgolv. Välplanerat kök och vardagsrum med härligt gavelläge som inbjuder till umgänge i goda vänners lag. Rymligt sovrum med walk-in-closet samt stamrenoverat helkaklat badrum. Välmående förening med trevlig spaavdelning med bastu, nyrenoverad tvättstuga och en altan med grillmöjligheter.

Mycket trevligt läge i mysiga Bagaregården/Olskroken med såväl citys nöjesliv som Skatås och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. Runt hörnet drar Ånäsvägen fram med sina kaféer och spännande småbutiker. Dessutom tar det bara tio minuter att gå till Olskrokstorget där man förutom fiskbodar, grönsakshandlare, mataffär, systembolag med mera även hittar bistron Le Pain Français och tapasbaren Leonardo. Goda kommunikationer med buss och spårvagn.

Lägenhetens 62 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt en klädkammare. Lägenheten har genomgående högt i tak, bevarade brädgolv och ljusa väggar.

Vardagsrummet har ett härligt gavelläge med dubbelfönster i två väderstreck samt öppet samband mot köket. Här kan man inreda med soffhörna och matsalsbord.

Köket har köksinredning i högblankt vitt med handtag i rostfritt, bänkskiva i massivt trä och stänkskydd i vitt kakel med rak sättning. Köket erbjuder riktigt bra förvaringsmöjligheter och generösa arbetsytor. Den maskinella utrustningen utgörs av hällspis med glaskeramikhäll och varmluftsugn, kolfilterfläkt, diskmaskin samt kyl med frys. I köket finns en köksö i öppningen mot vardagsrummet med utrymme för två sittplatser. Ett dubbelfönster ger fint ljusinsläpp.

Rymligt sovrum med två dubbelfönster i behagligt norrläge. Sovrummet kan inredas med dubbelsäng samt skrivbord eller byrå och här finns även platsbyggd klädförvaring med hyllplan bakom en vägg som skapar en walk-in-closet.

Helkaklat badrum som renoverades i samband med föreningens stambyte 2005. Svart klinkergolv med golvvärme och vitt kakel. Inredningen består av wc, handfat med kommod, två spegelskåp samt en duschhörna. Det är även förberett för att installera tvättmaskin. I taket sitter infällda spotlights.

Till lägenheten hör både vind- och källarförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 550 000 kr

Avgift: 4 241 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 4,93595%. Andel av årsavgift är 4,89347%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 600 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 200 kr/mån, och hushållsel 400 kr/mån.
Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 9/1401.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4, hiss finns.

Byggår: 1928.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 62 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 148 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-09-12.

Information Förening

Förening: Brf Killingen Nr. 17. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 20 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Olskroken 11:17 med adresserna Olskroksgatan 25 och Övre Olskroksgatan 4. I föreningen finns 20 lägenheter med en sammanlagd lägenhetsyta av 1294 kvm. I föreningen finns också 1 lokal.

Gemensamma utrymmen: Tvättstugan ligger i källaren och har två tvättmaskiner, torktumlare, centrifug och torkskåp. Tvätta kan man göra alla dagar mellan 7-11, 11-15, 15-19, 19-23. Föreningen har ett övernattningsrum med en dubbelsäng som kan nyttjas för medlemmarna. Relaxavdelning med bastu finns och kan hyras för medlemmarna för 100 kr/gång. Det finns även ett låst cykelförråd.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. I januari 2019 höjdes avgifterna med 4% på grund av stora renoveringar som gjordes under 2018. Föreningen följer inflationen och i januari 2020 höjdes därmed avgiften med 1%.
I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad via Moderna försäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Välskött förening med stora gjorda renoveringar på senare år. Föreningen följer en 30-årig underhållsplan.
Urval av utförda renoveringar:
2005 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. I samband med detta renoverades även samtliga badrum.
2006 byte av elstammar, fasadrenovering, trapphusrenovering, byte porttelefoner samt nyinstallerade säkerhetsdörrar m.m.
2008 byggnation av nya balkonger samt bullerdämpande fönsterglas mot E20.
2010 byte av tak.
2012 byte av hissvajrar och ny grusgång.
2018 fönsterbyte och fasadrenovering. Samma år utfördes även OVK och samtliga radiatorventiler byttes för åtgärd av värmesystemet.
2019 renoverades tvättstugan och en ny energideklaration utfördes i september.
2020 genomfördes byte av porttelefoner.

Parkering: Föreningen har 1 parkeringsplats. Vid varje årsstämma tilldelas platsen till medlemmarna som önskar hyra p-plats. Vid stort intresse tillämpas lottning. Kostnad om 400 kr/mån. För er som har motorcykel så finns även 2 st MC-parkeringar i garaget. Gott om plats för cykelförvaring i föreningens garage. I området råder fri parkering på vissa gator. Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område Ö. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

TV och bredband: Tv och fiberbredband från Telia ingår i avgiften.

Gårdsplats: Mysig uteplats med altandäck i anslutning till huset i insynsskyddat läge. Här finns bord och stolar, grill samt odlingsmöjligheter.

Olskroken

Olskroken är ett område med gamla anor. Idag blandas moderna bostadshus med
50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan.

Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel, här finns flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Vid torget finns även butiker och matställen. Kommunikationerna i området är goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Redbergsskolan och Redbergsteatern har ett stort utbud av kurser, föredrag och föreställningar. I Härlanda Park ligger kulturhuset Kåken som rymmer bl.a. bibliotek, öppen förskola och café. Flera träningsanläggningar finns på nära avstånd.

Gröna oaser finner man exempelvis i Östra kyrkogårdens park, i Redbergsparken och i Delsjöreservatet. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Olskroken inbjuder till ett bekvämt och trivsamt boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!