Såld

Ljus & fin tvåa med härlig balkong i söderläge

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Jennifer Bäck
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 81 jennifer.back@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Anders Zornsgatan 21C

2:a Örgryte Bö

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 266 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 53 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1945
Adress:
Anders Zornsgatan 21C,
412 72 Göteborg

Beskrivning

Välkommen till populära Anders Zornsgatan och denna ytterst välplanerade tvåa som är belägen näst högst upp i huset. Lägenheten har ett fint ljusflöde och härlig balkong i söderläge. Bostaden präglas av ljusa och klassiska materialval och är totalrenoverad 2015-2016. Generöst vardagsrum med fint burspråk som har utgång till lägenhetens balkong i soligt läge samt yteffektivt kök med material och vitvaror av hög kvalité. Rymligt sovrum med goda förvaringsmöjligheter samt tidlöst badrum med tvättmaskin.

Örgryte passar er som önskar ett centralt men ändå lugnt och tryggt boende med närhet till natur- och grönområden. Läget är optimalt med 5:ans spårvagnshållplats inom två minuters gångavstånd som tar er in till city på 10 minuter eller till Munkebäck och Östra Sjukhuset åt andra hållet. Det finns även fina cykelvägar och det är smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil. Vid Bö affärscentrum som ligger precis intill finns mataffär, blomsterbutik, två restauranger (även avhämtning) och servicebutik. Rakt över Delsjövägen ligger Stora Torp med Delsjöns golfbana och restaurang. Lilla Torps Allé tar er till GLTK med tennisbanor, gym, bastu och sjukgymnaster. Det är även gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar för svalkande bad. Här ligger Skatås med motionsanläggning och elljusspår.

Lägenhetens 53 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob. Lägenheten har genomgående lackad ekparkett och vitmålade väggar från 2015.

Generöst vardagsrum som präglas av ett stort fönsterparti och härifrån nås även lägenhetens härliga balkong i soligt söderläge. Vardagsrummet kan inredas med soffgrupp, matplats och övrigt möblemang. Från vardagsrummet nås en klädkammare.

Fint ljust kök med vitvaror av hög kvalité som renoverades 2016. Köket har köksinredning i vitt från HTH som kombineras med bänkytor i svart polerad granit och stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll, kolfilterfläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Samtliga vitvaror är från AEG förutom fläkten som kommer från Bosch. I köket ryms en matplats för två till fyra personer och fönstret har utsikt mot björkar.

I lägenhetens sovrum ryms med lätthet en dubbelsäng med tillhörande sängbord och här finns även bra förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. Fint ljusinsläpp.

Helkaklat badrum med grått klinkergolv (Quarziti River nat rustik 04) och vitt kakel (Cipresti). Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod och spegelskåp Viskan från INR, handdukstork, duschhörna från Macro Skagen med U-glasdörrar, takdusch och blandare från INR samt en toppmatad tvättmaskin från Whirlpool (2016). Badrummet renoverades fackmannamässigt 2016 och certifikat finns. Ett fönster bidrar med dagsljus.

Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett vindsförråd som är beläget i samma uppgång.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 266 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 388 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 555 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,98%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 320 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 120 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 15/1101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1945. Ombyggnadsår 1986.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 53 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Uteplats: Balkong i söderläge.

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda 156 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-08-21.

Information Förening

Förening: Brf Anders Zornsgatan 21. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 30 st lägenheter varav 5 st hyresrätter och 5 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Anders Zornsgatan 21 köpte huset 2015. Föreningen består av 25 bostadsrätter, 5 hyresrätter samt 5 lokaler. Fastigheten Torp 24:4 är upplåten med tomträtt. Tomträttsavtalet omförhandlas 2025.

Gemensamma utrymmen: Till alla lägenheten hör minst ett förråd. I föreningen finns en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt ett mangelrum. Det finns även två cykelrum i källare samt en cykelparkering utomhus. Trevlig uteplats med sittgrupp med grillmöjlighet.

Föreningens ekonomi: Den ekonomisk förvaltningen administreras av Fastum UBC Förvaltning. Man höjde avgiften med 2% i januari 2020 innan dess har det inte gjorts några avgiftshöjningar sedan föreningen bildades.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar via Nordic försäkring.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har en underhållsplan som upprättades 2015 och som sträcker sig fram till 2025. En ny energideklaration är gjord. Föreningen planerar att se över elementen i samtliga lägenheter samt att göra en analys av avloppsstammarna.
Gjorda renoveringar:
2015 - Nya tvättmaskiner till tvättstugan.
2016 - Dränering av fastighetens baksida, besiktning av tak, fasad, fönster och balkonger.
2017 - Syd- och västläge på fastigheten: renovering av fasad samt byte av fönster och balkongdörrar samt balkonger. Samma år byttes även alla horisontella avloppsstammar.
2018 - OVK samt installation av sopskåp.
2019 Byte eller målning av fönster på gavlarna mot Anders Zornsgatan, mindre planteringsarbeten på gården samt renovering av torkrum.

Parkering: Föreningen förfogar över 34 varav 18 med eluttag. Kostnad för att hyra en plats är 370 kr/mån. I dagsläget finns det inga lediga platser men det är inte heller någon kö (2020-03-27). Se separat kölista på föreningens hemsida.

TV och bredband: Tv och bredband via Comhem. Fiberhastighet.

Övrigt: Föreningen har en mycket bra hemsida med information: http://www.brfaz21.se.

Örgryte Bö

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning