Såld

Välrenoverat radhus i barnvänligt område

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Södra Ligården 23

Hisings Kärra

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 113 kvm
Byggår:
1975
Tomtarea:
ca 144 kvm
Adress:
Södra Ligården 23,
425 30 Hisings kärra

Beskrivning

I ett lugnt och barnvänligt område finns nu detta välplanerade radhus att förvärva. Hela bostaden är i mycket gott skick då i princip allt har renoverats i olika omgångar. Stora fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusinsläpp och så har ni trevliga uteplatser, en på baksidan med gräsmatta där barnen kan leka under tiden ni förbereder grillkvällen samt en på framsidan där ni kan avnjuta morgonkaffet. Ni erbjuds ett renoverat kök från 2016 där inredningen i vitt kommer från IKEA, rymligt vardagsrum där vänner och familj kan samlas i soffan, tre mycket bra sovrum i varierande storlek, ett helrenoverat badrum med badkar från 2013 på övre plan, gästtoalett renoverad 2010 på entréplan och till sist en tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Ett inbjudande hem där ni bara kan flytta in och trivas!

Bostadens 113 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni möts av en träbelagd altan på framsidan av huset, här kan ni möblera med bord och stolar för att kunna sitta ned och njuta av solens värma strålar under årets varma månader. Välkomna att kliva in i den rymliga hallen. Här har ni gott om plats för fri avhängning av ytterkläder. Precis innanför dörren har ni fin klinker på golv och väggarna är målade i en härlig petrolblå kulör.

Till höger från hallen har ni bostadens renoverade kök som under 2016 fick ny inredning och maskinpark från IKEA. Det valdes att sätta in vit inredning med släta högblanka köksluckor tillsammans med en grå bänkskiva i laminat och ljusrandig kakel på vägg. mycket goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över – och underskåp. Den maskinella utrustningen består av induktionsspis, köksfläkt, inbyggd ugn och mikro i bra arbetshöjd, integrerad diskmaskin och integrerad kyl och frys i fullhöjd. Intill fönsterpartiet har ett matsalsbord för minst 6 sittande gäster en given plats. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger mörkare laminat.

Vardagsrummet är en utmärkt plats för umgänge i goda vänners lag. Här har ni stora fönsterpartier som bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i färgsättningen på vägg. I rummet kan ni möblera med soffgrupp, bord och tv-möbel samt ett större matsalsbord för er som önskar. Från detta rum når ni även den härliga altanen på baksidan av huset, här kan ni ha grillkvällar för vänner och familj. Duka upp långbord eller gör en mysig loungedel och sitt där under tiden barnen leker på gräsmattan. Västerläget ger er sol från ungefär lunchtid till senare kväll.

På entréplan har ni också en separat tvättstuga utrustad med förvaringsskåp, vask, en tvättmaskin och torktumlare. Samt även en separat gästtoalett som renoverades 2010 med svart klinker på golv och vitt kakel på vägg.

Tar ni trappan upp kommer ni till bostadens mer privata delar där ni erbjuds tre bra sovrum och ett stort badrum. Sovrummen är i varierande storlek där master bedroom har plats för dubbelsäng och garderobsvägg. De två mindre sovrummen disponeras som barnrum men går även bra att ha som kontor eller gästrum. Från det enda barnrummet har ni även en balkong belägen mot området.

Badrummet på övre plan renoverades 2013. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger mörkgrå klinker med golvvärme. Inredningen består av WC, handfat med svart kommod och ovansittande spegel, badrumsskåp och badkar i vitt.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 2 359 000 kr varav byggnadsvärde 1 427 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 33 616 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 12 300 kr/år, försäkring 6 000 kr/år, vatten/avlopp 2 500 kr/år, och samfällighet 12 816 kr/år.
Driftskostnad är en uppskattning och baserad på säljarens uppgifter. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Tomträttsavgäld: Tomträttsavgäld 7 812 kr/år t o m 2026-08-31.

Servitut, planbestämmelser m m: Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Kärra GA:7.
Planbestämmelser: Stadsplan Vattenskyddsområde.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kärra 69:105.

Byggnadstyp: Radhus. 2 plan radhus.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1975.

Senaste renovering/ombyggnad: Tidigare ägare utförde: 2007 ny papp på taket, 2010 renovering av WC entréplan, 2013 Renovering bad/WC övre plan (utfört av fackman, våtrumsintyg finns), 2015 ny altan och 2016 nyinstallerat kök.
Samtliga fönster (inkl. balkong och altandörr) byttes ut under December 2017.

Storlek: Boarea ca 113 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 4 rum, varav 3 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Fasad: Stående träpanel och skruvad plåt. Takbeklädnad: Låglutande papptak. Fönster: 3-glasfönster isoler.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Elradiatorer, luft/luft värmepump, elgolvvärme badrum.

Övrigt byggnad: Larm finns, från Verisure - kan överlåtas till köpare.

Energideklaration: Energiprestanda 75 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2013-10-14.

TV- och internetanslutning: TV: Leverantör ComHem. Internet: Leverantör ComHem.

Tomt: Tomtarea 144 m².

Hisings Kärra

Endast 10 minuter från Göteborgs centrum ligger Hisings Kärra beläget i vidsträckt, vacker natur. Här kombineras lantliv och storstadsliv på ett okomplicerat sätt. Kring Kärra centrum finns tätare bebyggelse i form av flerbostadshus och villaområden. Strax utanför öppnar sig landskapet med ängs- och betesmarker, skogspartier, bondgårdar samt fristående villor.

Kärra centrum erbjuder god service i närområdet med bland annat butiker, bibliotek, apotek och vårdcentral. Vid Backaplan och i Bäckebol finns ett flertal stormarknader. Göteborgs stadskärna nås lätt med buss eller bil.

Här finns flera förskolor och grundskolor. Kärra HF och Kärra KIF är två av flera aktiva idrottsklubbar som finns i området. Det finns även flera föreningar med aktiviteter för alla åldrar inom musik, kultur och friluftsliv. I Tolsered ligger 4H-gården som har aktiviteter och kurser hela året. Kärras sim- och sporthall, Clarebergs Ridklubb och Klarebergsvallen är några exempel på idrottsanläggningar i området.

Närheten till naturen är en stor tillgång för de boende i Hisings Kärra. Skog, mark och älv ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Vid Clarebergs gård ligger Jämmerberget där man har fin utsikt över landskapet. I de lummiga skogarna vid Ellesbo och Svankällan finns vackra naturstigar och motionsslingor. Till havet och badsjöar är avståndet inte långt.

Hisings Kärra inbjuder till ett behagligt, stadsnära boende i lantlig miljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning