Såld

Gavellägenhet med 60-tals charm, inglasad västerbalkong & vidsträckt utsikt

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Skäpplandsgatan 17

2:a Högsbo

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 800 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 61 kvm
Våning:
5/8, hiss
Byggår:
1960
Adress:
Skäpplandsgatan 17,
414 78 GÖTEBORG

Beskrivning

Med insynsskyddat läge högt upp i huset ligger denna välplanerade gaveltvåa som har fönster i tre väderstreck, vidsträckt utsikt och inglasad balkong i västerläge. Lägenheten är i äldre skick så den har visst renoveringsbehov men här finns välbevarad 60-tals charm som parkettgolv i holländsk läggning, tidstypiska garderober, originaldörrar, gjutjärnselement samt fönsterbänkar i natursten. Lägenheten erbjuder ett generöst vardagsrum i gavelläge, trivsamt kök med bevarad originalinredning, rymligt sovrum med genomgående ljusflöde samt helkaklat badrum.

Skäpplandsgatan ligger där Högsbo möter Änggården och Kungsladugård. Alldeles i närheten ligger Marklandsgatan, vilket ger en direkt tillgång till ett rikt utbud av kollektivtrafik och bara fem minuter till Linnéstadens och Majornas butiker och kaféer samt till kulturhuset, badhuset och köpcentret vid Frölunda torg. Bra cykelvägar både till natursköna Slottsskogen, citypulsen samt havets salta bad.

Lägenhetens ca 61 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Parkettgolv i holländsk läggning och roströda tapetserade väggar.

Köket har bevarad originalinredning med vita släta luckor och vitt kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av spis med ugn, fläkt samt kyl med frys. I köket ryms en matplats. Plastmatta och vita väggar. Ett stort fönster bidrar med ljusinsläpp och vidsträckt utsikt.

Generöst utformat vardagsrum i gavelläge som präglas av stora fönsterpartier och utgång till en inglasad balkong i västerläge. Balkongen blir tack vare inglasningen som ett extra rum som kan användas under stora delar av året. Vardagsrummet kan inredas med både soffgrupp och matplats. Parkettgolv i holländsk läggning och ljusa tapetserade väggar.

I sovrummet får man med lätthet plats med dubbelsäng och tillhörande sängbord samt en arbetshörna. Förvaringsmöjligheter i två inbyggda tidstypiska garderober med överskåp. Plastmatta och ljusa tapetserade väggar. Sovrummet har genomgående ljusflöde från fönster i två väderstreck och insynsskyddat läge med utsikt bort mot Änggårdsbergen.

Helkaklat badrum med blått klinkergolv och väggarna kläs av vitt kakel med blå bård. Inredningen består av wc, handfat, spegel, väggskåp samt dusch med draperi. Ett stort fönster bidrar med ljusinsläpp.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 800 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, tv, bredband och IP-telefoni (ej samtalskostnad).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,2458%. Andel av årsavgift är 1,28161%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 63.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 8, hiss finns.

Byggår: 1960.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 61 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Bergvärme.

Ventilation: Frånluft & FTX.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda 129 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-06-20.

Information Förening

Förening: Brf Skäpplandsgatan 13-17. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 80 st lägenheter varav 5 st hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 2012 och tog över ägandet av fastigheten Järnbrott 122:2 sommaren 2013. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 80 lägenheter, varav 5 är hyresrätter. Föreningen kommer att sälja dessa i takt med att de sägs upp av nuvarande hyrestagare.

Föreningen upplåter marken med tomträtt, omförhandling kommer ske 2020, avtalet löper i 20 år.

Gemensamma utrymmen: Till varje lägenhet hör ett vinds- eller källarförråd. I källaren finns cykelförråd. I anslutning till entréerna finns barnvagnsförråd. Föreningen har en gemensam tvättstuga med sex tvättmaskiner, tre torktumlare samt tre torkrum.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Under 2016 gjordes en sänkning på 10 procent, eftersom föreningens ekonomi tillät det. Föreningen har en stark ekonomi med stor kassa, inga nya lån har tagits trots tak- och fasadrenovering. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-03-12). Omförhandling av tomträttsavtalet ska göras till hösten men avgifterna kommer inte påverkas.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I föreningens fastighetsförsäkring ingår också bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2013-2038. I dagsläget pågår uppbyggande av ställningar inför tak- och fasadprojektet som ska påbörjas nu under våren och beräknas vara klart till juni/juli. Arbetet innefattar omläggning av papptak, omfogning av tegelfasad samt kontroll av skicket på plåtar på taket.
Framöver planeras enligt underhållsplanen nya entrédörrar, renovering av trapphus, spolning av stammar, nya ventilationsaggregat, renovering av tvättstugan samt hissar.

Utförda renoveringar:
1998 - Lägenheternas fönster byttes samt fasad mot väster tilläggsisolerades med plåt.
2001 - Tvättstugan renoverades.
2005 - Sopsugen renoverades.
2009 - Avloppsstammarna relinades.
2015 - Balkongerna renoverades och förstorades/glasades in, nya armaturer i källaren samt husets fasad/grund dränerades.
2015-2016 - Vatten- och avloppsledningar byttes ut i källar- och bottenplan.
2016 - Trädgården gjordes om och utomhusbelysning installerades på fler platser, ytterdörrar byttes ut till säkerhetsdörrar, entréerna målades om, fick ny belysning samt tak utomhus. Samma år renoverades även värmecentralen, nytt system för portlås och telefoner installerades samt nya lägenhetsdörrar.
2018 - Sopsuganläggning renoveras.
2020 - Renovering av källare.

Parkering: Föreningen har 44 parkeringsplatser, varav 19 är med el. Kostnad för att hyra en vanlig plats är 190kr/mån och med el 245kr/mån. I dagsläget finns två lediga platser (2020-03-12).

TV och bredband: Ansluten till Com Hems kabel- och bredbandsnät. Föreningen har tecknat ett utökat gruppavtal med Com Hem som innebär att alla medlemmar får bredband 100/10 Mbps och digitalt baspaket för TV. Ett abonnemang för bredbandstelefoni ingår också för den som så önskar. Finansieringen sker genom att 150 kr/mån debiteras på månadsavin för alla medlemmar som en separat obligatorisk kostnad.

Gårdsplats: Gård med grillplats och sandlåda.

Övrigt: Delat ägande mellan barn och förälder med uppdelning 10/90 är ok om man är över 18 år och skriven på adressen.

Högsbo

I Högsbo bor man funktionellt och trivsamt nära Göteborgs centrum. Högsbo består av flera mindre områden såsom Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Flatås. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus från 50- och 60-talet samt några villa- och radhusområden.

Högsbo erbjuder mycket god närservice för de boende. På Axel Dahlströms torg, som är navet, finns både butiker och matställen. Axel-huset på torget erbjuder service och aktiviteter för alla Högsbos invånare.

Vid Frölunda torg finns ett stort köpcentrum, kulturhus och flera träningsställen. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är ytterligare två köpcentra i närheten.

Här finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Kommunikationerna i området är mycket goda. Det finns gott om cykelvägar och från Marklandsgatan avgår ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. På några minuter är man inne i Göteborgs stadskärna.

Skog och hav ligger på nära avstånd. Högsbo gränsar till Ruddalens stora grön- och motionsområde. Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska ligger på cykel- eller gångavstånd. Med cykel eller buss tar man sig också lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.

Högsbo inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning