Såld

Kvadratsmart och mysig etta

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Sulitelmagatan 2B

1:a Strömmensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 017 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 37 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1943-1944
Adress:
Sulitelmagatan 2B,
416 71 Göteborg

Beskrivning

Om du söker ditt första egna boende, en övernattningsbostad eller bara en mysig etta så har du hittat rätt. Hjärtligt välkomna till Sulitelmagatan 2B! Genomgående ljusa ytskikt och med ett härligt ljusinsläpp från fönsterpartier i olika väderstreck. Stort allrum med plats för både vardagsrumsdel och sovdel. Kök med god förvaring och plats för matbord för ca 4 personer. Till sist erbjuder lägenheten även ett kaklat badrum med dusch. I föreningen finns festlokal, övernattningsrum och bastu. Fri parkering på gatan utanför huset.

Strömmensberg är ett lugnt och grönskande område öster om city, inte långt ifrån Delsjön, Härlanda tjärn och Skatås med badsjöar, grönområden och motionsspår. Här finns också närhet till matbutiker, restauranger och mysiga kaféer. Kommunikationerna är goda och både spårvagn 1 och 3 nås på 3-4 minuter och tar er in till city på cirka 10 minuter. Dessutom endast 10 minuters promenad från knutpunkten Redbergsplatsen.

Bostadens 37 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en hall med plats för avhängning till höger samt förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger originalparkett.

Vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat och kan inredas med soffhörna, en mindre dubbelsäng samt förvaringsmöbel. Ett generöst fönsterparti bjuder på rikligt med ljusinsläpp. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger originalparkett.

Trivsamt kök i vitt med många förvaringsskåp. Den maskinella utrustningen består av spis, fläkt samt kombinerad kyl med frys som är placerad i det inbyggda skafferiet. I köket ryms en matplats för två till fyra personer som har en given plats intill fönstret. Väggarna är målade i vitt med en fondvägg i grått och på golvet ligger tarkettgolv.

Badrummet har ljus våtrumsmatta och helkaklade väggar i vitt med en grå bård (kakeldekor ovan rosa kakel). Inredningen består av wc, handfat med kommod, badrumsskåp med eluttag samt dusch.

Till lägenheten hör ett vinds- samt ett källarförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 017 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,59%. Andel av årsavgift är 1,57%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 342 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 197 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Göteborg Bagaregården 40:1 och 40:2.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 31/1001.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1943-1944.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 37 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda primärenergital 172 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-10-30.

Information Förening

Förening: Brf Sulitelmahusen. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Föreningen äger och förvaltar sedan 15 januari 2007 fastigheterna Göteborg Bagaregården 40:1 och 42:1, med adresserna Storhöjdsgatan 8, Sulitelmagatan 1-2 samt Sofiagatan 6. Byggnadsår är 1943-1944. Fastigheten omfattar 51 bostadslägenheter varav 2 är upplåtna med hyresrätt samt 4 lokaler. Totala lägenhetsytan utgör 2.402 kvm och lokalytan utgör 411kvm.

Gemensamma utrymmen: Föreningens gemensamma tvättstugor är belägna i källaren i respektive hus och är utrustade med tvättmaskin, torktumlare och torkrum. I föreningen finns även ett cykelrum som är beläget i markplan, bastu och festlokal i källaren på Sulitelmagatan 1, övernattningsrum hos Sulitelmagatan 2 och ett hobbyrum.

Föreningens ekonomi: Föreningen sköter sin egna förvaltning och lägenhetsförteckning. Årsredovisningen för 2019 är inte klar än eftersom föreningen inte haft någon stämma pga rådande pandemi. Stämman är planerad att hållas i början av september. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-08-24).

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Fastigheterna är i gott skick och det är relativt små kommande renoveringar.
Urval av utförda renoveringar:
1990-2000 renoverades trappuppgångarna.
1990-2005 byttes V/A-stammarna i kök och badrum.
2003 renoverades balkongerna på Sulitelmagatan 2.
2009 utfördes relining av V/A-stammarna i kök och badrum på Sulitelmagatan 1A, 1D, 2A, 2D. Samma år genomfördes även en genomgripande upprustning av elen i fastigheten med nya elstigare. I samband med detta flyttades elmätarna till källaren. En energideklaration gjordes av fastigheten detta år.
2010 renoverades putsen på fasaderna på Sulitelmagatan 1 (på Sulitelmagatan 2 är det plåtfasader). Man målade öst-, syd-, och västfasaderna inklusive fönster och balkonger. Under samma år bytte man också garagetaket samt byggde en festlokal, ett övernattningsrum samt en bastu.
2013 installerades ett pentry i festlokalen samt utbyte av en del takfläktar.
2014 utfördes omläggning av markytor vid entré och stenbelagda gångar åtgärdades. Diverse yttre underhåll på t.ex betongtrappor och hängrännor samt diverse arbeten i garage utfördes också. Samma år genomfördes också en översyn av ventilationen på Sulitelmagatan 2.
2015 en lokal iordningställdes till cykelrum på Sulitelmagatan 2 samt nya balkonger på Sulitelmagatan 1.
2016 utfördes översyn av ventilationen på Sulitelmagatan 2 samt i vissa lokaler. Omdragning av telefoninstallationer i lokaler påbörjades.
2017 utfördes takomläggning på Sulitelmagatan 1A. En ny torktumlare installerades även i tvättstugan på Sulitelmagatan 2.

Parkering: Föreningen förfogar över 3 parkeringsplatser till en kostnad om 300 kr/mån och 6 garageplatser till en kostnad om 600 kr/mån. Det är lång kö och troligtvis flera års väntan.

TV och bredband: Tv och bredband via Comhem.

Gårdsplats: Gemensam uteplats med utemöbler och grill.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägandeskap mellan förälder/barn med uppdelningen 90/10.

Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning vilket stärker grannskapskänslan och att man är rädd om husen.

Strömmensberg

Stadsdelen Strömmensberg, belägen i Göteborgs östra centrum, ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. Via slingrande backar når man upp till höga funkishus i milda, gula toner som sträcker sig mot himlen och bildar områdets karaktäristiska silhuett. Bostadshusen omges av grönskande gårdar och omgivningar.

I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker och i intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker och träningsställen. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner.

Vill man ge sig ut i vidsträckt natur ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Strömmensberg inbjuder till ett behagligt och ljust boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning