Snart till salu

Fantastisk trea i mysiga Masthugget med hörnbalkong

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Masthuggsliden 14

3:a Masthugget

Kortfakta

Avgift:
3 662 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 71 kvm
Våning:
2/6, hiss
Byggår:
1969
Adress:
Masthuggsliden 14,
413 18 Göteborg
Föreningens bastu
Föreningens bastu
Gym
Gym
Gym
Gym
Pingis, dart och biljardrum
Pingis, dart och biljardrum
I föreningen finns två gästlägenheter
I föreningen finns två gästlägenheter
Flera sängplatser, kök och badrum
Flera sängplatser, kök och badrum

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på kevin.arnagard@lundin.se.

Välkomna till denna härliga trea med fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt en utsikt ut över Göteborgshamn. Bostaden erbjuder ett ljust och socialt vardagsrum med utgång till en stor inglasad balkong där ni kan se den lummiga trädgården. Ett kök för den som gillar att laga mat med goda arbetsytor samt plats för ett matbord. Ni erbjuds även två sovrum där båda inrymmer en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Tidlöst helkaklat badrum som är utrustat med bland annat badkar och goda förvaringsmöjligheter. Här är det bara till att flytta in!

Brf Masthugget är i dagsläget Sveriges största bostadsrättsförening. En välmående förening med god ekonomi som tack vare sin storlek kan erbjuda bekvämligheter och fördelar utöver det vanliga, såsom gott om garageplatser, bilkooperativ, snickeri- och målarlokal, gym och bastu (beläget i samma uppgång), festlokal med mera. Lugnt, tryggt och barnvänligt område.

I Masthugget bor ni i mysiga kvarter med gångavstånd till Linnéstadens och Långgatornas restauranger, kaféer, barer och trevlig shopping. Masthuggets huvudstråk är Fjällgatan och här finns minilivs, grönsakshandlare, bageri, videobutik, florist, frisör, kafé och pizzeria. Här bor ni även med närheten till såväl Slottsskogens gröna natur som till Masthuggskyrkans fantastiska utsiktsplats och älvinloppet med Klippan och Röda Sten. Goda kommunikationer med buss 60 som stannar alldeles i närheten av huset. Det är även lätt att ta er dit ni vill till fots eller med cykel.

Rumsbeskrivning: Bostadens 71 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts ni av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger en fin parkett.

I direkt anslutning till hallen finner ni ett väl tilltaget kök som är väl renoverat. Vit köksinredning kombineras med bänkytor i vitt och rostfritt utförande tillsammans med vita kakelplattor. Under köksskåpen sitter infällda spotlights. Utrustningen består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn samt mikro i behaglig arbetshöjd, integrerad diskmaskin som är extra tyst samt kyl/frys. Generöst fönsterparti med utsikt över parkområde och utrymme för en matplats för fyra till sex personer. Här disponeras bostaden även som ett extra sovrum med avskiljande glasvägg.

Stort vardagsrum med rikligt ljusinsläpp från generösa fönsterpartier i vinkel. De generösa ytorna i rummet bjuder in till en rad olika möbleringsalternativ, såväl för avslappnade kvällar i tv-soffan som för trevliga sammankomster kring ett matsalsbord om så önskas. Härifrån nås även lägenhetens inglasade hörnbalkong som erbjuder morgon- samt kvällssol. Golvet är belagt med en vacker originalparkett i fin läggning tillsammans med en härligt mönstrad tapet.

I anslutning till vardagsrummet har ni bostadens ena sovrum där originalparketten återfinns tillsammans med ljusa väggar. Rummet går att inreda med en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt arbetshörna om så önskas. Ni får ett härligt ljusinsläpp i rummet från fönster i två väderstreck.

Bostadens andra sovrum går att inreda med dubbelsäng tillsammans med tillhörande sängbord samt förvaringsmöbel. Ni har även en inbyggd garderob som bidrar med ytterligare förvaringsmöjligheter. Ekparkett på golvet och en ljusgrå mönstrad tapet.

Tidlöst helkaklat badrum med mörkgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt badkar.

Information Ekonomi

Avgift: 3 662 kr/mån. I avgiften ingår värme & vatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,0008227%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 450 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 300 kr/mån.
Driftkostnaden är en schablon och kan variera på antal personer i hushållet samt årstid.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 660.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6, hiss finns. U1.

Byggår: 1969.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 71 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via iTUX, mer info på föreningens hemsida. Internet: Bredbandsavtal finns via iTUX, vilket ger medlemmarna stora valmöjligheter. Fiberhastighet finns. Mer info på föreningens hemsida.

Bilplats: Föreningen har fem varmgarage, som är belägna på: Andra Långgatan, Klamparegatan, Fjällgatan, Repslagaregatan och Kjellmansgatan.
Går att hyra för 575 kr/mån. Det finns även garageplatser för MC att hyra. Fråga mäklaren/föreningen ang eventuell kö.

Energideklaration: Energiprestanda 123 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns festlokaler, cykelförråd, hobbyrum, tvättstugor, gästlägenheter och bara en hissfärd ner har ni tillgång till både gym samt bastu.

Information Förening

Förening: Brf Masthugget.
I föreningen finns 1 172 st lägenheter varav 25 st hyresrätter och 81 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen som för närvarande är Sveriges största förening består av 1172 st bostadsrättslägenheter, 8 st studentbostäder som upplåts med hyresrätt, 25 hyresrätter, 81 kommersiella lokaler, 1 488 garageplatser, 19 p-platser samt 79 st garageplatser för motorcykel. Ansvarig för dessa platser är Marianne Tellström.
Kommunikationer:
Buss 60 går via Centralstationen och Järntorget, genom Masthuggets övre delar och spårvagnslinjerna 3, 9 och 11 trafikerar Masthuggstorget till centrala Göteborg.
Övrigt:
Bostadsrättsförening bildades i sin nuvarande form år 1980. Området byggdes och färdigställdes under åren 1967-1972. Marken som huskropparna står på ägs av Göteborgs kommun och upplåts till föreningen med tomträtt. Tomträttsavtalet är fastställt till år 2025.
Juridisk person (företag) kan ej köpa i föreningen.
Delat ägandeskap mellan en förälder och barn, t.ex. 90 resp 10% tillåts inte i föreningen utan barn som köper med hjälp av förälder måste äga enligt överlåtelseavtalet till 100%. Revers får upprättas mellan barn och förälder som får reglera den ekonomiska uppdelningen.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd, barnvagnsrum, övernattningslägenheter, målerilokal, gym, bastu och tvättstuga med torkrum.

Föreningens ekonomi: Föreningen är mycket välskött och har en stark ekonomi. En stor fördel med att föreningen är så stor är att de har egen anställd personal som förvaltar föreningens fastigheter ekonomiskt, administrativt, tekniskt och driftmässigt. Lån/kvm, upplåtelsebar yta, är 888 kr (2018). Årsavgifterna höjdes inte under 2018 men med 2 % per den 1 januari 2019. Ingen planerad höjning finns för 2020.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhålls- och investeringsplan (revideras med jämna mellanrum efter behov) som innefattar följande:

2013-2017: Fasad- och balkongrenovering (avslutat)
2019-2021: Byte av samtliga ventilationsfläktar och aggregat
2019-2025: Trapphusrenovering
2019-2023: Relining av befintligt avloppssystem
2019-2026 Tvättstugerenovering
2023-2025: Takomläggning
2035-2038: Elsystem (huvudledning)
2033-2034: Elsystem (utebelysning)
2019-2022: Garage (laddstationer)
2029-2032: Vattensystem (vvc).

Parkering: Föreningen har fem varmgarage, som är belägna på: Andra Långgatan, Klamparegatan, Fjällgatan, Repslagaregatan och Kjellmansgatan.
Går att hyra för 575 kr/mån. Det finns även garageplatser för MC att hyra. Fråga mäklaren eller Marianne Tellström på Brf Masthugget angående eventuell kö.

TV och bredband: Ansluten till kabelnät via ComHem, mer info på föreningens hemsida.
Bredbandsavtal finns via iTUX, vilket ger medlemmarna stora valmöjligheter. Fiberhastighet finns. Mer info på föreningens hemsida.

Övrigt: Föreningen har en anställd trädgårdsmästare som ser till att gårdarna är prunkande och vackra.

För mer information se föreningens hemsida: http://www.brfmasthugget.se/.

Masthugget

Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning