Såld

Nyproducerat med rustik charm samt sjöutsikt

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Tallkottegatan 5

2:a Stensjön

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 810 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 45 kvm
Våning:
2/2, ej hiss
Adress:
Tallkottegatan 5,
431 36 MÖLNDAL

Beskrivning

Med ett fantastiskt utsiktsläge intill Stensjön erbjuds nu en unik möjlighet till ett helt nytt hem i en stilfull gedigen byggnad med industriell karaktär. Byggnaden som är känd under namnet "Tonvillan" har en rik historia och har ursprungligen varit kontor för margarinfabriken Mustad samt under senare tid bland annat fungerat som lokal för Mölndals musikskola. Fastigheten ägs av Brf Mustad som nu låtit göra om byggnaden till fyra toppmoderna bostadslägenheter. Detta innebär att du får chansen till en nyproducerad lägenhet samtidigt som du erhåller alla fördelar med att bli medlem i en trygg äldre bostadsrättsförening med stabil ekonomi.

Lägenheterna har modern utformning med fina materialval. Samtliga fyra lägenheter har gavellägen och därmed ljusinsläpp från flera håll. Husets historia gör sig påmind genom de djupa fönstersmygarna med marmorbänkar, den härliga takhöjden samt flera vackra detaljer i trapphusen bland annat.

Huset har ett fantastiskt läge med utsikt över Stensjön och nejden. Här bor man perfekt om man önskar närhet till naturen samt sjölivet med badplatser, bangolf och kanotuthyrning inpå knuten. Här finns även beachvollyplaner samt motionsspår och i närområdet finns både en butik samt en pizzeria. Busshållplats ligger i direkt anslutning till området och man kan enkelt ta sig till Mölndal centrum samt Göteborgs innerstad på bara 15 minuter.

Bostadens disposition

Hallen välkomnar oss med goda ytor samt ett klinkergolv i jordnära beige. Här finns plats för hallmöbel samt för avhängning av ytterkläder och i hörnet står en garderob. Vi fortsätter in i köket och vardagsrummet som ligger i öppen planlösning med utsikt över natursköna Stensjön. Hela lägenheten har vattenburen golvvärme vilket ger en fantastisk komfort. I vardagsrummet samt sovrummet ligger mattlackat ekparkettgolv. Vardagsrummet har ett härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna samt en generös utformning. Rummet ligger i öppen planlösning mot köket som har en klassisk vit interiör med släta luckor och rostfria beslag. Laminatbänkskivor samt rostfri diskbänk. Fasat vitt kakel över diskbänken. Kyl/frys samt hällspis och diskmaskin. Badrummet är utrustat med wc, handfat, duschhörna samt tvättmaskin. Vitt kakel på väggarna och beige klinkergolv med vattenburen värme undertill. Sovrummet har ett vackert och rofyllt utsiktsläge man gärna vaknar till och här finns plats för en bredare säng samt ytterligare möblemang. Garderober finns i både sovrum samt hall och ytterligare förvaring finns i husets källarförråd. Varmt välkommen på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 810 kr/mån. Månadsavgiften inkluderar vatten samt kabel-tv (grundutbud).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,9478%. Andel av årsavgift är 0,9478%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 1 029 kr/mån fördelat enligt följande:
Uppvärmning 350 kr/mån, försäkring 200 kr/mån, hushållsel 350 kr/mån, och övrigt 129 kr/mån.
Värmetillägget om 350 kronor är en uppskattning, Denna kostnad kan behöva justeras framöver. Kostnader för el och försäkring är individuella och beror på förbrukning, vanor och avtal och kan därför variera. Posten övrigt avser månadskostnaden för bredband vilket tillkommer.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 64.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 2, ej hiss.

Storlek: 2 rum, varav 1 sovrum. Boarea ca 45 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

TV- och internetanslutning: TV: ComHem. Basutbud ingår i månadsavgiften. Önskas fler kanaler tecknas detta separat av lägenhetsinnehavaren. Internet: Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Bahnhof. Samtliga lägenhetsinnehavare betalar 129 kr per månad för bredbandet.

Uteplats: Bygglovsansökan avseende balkonger för husets fyra lägenheter är inlämnad och svar inväntas i skrivande stund. Kostnad för byggnation av dessa (om man önskar balkong) bekostas av respektive lägenhetsinnehavare. Ytterligare detaljer kring detta saknas i nuläget.

Bilplats: En parkeringsplats till varje lägenhet finns att hyra i nuläget.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda primärenergital 66 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-05-16.

Information Förening

Förening: Brf Mustad. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 61 st lägenheter varav 2 st hyresrätter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen registrerades 1987-06-04. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 2007-11-18 och nuvarande stadgar registrerades 2016-11-30 hos Bolagsverket.

Fastigheterna bebyggdes 1981 och består av fem flerbostadshus. Föreningen upplåter 59 lägenheter med bostadsrätt och 2 lägenheter med hyresrätt. Efter upplåtelsen av de 4 lägenheterna i Tonvillan kommer föreningen att upplåta totalt 63 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenheter med hyresrätt.

För vidare info om trivselregler, renoveringar i bostaden, äldre årsredovisningar m.m, vänligen se hemsidan brfmustad.se.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två gemensamma tvättstugor, en föreningslokal samt en övernattningsbostad. Föreningslokalen samt övernattningsbostaden är bokningsbar via föreningens hemsida.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick. Avgifterna för 2017 höjdes med 4% för bostäder, parkeringsplatser och förråd. Vid årsskiftet 2017/2018 har en avgiftshöjning gjorts med 3%. De senaste två åren har avgifterna varit oförändrade.

Försäkring: Föreningens byggnader är fullvärdesförsäkrade via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar som alltså inte behöver teckna det separat.

Gårdsplats: Föreningen har en trevlig gårdsmiljö och även en nybyggd uteplats som medlemmarna kan nyttja.

Mölndal Stensjön

I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Planritning

Planlösning 2 rok - Läg nr 62 och 64
Planlösning 2 rok - Läg nr 62 och 64