Väldisponerad lägenhet i populära Kvillebäcken

Alexander Ryberg
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Godemansgatan 11B

2:a Kvillebäcken

Kortfakta

Pris/Bud:
1 990 000 kr
Avgift:
2 739 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
52 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Adress:
Godemansgatan 11B,
417 06 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Alexander
Välkommen att kontakta Alexander

Beskrivning

Välkommen till denna välplanerade tvåa med generösa ljusinsläpp och insynsskyddat läge mitt i det attraktiva Kvillebäcken, bara 5 minuter från centrum. Lägenheten har stort vardagsrum med plats för soffa och matgrupp. Här finns även välplanerat kök, rymligt sovrum samt helkaklat badrum. Mycket lugnt läge på gatan men inte mer än ett stenkast från restauranger, kommunikationer och handel.

Kvillebäcken är en ny citynära stadsdel i Göteborg med all service på nära håll. Området består av en blandad bebyggelse med små mysiga gårdsgator, breda avenyer, pocketparker, torg och grönområden. Här bor du centralt med bra kommunikationer och både gång- och cykelavstånd till stan. Backaplans köpcentrum och Kville Saluhall ligger runt hörnet. Det är nära till kajerna längs med Norra Älvstranden och Eriksberg samt fina naturområden som Ramberget, Flunsåsparken och Slätta damm. På bara 25 minuter med buss når du även salta bad.

Varmt välkommen på visning!

Lägenhetens 52 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt gott om plats för förvaringsmöjligheter. Trägolv och ljusa väggar med mörkblå fondvägg som ger en stilren känsla.

Vidare har vi ett härligt vardagsrum med generöst ljusinsläpp från lugn gård. Vardagsrummet kan med enkelhet inredas med soffa och matsalsbord. Charmigt parkettgolv och vita väggar ger dig möjligheter att skapa ditt drömhem precis som du vill.

Välplanerat kök med genomgående vita köksluckor och målat svart kakel ovanför arbetsbänken. Köket är utrustat med spis, fläkt , diskmaskin samt kyl med frys. Här ryms en matplats för fyra personer och ett fönster bidrar med ljusinsläpp. Idag är matplatsen i form av barbord och stolar, perfekt för enklare middagar eller mysiga frukostar. Om man önskar ta bort denna finns det plats för ett mindre bord för 2-4 personer.

Rofyllt sovrum som kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Trägolv och gråa väggar som ger en harmonisk och stilren känsla. Goda förvaringsmöjligheter i en rejäl garderob. Det finns även plats för en ytterliga byrå eller avlastningsmöbel om detta önskas. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum i original med vitt kakel och klinker i mörkare ton. Inredningen består av wc, handfat, spegel, badrumsskåp samt badkar / draperi.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 990 000 kr

Avgift: 2 739 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten kabel-tv samt bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,25742%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 350 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 150 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Godemansgatan 11B, 417 06 GÖTEBORG. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum varav 1 sovrum. Boarea 52 kvm.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Bondbönan. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 39 lägenheter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Bondbönan består av 39 lägenheter med bostadsrätt samt två lokaler med hyresrätt. Fastighetsbeteckningen för fastigheten är Göteborg Kvillebäcken 4:10, föreningen äger marken. Fastigheten bebyggdes 1952 och består av en byggnad.

Föreningens ekonomi: Stabil och välmående förening. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Renoveringar: Föreningen har en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig till 2025.
2021/2022 planeras renovering samt ommålning av fasad på Godemansgatan.
Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
1985 utfördes omläggning av tak, omputsning av fasad, renovering av balkonger, rörstambyte samt elstambyte.
2007 förbättrning av ventilationssystem.
2007-2008 ny värmepump samt ombyggnad av fjärrvärme.
2009 dränering grund Fjärdingsgatan.
2012 genomgång av fönster.
2013-2014 byte av åtta fönster och en balkongdörr.
2014 sanering av vattenskada i hyreslokal på Fjärdingsgatan 16C samt byte av ballofixer i samtliga lägenheter.
2014-2015 renovering av källarlokal på Godemansgatan.
2016 byte av fönster och balkongdörrar på innergård Fjärdingsgatan 16A-D och Godemansgatan 11A-B, renovering av torkrum samt byte till sopskåp och källsortering.
2017 Renovering och ommålning fasad Godemansgatan 11A-B samt byte av fönster på utsidan Fjärdingsgatan 16A-D och Godemansgatan 11A-B. Under samma år utfördes även en radonmätning med bra resultat förutom i en lägenhet där ventilationen var stängd och där ska en ny mätning göras.
2018 renovering av trapphus samt förbättring av innergård.

TV och bredband: Tv via Telenor. Grundutbudet ingår i avgiften. Bredband via Telenor. Obligatoriskt tillägg till avgiften om 89 kr/mån. Bredband: Fiber.

Parkering: Föreningen förfogar över 5 garage. Föreningen har legat i förhandling med Göteborgs Stad/parkeringsbolaget gällande marken där man tidigare haft parkeringsplatser och dessa kommer man inte få behålla. Eventuellt finns det planer på att bygga nya parkeringsplatser på en annan plats.

Adressen Godemansgatan 11B är berättigad till boendeparkering inom område "H". För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Gemensamma utrymmen: Till samtliga lägenheter hör både ett vindsförråd och ett källarförråd. I föreningen finns cykelförråd samt en tvättstuga som är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
Liten innergård med grill och utemöbler.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och förälder med minsta andel 10/90.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Hisingen Kvillebäcken

Kvillebäcken inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Området är lite av en uppstickare och kan med sin mix av gamla och nya kvarter beskrivas som ett Göteborg i miniatyr. Nya blänkande fastigheter blir en spännande kontrast till de charmiga landshövdingehusen och de tidstypiska 70-talsbyggnaderna.

Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen stod klar 2013 och har nominerats till det prestigefulla Kasper Salin-priset för sin arkitektur. Saluhallen med sitt breda utbud av delikatesser, mat, frukt och grönt är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kvillebäckens närhet till Göteborgs innerstad, med endast sex minuter till Brunnsparken med spårvagn, gör att hela stadens utbud är lättillgängligt.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning