Såld

Högst upp i huset med hiss och balkong i västerläge

Alexander Ryberg
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Arvesgärde 26

2:a Arvesgärde

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 429 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 62 kvm
Våning:
4/4, hiss
Byggår:
1971
Adress:
Arvesgärde 26,
417 44 GÖTEBORG

Beskrivning

Välkommen in i en ljus och trevlig lägenhet högst upp i huset med balkong i västerläge.
Husets hiss tar dig upp till lägenheten som befinner sig högst upp i huset på våning 4 av 4, där finner du denna trevliga och välplanerade lägenhet som har god potential där du har möjlighet att sätta din egen prägel och få det som du önskar. Bostaden har en balkong i västerläge, rymligt vardagsrum, god förvaring i hallen och fräscht badrum. I det luftiga vardagsrummet finns det gott om social plats för både matgrupp och sittgrupp här har ni även stora fönsterpartier som erbjuder ett härligt ljusinsläpp. Köket är i original och rymmer en matgrupp för 4 till 6 personer. Lägenhetens badrum är i fräscht skick då stambyte och renovering genomfördes 2016/2017 i en stilren design med vita helkaklade väggar och ljusgrått klinkergolv.

Arvesgärde ligger med behagligt gångavstånd till Tuve torg. Här ligger bland annat mataffärer som ICA och Willys, restauranger, vårdcentral, apotek, tandläkare och bibliotek. Goda kommunikationer med stombuss 17 som tar dig in till centrala stan på cirka 20 minuter. Vid högtrafik finns även industribussar. För den sportintresserade finns det en hel del att välja på som till exempel tennis, bågskytte, golf, ishall och mycket mer. Härliga grönområden finner du i omtyckta Hisingsparken med en fin 4H-gård eller Hökälla naturområde

Hall: Välkomnande och rymlig hall med gott om förvaring i form av en lång garderobsvägg som innefattar 5 garderober samt städskåp. På golvet ligger en plastmatta och väggarna pryds av färgglada tapeter. Samtliga rum nås från hallen.

Vardagsrum: Det stora vardagsrummet har ni till vänster, här ryms soffgrupp samt matsalsmöbler om så önskas. Stora fönsterpartier som skänker gott om dagsljus. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger en parkett.

Sovrum: Ett väl tilltaget sovrum med plats för ordentlig dubbelsäng samt möjlighet för garderobsvägg om så önskas. På golvet ligger en plastmatta och väggarna är tapetserade. Från sovrummet finns en utgång till balkongen, som är belägen i ett soligt västerläge.

Kök: Ett original kök i äldre standard med praktisk planering. Här finns det plats för matgrupp för fyra personer. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger plastmatta. Utgång även här till balkongen.

Badrum: Ett stilrent Badrum som renoverades i samband med föreningens stambyte 2016/2017. Helkaklade vita väggar med ljusgrått klinkergolv och i taket sitter infällda spotlights. Inredningen består av handfatskommod, wc, handdukstork, spegelskåp och duschhörna med rundade glasväggar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 429 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,285%. Andel av årsavgift är 0,28493%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 300 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 200 kr/mån, och hushållsel 100 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1405.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4, hiss finns.

Byggår: 1971.

Storlek: 2 rum. Boarea ca 62 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 137 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-07-03.

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Tuvehus Nr 7. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Riksbyggens Brf Tuvehus Nr 7 består av sammanlagt 342 lägenheter och 1 lokal. Fastigheternas adress är Arvesgärde 25-42 och består av nio fristående hus. Marken är upplåten med tomträtt och avtalet gäller oförändrat till 2021 och 2023. Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande:
- 62 st. 1 rum och kök
- 128 st. 2 rum och kök
- 152 st. 3 rum och kök.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Lågt belånad förening med en belåning på 4.226 kr/kvm. Snittet i Göteborg är 6.500 kr. Årsavgiften (kr/kvm) understiger även Göteborgs snitt som är 680 kr, här uppgår beloppet till 614 kr. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningens byggnader är mycket väl underhållna. Under det senare år har man bland annat renoverat samtliga sydgavelfasader, entrétak och gjort om föreningens p-platser. Under 2015-2017 genomförs ett stambyte samt renovering av samtliga badrum och tvättstugor.

Föreningen följer en underhållsplans om uppdateras årligen: Det planerade underhållet framöver är:
2017 byte av ventilationsfläktarna på vinden, renovering av hissar, fasader och balkonger.
2019 renovering av fönster.
2020 renovering av fasader ovh tvätt.

Tuve Arvesgärde

I Tuve bor man bekvämt och stadsnära i vackra och vidsträckta naturmiljöer, bara 10 minuter från Göteborgs centrum. Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villaområden och ett flertal radhusområden. De olika områdena förbinds med cykel- och gångvägar.

Tuve Torg har ett köpcentrum med bland annat apotek, matbutiker, blomsteraffär och frisör. Vid torget ligger även vårdcentral och Kulturpunkten med bibliotek och kulturskola.
Ett större utbud av stormarknader och affärer finner man vid Backaplan och i Bäckebol.

För barnfamiljer finns det gott om förskolor och grundskolor i området. Här finns också flera aktiva föreningar med verksamheter inom exempelvis tennis, fotboll, friidrott och innebandy. Stora möjligheter till motion och friluftsliv hittar man vid Tuvevallens motionscentral. Alldeles intill ligger Kättilsröds 4H-gård.

Här finns vacker natur på nära avstånd. Från Tuve har man direkt tillgång till Hisingsparken och dess vackra promenadstråk och motionsslingor. Sankt Jörgen Park erbjuder både rekreation och motion. Här finns golfbana, sportklubb, spa och restaurang. Havet nås på kort tid med bil eller buss. Om sommaren ligger badvikarna Lilleby och Sillvik närmast till hands.

Tuve inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning