Välplanerad genomgångstrea med en stor balkong och fönster i två väderstreck

Alexander Ryberg
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Eriksbergstorget 3

3:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
4 950 000 kr
Avgift:
3 602 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 75,5 kvm
Våning:
5/7, hiss
Byggår:
1998
Adress:
Eriksbergstorget 3,
41764 Göteborg

Beskrivning

Varmt välkomna till denna trea i populära Brf Maskinkajen. Här bor man med en härlig utsikt över Göta älv samt en balkong i västerläge. Bostaden har en bra planlösning mellan kök och vardagsrum, som tillsammans med de stora fönsterpartierna ger ett ljust och trivsamt boende. Stilrena materialval och ljusa luftiga sällskapsytor. Lägenheten har ett praktiskt kök, två harmoniska sovrum och ett härligt badrum. Lägenheten har även en skön balkong med utsikt över älven och härligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.

I Västra Eriksberg skapar vattnet, hamnen, varvshistorien och naturen, alla förutsättningar för ett fantastiskt boende. Det är ett stort område med varierande karaktär och miljöer. Området präglas av varvsepokens minnesmärken samt fina fritids- och rekreationsområden. Här finns många parker och grönområden, både vid vattnet, på kajerna och i de olika ministadsdelarna. Störst är Färjesnäsparken i väster med stora gräsytor, lek- och idrottsplats, servering, promenadstigar och utsiktsplatser. Eriksberg har ett stort utbud av caféer, restauranger, kommunikationer och självklart en fantastisk kajpromenad. Älvsnabben lägger till alldeles i närheten så för den som vill åka båten över är det ett enkelt alternativ. På Lindholmen ligger universitetsområdet Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers. På promenadavstånd från Västra Eriksberg ligger Eriksbergs köpcenter med mataffär, systembolag med mera.

Lägenheten disponeras enligt följande

Vi välkomnas in till hallen där väggarna är i ljuskulör och golvet kläs av parkett. Här finns det bra förvaring i form av en garderob och avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor.

Rakt in ligger vardagsrummet som är rymligt och har ett härligt ljusinflöde. Golvet pryds av parkett och väggarna har ljusa toner. Här har ni utgång till den mysiga balkongen i västerläge som rymmer utemöbler.

Köket är ljust och har vita luckor samt ett härligt ljusinflöde. Ett rymligt kök med utrymme för en matplats för upptill sex personer och även gott om förvaring. Köket är utrustat med spis, fläkt samt kombinerad kyl och frys. Här finns det utrymme för att installera en diskmaskin.

Sovrummet är harmoniskt och rogivande med fint ljusinsläpp och plats för dubbelsäng. Här finns även gott om förvaring i form av garderober. Ljusa väggar varav en blommig fondvägg som ger ett enhetligt intryck med parketten. Fantastisk utsikt över Göta Älv, båthamnen, Quality Hotell 11 och Eriksbergs Mekaniska verkstad.

Sovrum nummer två har även det en fantastisk utsikt över Göta Älv, båthamnen, Quality Hotell 11 samt Eriksbergs Mekaniska verkstad.

Rymligt helkaklat badrum i ljusa toner som är utrustat med dusch, toalett och handfat. Här finns även både tvättmaskin och torktumlare för ett mer bekvämt boende.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 4 950 000 kr

Avgift: 3 602 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,32%. Andel av årsavgift är 1,37167%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 300 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3155/1402.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 7, hiss finns.

Byggår: 1998.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 75,5 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 119 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är beställd 2009-02-26.

Information Förening

Förening: Brf Maskinkajen. Föreningen är en bostadsrättsförening (oäkta).
I föreningen finns 67 st lägenheter varav 3 st hyresrätter och 15 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Fastigheten bebyggdes 1998 och består av 2 flerbostadshus.
Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 8 088 m², varav 5 355 m² utgör lägenhetsyta och 2 733 m² utgör lokalyta.
Föreningen upplåter 66 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lägenheter och 15 lokaler med hyresrätt.
Bostadsrättsföreningen registrerades 2003. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 2003 och nuvarande stadgar registrerades 2003 hos Bolagsverket.
Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta
bostadsrättsförening.
Föreningen är medlem i Eriksbergs samfällighetsförening och Barchmans plats. Samfälligheterna förvaltar kajer,
sopsug, viss parkering, park och gator.

Gemensamma utrymmen: Varje lägenhet har tillgång till ett lägenhetsförråd placerat i källare.

Föreningens ekonomi: Föreningen har mycket god ekonomi och förvaltas av SBC.

Kommande/gjorda renoveringar:
2017-2020 Renovering av hissar

Utfört underhåll
2015 Förberedelser för fasadombyggnad Maskinkajen 3 och 9
2014-2015 Byte av garageporten
2014-2015 Nytt porttelefonsystem
2014-2015 Påbörjar arbetet med energioptimering, värme/ventilation
2014 Byte av cirkulationspump på Styrgången
2014 Byte av rökdetektorer för ventilationssystem
2016 Fasadombyggnad Maskinkajen 3 och 9
2016 Översyn av fönsterförsegling
2016-2017 Planering och byte av DUC-ar LB 11 och 12
2016 Fortsatt energioptimering
2016 Kylkondensor Tempo.

Parkering: Föreningen förfogar över bilplatser i garage under huset och gården. Kostnad för garageplats för bil är ca 850 kr/mån och just nu är det en separat kö.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till digital-TV, Internet och IP-telefoni via Comhem.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning