Såld

Kvadratsmart etta med inglasad balkong

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Arvesgärde 7

1:a Tuve

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 150 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 37,5 kvm
Våning:
3/4, hiss
Byggår:
1967
Adress:
Arvesgärde 7,
417 44 GÖTEBORG
Inglasad balkong i västerläge
Inglasad balkong i västerläge
Insynsskyddat läge
Insynsskyddat läge

Beskrivning

Näst högst upp i huset finner du denna kvadratsmarta etta där ytorna används på bästa sätt. Lägenheten har ett stilrent renoverat kök från 2018, lättmöblerat allrum samt stambytt helkaklat badrum. Fint ljusinsläpp och stor inglasad balkong och fin utsikt som blir som ett extra rum under stora delar av året.

Arvesgärde ligger med behagligt gångavstånd till Tuve torg. Här ligger bland annat mataffärer som ICA och Willis, restauranger, vårdcentral, apotek, tandläkare och bibliotek. Goda kommunikationer med stombuss 17 som tar dig in till centrala stan på cirka 20 minuter. För den sportintresserade finns det en hel del att välja på som till exempel tennis, bågskytte, golf, ishall och mycket mer. Härliga grönområden finner du i omtyckta Hisingsparken eller Hökälla naturområde.

Lägenhetens 37,5 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i fyra garderober där dörrarna är målade i en ljusgrå ton och har fina skålhandtag. Lägenheten har genomgående ekparkett och vitmålade väggar.

Lättmöblerat och rymligt allrum som kan inredas med soffa, matplats och säng. I taket sitter infällda spotlights. Allrummet har fint ljusinsläpp via både fönster och en fransk balkong men även utgång till en stor inglasad balkong med utsikt över omgivningarna.

Stilrent kök med köksinredning i vitt, arbetsytor i mörk trälaminat och vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, fläkt samt kyl med frys. Ett stort fönsterparti bidrar med rikligt ljusinsläpp.

Stambytt och renoverat badrum som har klassiska materialval med grått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning samt duschhörna med rundade vikväggar i frostat glas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 150 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, TV via ComHem (silverpaket), bredband samt telefoni.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,39519%. Andel av årsavgift är 0,39518%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 200 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 50 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 13/1301.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4, hiss finns.

Byggår: 1967.

Storlek: 1 rum. Boarea ca 37,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Uteplats: Stor inglasad balkong med utsikt över omgivningarna.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda 148 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-05-14.

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Tuvehus nr 4. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 160 st lägenheter och 4 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Riksbyggen Brf Tuvehus Nr 4 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1962. Föreningen äger fastigheterna Tuve 10:125 och 55:2 med adress Arvesgärde 1-8 som är bebyggda med fyra byggnader som uppfördes 1967. Föreningen består av 160 lägenheter och fyra lokaler.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns föreningslokal, cykelförråd samt verkstadslokal där man kan låna diverse verktyg. I Arvesgärde nr 3-4 har medlemmarna tillgång till ett motionsrum mot en deposition på 500:- där man löser ut en nyckel. Här finns bl.a. löpband, crosstrainer, roddmaskin och cyklar mm.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Eventuella beslut tas under budgetmötet på våren (2020-03-10).

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i IF Skadeförsäkring. Bostadsrättstillägget i hemförsäkringen ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan.
2020-2021 planeras renovering av hissar. Planen är att arbetet ska påbörjas till hösten och man planerar att göra två hus 2020 och resterade två hus 2021.
Urval av utförda renoveringar:
2014-2018 utfördes omfattande renoveringsarbete med stambyte och nya badrum. Stammarna i bottenplattan relinades och de andra stammarna byttes. I samband med det sattes nya elledningar in och man uppgraderade till 3-fas.
2012-2013 målades samtliga plåttak om och ett nytt portlåssystem med tags installerades.
2013 byttes kulvert i marken mellan husen. I samband med detta dränerades tre av fastigheterna om, den fjärde var dränerad sedan tidigare. Säkrat avrinningen på asfaltsytorna och bytt brunnar vid samtliga hus.

Parkering: Föreningen hyr 118 parkeringsplatser av Riksbyggen Brf Tuvehus Nr 7. Kostnad för att hyra en plats med el är 330 kr/mån och utan el 200 kr/mån. I dagsläget är det kö (2020-03-10).

TV och bredband: Föreningen har ett kollektivt avtal med Comhem som innefattar TV (silverpaket), bredband samt telefoni.

Tuve Arvesgärde

I Tuve bor man bekvämt och stadsnära i vackra och vidsträckta naturmiljöer, bara 10 minuter från Göteborgs centrum. Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villaområden och ett flertal radhusområden. De olika områdena förbinds med cykel- och gångvägar.

Tuve Torg har ett köpcentrum med bland annat apotek, matbutiker, blomsteraffär och frisör. Vid torget ligger även vårdcentral och Kulturpunkten med bibliotek och kulturskola.
Ett större utbud av stormarknader och affärer finner man vid Backaplan och i Bäckebol.

För barnfamiljer finns det gott om förskolor och grundskolor i området. Här finns också flera aktiva föreningar med verksamheter inom exempelvis tennis, fotboll, friidrott och innebandy. Stora möjligheter till motion och friluftsliv hittar man vid Tuvevallens motionscentral. Alldeles intill ligger Kättilsröds 4H-gård.

Här finns vacker natur på nära avstånd. Från Tuve har man direkt tillgång till Hisingsparken och dess vackra promenadstråk och motionsslingor. Sankt Jörgen Park erbjuder både rekreation och motion. Här finns golfbana, sportklubb, spa och restaurang. Havet nås på kort tid med bil eller buss. Om sommaren ligger badvikarna Lilleby och Sillvik närmast till hands.

Tuve inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning