Såld

Välplanerad lägenhet med inglasad balkong

Philip Salomonsson
ansvarig mäklare
Carl Hogéus
assisterande mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ridspögatan 3

3:a Mölndal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 670 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 66 kvm
Våning:
4/4, ej hiss
Byggår:
1967
Adress:
Ridspögatan 3,
43132 Mölndal

Beskrivning

Nu finns det möjlighet att förvärva denna trevliga trerummare i toppskick högst upp i huset på Ridspögatan 3! Renoverat kök med stilfulla materialval följt av genomgående fina ytskikt i samtliga rum. Väl tilltaget vardagsrum med utgång till en stor inglasad balkong i västerläge där ni kan njuta av fredagsbubblet i eftermiddagssolen. Helkaklat badrum kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Lägenheten är belägen i den populära och stabila HSB-föreningen, Korndahl. Som medlem i bostadsrättsföreningen får man tillgång till mycket goda bekvämligheter såsom gästlägenhet, bastu, fritidslokal, aktivitetslokal samt fina gårdar med gräsytor och lekplatser. HSB Korndahl är en stor och välskött förening där badrummen renoverades 2003-2007 i samband med stamrenovering.

Perfekt läge med närhet till skola, dagis, gym, Mölndals Centrum och goda kommunikationsmöjligheter!

Hall: Välkommen in och häng av dig dig jackan till höger på klädhängaren eller öppna garderoben till vänster. Hallen, liksom hela lägenheten följs av ljus parkett och vitmålade väggar. Hallen sträcker sig genomgående från dörr till vardagsrummets spets.

Badrum: Badrummet fräschades upp i samband med stamrenoveringen 2003-2007. Helkaklat i ljusa toner följt av duschkabin, kombinerad tvättmaskin och torktumlare för att maximera ytan. Badrummet inreds dessutom med kommod, wc och spegelskåp.

Kök: Köket renoverades för några få år sedan i en lite mer klassisk stil som gifter sig väl med lägenhetens ljusa ytskikt. Vita låd- och skåpsluckor med svarta skålhandtag. En stilren, lätthanterlig och praktisk bänkskiva i mörkgrå laminat och i övrigt mycket bra förvaring och arbetsytor. Köket inreds med Induktionshäll, fläkt, kyl och frys i fullhöjd, samt inbyggd ugn och mikro. Här finns det plats för ett matbord för 4 personer med fönster åt öst.

Sovrum 1: Intill köket finner ni ett mindre rum som fungerar bra som sovrum med en mindre säng eller som kontor.

Vardagsrum: Stort och rymligt vardagsrum i ljusa nyanser och rikligt med ljusinsläpp från det stora inglasade balkongen. Här får ni plats med en soffa och ett matsalsbord för ca 6 personer.
Den inglasade balkongen i västerläge fungerar som ett extrarum som ni kan njuta av från tidig vår till sen höst tack vare den installerade infravärmen.

Sovrum 2: Masterbedroom med plats för stor säng och inreds med en stor och lysande bra garderob.

Säljarens ord: Ett väldigt lugnt och familjärt område med underbart promenadstråk till Mölndals galleria. Nära till gym, travbana och simhall.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 670 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 245 kr/mån avseende bredband, tv och telefoni.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 3 054 kr. Andel i föreningen är 0,30574%. Andel av årsavgift är 0,30623%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 0212/1301.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4, ej hiss.

Byggår: 1967.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 66 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Uteplats: Inglasad balkong i västerläge.

Bilplats: Föreningen har 150 parkeringsplatser, 45 parkeringsplatser med eluttag samt 120 garageplatser. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är 90 kr/mån, parkeringsplats med eluttag 120 kr/mån och garage 190kr/mån. Tillgängligheten på p-platser och garage varierar hela tiden.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 114 kWh/m² år. 2018-06-26.

Information Förening

Förening: HSB Brf Korndahl i Mölndal. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 323 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Korndahl i Mölndal äger och förvaltar fastigheterna Förbygeln 1 och Fyrsprånget 1 som innefattar adresserna Ponnygatan 1A-7B; Ridspögatan 2A-8B, 1A-7B; Skrittgatan 2A-8B.
Föreningen består av 323 bostadsrättslägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt.

Gemensamma utrymmen: Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd som ligger i samma uppgång.

Totalt finns 12 st tvättstugor runt om i byggnaderna samt även 3 st icke bokningsbara tvättstugor och 1 grovtvättstuga. Närmsta tvättstugan finns i samma uppgång.

Föreningen har en gästlägenhet som man kan hyra som kostar 100 kr/dygn.
Fritidslokalen kan hyras till exempelvis kalas etc. för 200 kr/gång.
I aktivitetslokalen kan man t.ex. spela pingis, biljard eller kasta Dart.
Träningslokal.
Bastu finns också tillgänglig för föreningens medlemmar och är belägen mellan uppgångarna Skrittgatan 2A och 2B, intill föreningens träningslokal.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick, dock är föreningen fortfarande en HSB- förening. Detta medför att föreningen kräver medlemskap via HSB för att kunna godkänna nya medlemmar. Vid årsskiftet 2017/2018 sänkte föreningen avgifterna med 2%. Föreningen höjde avgifterna med 3% i april 2019. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen har en mycket stabil ekonomi. Lån per kvm uppgår till 1161 kr enligt 2018 års redovisning, vilket är väldigt bra siffror.

Försäkring: Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: För fastigheten finns en upprättad 30-årig underhållsplan som årligen uppdateras av styrelsen. Framöver planerar man att utföra en OVK-besiktning av ventilationen samt fortsatt byte av kall- och varmvattenrör på resterande adresser. Tidsplan är ännu ej bestämd. I övrigt är inga stora renoveringar inplanerade.

Gjorda renoveringar:
2000 Balkongerna byggde ut och inglasades
2003-2007 Renovering av badrum och avloppsstammar
2010-2012 Fönsterbyten
2015 Entrépartibyte, upprustning av trapphus och renovering av tvättstugor.
2016 Nya entrédörrar åt gatan har monterats tillsammans med portlås och porttelefon
2017 Utbyte av entrépartier har slutförts. Digitalt bokningssystem till tvättstugor.
Våren 2019 byttes varm- och kallvattenrör på Ponnygatan.
Övrigt utfört underhåll:
Upprustning av trapphus och tvättstugor.

Kommande renoveringar:
I underhållsplanen ligger renoveringar för tak och fasader. Föreningen förbereder även för byte av kall- och varmvattenledningar till lägenheterna som kompletterar stående VVC och mätare för kall- och varmvatten. Byte av balkongdörrar kommer att göras men tidsplanen är inte fastställd ännu.

Parkering: Föreningen har 150 parkeringsplatser, 45 parkeringsplatser med eluttag samt 120 garageplatser. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är 90 kr/mån, parkeringsplats med eluttag 120 kr/mån och garage 190kr/mån. Tillgängligheten på p-platser och garage varierar hela tiden.

TV och bredband: Tv, bredband och telefoni via Comhem. Ingår i avgiften som ett obligatoriskt tillägg om 245 kr.

Gårdsplats: Föreningen har en stor innegård med lekplats, trädgård och grillplats.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och förälder med uppdelningen 10/90.
Medlemskap hos HSB Mölndal krävs för samtliga ägare. Ansök direkt via HSB Mölndals hemsida.
Köparen och säljaren ska även boka möte med representant från föreningen för en tillsyn i lägenheten. Styrelseexpedition som ligger på Ridspögatan 2B är öppen ojämn vecka på onsdagar kl. 18.30-19.30.

Mölndal Åby

Åby är ett lugnt område som ligger centralt i Mölndal strax sydväst om Mölndals centrum och med ett strategiskt bra läge i nära anslutning till de större trafiklederna E6/E20 och Söderleden. Stadsdelen består flerbostadshus, radhus och villor. I Åby finns bland annat matbutik, pizzeria samt frisör och inom kort gångavstånd ligger Mölndals centrum som har en nybyggd shoppinggalleria med restauranger, caféer, butiker, gym och all annan service man kan tänkas behöva.

För barnfamiljen finns flera förskolor och skolor samt en näridrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Åby fritidscentrum rymmer simhall med äventyrsbad, ishall & bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I området ligger även Åbytravet är Sveriges näst största travbana.

I området går flera busslinjer och vid Mölndals centrum finns det goda kommunikationsmöjligheter med både spårvagnar, busstrafik och pendeltåg för den som exempelvis arbetar eller studerar utanför kommungränsen. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg.

För de som vill njuta av friluftslivet finns närmsta naturområden vid Sisjön och Stensjön som bjuder på elljusslingor och badplatser.

Planritning