Snart till salu

Moderna materialval möter välbevarad funkischarm

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Iskällareliden 5B

4:a Örgryte

Kortfakta

Avgift:
5 117 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 84 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1948-1950
Adress:
Iskällareliden 5B,
416 55 GÖTEBORG

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på karin.corneliusson@lundin.se.

Välkomna till populära Iskällareliden som är en oas mitt i stan! Med bekvämt läge en trappa upp i huset finner ni denna totalrenoverade fyra där moderna materialval möter välbevarad funkischarm. Lägenheten har generös takhöjd och stora fönster som bidrar till en luftig atmosfär samt välbevarade originaldetaljer som fiskbensparkett, gjutjärnselement, fönsterbrädor i natursten och fungerande öppen spis. Stor balkong i sydvästläge med sol från lunchtid till sen kväll och fin utsikt över naturen. Allt i lägenheten totalrenoverades 2018 förutom badrummet som är från 2013.

Här bor man med ett underbart läge i natursköna Örgryte, centralt men ändå lugnt med närhet till såväl innerstan som grönområden. I närområdet finner ni lummiga omgivningar med en blandning av både villor och lägenheter. Det är även nära till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar för svalkande bad. Skatås erbjuder motionsanläggning och elljusspår. Några minuters gångavstånd från bostaden ligger Bö affärscentrum med matbutik, postombud, pizzerior, thairestaurang samt blomsterbutik. Vill ni ta er vidare in till city gör ni det lätt med 5:ans spårvagn från intilliggande hållplatsen Töpelsgatan som tar er till stan på endast 8 minuter.

Lägenhetens 84 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i tre inbyggda garderober. Parkettgolv och ljus mönstrad tapet. Lägenheten har genomgående generös takhöjd och bevarad femtiotalscharm som gjutjärnselement och fönsterbrädor i natursten.

Stort och trivsamt vardagsrum med en fungerande öppen spis som bidrar med värme och hög mysfaktor samtidigt som det är en fin inredningsdetalj. Här kan man inreda med soffhörna och matplats. Golvet kläs av fiskbensparkett och väggar är ljusa. Fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti samt utgång till en stor balkong i sydvästläge med sol från lunchtid till sen kväll och fin utsikt över naturen.

Modernt kök som renoverades 2018 med gråa släta köksluckor samt tunn vit bänkyta med nedsänkt vask och blandare i svart. Under överskåpen sitter en smal infälld belysningslist och eluttagen i köket är i svart retrostil. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, fläkt, diskmaskin, inbyggnadsugn, inbyggd vinkyl samt kyl med frys. Golvet kläs av parkett och de vita väggarna bryts av med en fondvägg med grå bröstpanel och mönstrad tapet. Invid fönstret har matplatsen sin naturliga placering.

Lägenhetens tre sovrum har välbevarad fiskbensparkett och ljusa färgval. De två större sovrummen har plats för dubbelsäng och alla tre rummen har förvaringsmöjligheter i nya garderober.

Badrummet renoverades 2013 med grått klinker och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, duschhörna med vikdörr i glas samt tvättmaskin.

Till lägenheten hör både källar- och vindsförråd.

Information Ekonomi

Avgift: 5 117 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv från Comhem samt bredband 100/100 Mbit/s och IP-telefoni (ej samtalsavgifter) från Telenor.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,69357%. Andel av årsavgift är 0,68215%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 545 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 400 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 33/1003.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1948-1950.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 84 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Energiprestanda 142 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2016-03-30.

Information Förening

Förening: Brf Delsjövägen i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 196 st lägenheter och 22 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Delsjövägen i Göteborg innehar tomträtten till fastigheterna Torp 43:1, 44:2, 45:1, 46:1, 47:1 och 48:1 med adress Iskällareliden och Lillatorpsgatan. Vilket utgör totalt 13 bostadshus. I föreningen finns totalt 196 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 22 lokaler med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan är 11 825 kvm.

Tomträttsavtal tecknas med Göteborgs kommun och löper på tio år. Föreningens tomträttsavtal skulle omförhandlats under 2018. Föreningen beslutade att inte anta avtalsförslagen utan driva frågan vidare rättsligt i Mark- och Miljödomstolen. Förhoppningen var att ha förhandling Q1 2020 men det verkar bli fram (2020-03-05).

Gemensamma utrymmen: Föreningen har fyra tvättstugor som är belägna i källaren i hus 1, 9, 10 och 15. Tvättstugorna är utrustade med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, två torkrum och i hus 9 finns också mattvätt. Utöver detta finns bastu, snickeriverkstad samt möjligheten att hyra föreningslokal och övernattningslägenhet. Cykelrum finns i källaren på samtliga hus.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och fastighetsskötseln av HSB. Avgifterna höjdes med 3% i januari 2020. Föreningens tomträttsavtal skulle omförhandlats under 2018. Föreningen beslutade att inte anta avtalsförslagen utan driva frågan vidare rättsligt i Mark- och Miljödomstolen. Det har i dagsläget inte tagits några beslut i frågan och först när man vet utfallet kommer man ta beslut gällande eventuella avgiftsförändringar (2020-03-05).

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: En yttre reparationsfond finns för underhåll av fastigheten. Under 2008 upprättades en underhållsplan fram för framtida behov fram till 2048. Underhållsplanen uppdateras årligen.
Föreningen håller på att ta fram underlag för att upphandla en takrenovering som innefattar omläggning av samtliga tak, troligtvis kommer detta påbörjas tidigast Q2 2021. Kommande planerade arbeten de närmsta 5 åren är översyn av belysning och utemiljö i stort. Renovering av kallgarage kommer troligen också göras. Föreningens bastu är inte i bruk i dagsläget så det diskuteras om att bygga om den till en bostad.
Urval av utförda renoveringar:
1993 Renovering av balkonger.
1998-1999 Stamrenoverades fastigheten (Elstambyte och Rörstammar Dakkimetoden).
1993 Balkonger.
2001-2004 Fönsterrenovering.
2011-2012 Ommålning av fönster och tätning av fasader. Föreningen genomförde även en radonmätning denna period. Samtliga uppmätta värden ligger långt under Socialstyrelsens gränsvärde på 200 becquerel/m3.
2014 Dränering hus 12, 14 och 15.
2015 OVK med godkänt resultat.
2016-2017 Dränering hus 1, 3, 17 och affärshuset.
2017 Dränering hus 5, 7, 8, 9, 10, 11 och 13.

Parkering: Totalt 18 platser i varmgarage, 21 platser i kallgarage och 110 p-platser utomhus. föreningen har också ett MC-garage med ca 8 platser. Det är för närvarande en kö till både garage (> 5 år) och parkeringsplatser (ca 6 månader). På gatan är det avgiftsfri parkering.

Aktuella hyror för uppställningsplatser är:
P-plats utan el: 2635 kr/år
P-plats med el: 3234 kr/år
Kallgarage: 5897 kr/år
Varmgarage: ca 6825-11570 kr/år beroende på storlek
MC-plats: 2635 kr/år.

TV och bredband: Kabel-TV via ComHem, basutbud ingår i avgiften. Fler kanaler kan fås om digital-TV abonnemang beställs (bekostas av lägenhetsinnehavaren). Det är också möjligt att beställa TV via Telenor. Bredband via Telenor 100/100 Mbit/s och IP-telefoni (ej samtalskostnad), ingår i avgiften. Bredband kan också mot avgift fås via kabel-TV nät från ComHem eller via telenät.

Övrigt: Vissa lägenheter har öppen spis. Enbart de öppna spisar som är besiktigade och godkända får eldas i. Lägenhetsinnehavaren står själv för kostnad för iordningställande av öppen spis till eldningsbart skick.

För mer information besök föreningens hemsida: www.delsjovagen.se.

Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning