Snart till salu

Välplanerad trea med inglasad balkong.

Philip Salomonsson
ansvarig mäklare
Carl Hogéus
assisterande mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Skrittgatan 8 A

3a: Mölndal

Kortfakta

Avgift:
4 132 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 78 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1967
Adress:
Skrittgatan 8 A,
43132 Mölndal
Intresserad av denna bostad - Philip
Intresserad av denna bostad - Philip

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på philip.salomonsson@lundin.se.

Snart finns möjlighet att förvärva denna trivsamma trea med inglasad balkong högst upp i huset på Skrittgatan 8A! Här har vi en välskött och ljus lägenhet med renoverat kök från 2016 och bevarade originaldetaljer i form av fiskbensparkett. Bostaden är ljus och inbjudande med fönsterpartier i två väderstreck. Ett sobert boende där ni kan njuta av tillvaron tillsammans med familjen. Ni erbjuds ett väl tilltaget vardagsrum, kök i modern stil med bra förvaringsmöjligheter, två rofyllda sovrum samt ett badrum och en toalett.

I Åby bor du med ett bra läge till Mölndals centrum och galleria, där ett brett utbud av affärer, restauranger och caféer finns att tillgå. I centrum finns också goda kommunikationer i form av spårvagn, buss och pendeltåg. Busshållplatsen finns bara några få minuter ifrån fastigheten och tar en med enkelhet vidare in till Göteborgs innerstad och Mölndals Centrum. I området finns också trevliga promenadstråk, lekplatser, badhus, gym, tennishall samt matbutiker och vårdcentral.

Hall: Välkommen in i den kvadratliknande hallen med platsbyggd garderob och utrymme för avhängning. Väggarna präglas av en härlig grönblommig tapet och följs av ljust laminatgolv.

Kök: Vidare till vänster om hallen finns det moderna köket med stilrena detaljval som renoverades under 2016. Här har vi en högblank stil i vitt som kombineras med svarta skåpsluckor följt av silverfärgade handtag. Vitt kakel som gifter sig elegant med den svarta bänkskivan i praktisk laminat. För den som tycker om bekvämligheter kan vi även avslöja att det finns en elektrisk lucka under diskbänken för att slippa böja sig ner för att slänga skräp. Köket utrustas med integrerad ugn, mikro och diskmaskin samt häll, fläkt, kyl och frys. Intill köket finns plats för matbord för ca 4 personer. Golven är av ljus laminat och väggarna vid matplatsen är av mönstrad tapet.

Balkong: Genom matplatsen i köket finner vi den lugna och rofyllda inglasade balkongen i sydväst läge. Här finns tid för lugna och mysiga stunder.

Vardagsrum: Stort vardagsrum med bevarad ekparkett i original och vitmålade väggar. Här erbjuds dessutom en marmorskiva intill fönstret mot balkongen, en tjusig detalj som passar perfekt som ett skrivbord. I vardagsrummet finns plats för både en större soffgrupp och matsalsbord för ca sex personer.

Sovrum 1: Stort sovrum med vitmålade väggar och ljust laminatgolv från 2016. Sovrummet inreds med tre platsbyggda originalgarderober och här finns plats för en större säng.

Sovrum 2: Här är även ett till sovrum i liknande storlek som sovrum 1 samt likadant laminatgolv och vitmålade väggar. Inreds idag med säng och skrivbord. Här finns även en dubbelgarderob.

Badrum: Halvkaklat badrum med med ljusblåa detaljer och blå våtrumsmatta. Badrummet inreds med badkar, handfat, spegelskåp och tvättmaskin.

Toalett: Toaletten ligger separat, vilket är en smart lösning för att minimera morgonstressen om ni är fler i hushållet. Vita väggar kombinerat med kakel och grön våtrumsmatta. Inreds med wc, handfat och spegelskåp.

Information Ekonomi

Avgift: 4 132 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Till månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 245 kr/mån som avser Tv och Bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 3 708 kr. Andel i föreningen är 0,34396%. Andel av årsavgift är 0,34451%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 556 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 411 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 0304/1301.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1967.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 78 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Bilplats: Föreningen har 150 parkeringsplatser, 45 parkeringsplatser med eluttag samt 120 garageplatser. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är ca 90 kr/mån, parkeringsplats med eluttag ca 120 kr/mån och garage ca 190kr/mån. Tillgängligheten på p-platser och garage varierar hela tiden.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 120 kWh/m² år. 2018-06-26.

Information Förening

Förening: HSB Brf Korndahl i Mölndal. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: HSB Brf Korndahl i Mölndal äger och förvaltar fastigheterna Förbygeln 1 och Fyrsprånget 1 som innefattar adresserna Ponnygatan 1A-7B; Ridspögatan 2A-8B, 1A-7B; Skrittgatan 2A-8B.
Föreningen består av 323 bostadsrättslägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns flertalet tvättstugor. Det finns även en gästlägenhet, fritidslokal, aktivitetslokal som kan nyttjas för exempelvis pingis och biljard samt träningslokal med bastu för medlemmarna att nyttja.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick förvaltning, dock är föreningen fortfarande en HSB-förening. Detta medför att föreningen kräver medlemskap via HSB för att kunna godkänna nya medlemmar. Vid årsskiftet 2017/2018 sänkte föreningen avgifterna med 2%. Föreningen höjde avgifterna med 3% i april 2019. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Försäkring: Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: För fastigheten finns en upprättad 30-årig underhållsplan som årligen uppdateras av styrelsen.

Gjorda renoveringar:
2000 Balkongerna byggdes ut och glasades in.
2003-2007 Renovering av badrum och avloppsstammar.
2010-2012 Fönsterbyten.
2015 Entrépartibyte, upprustning av trapphus och renovering av tvättstugor.
2016 Nya entrédörrar åt gatan har monterats tillsammans med portlås och porttelefon.
2017 Utbyte av entrépartier har slutförts. Digitalt bokningssystem till tvättstugor.
2019 Spolades avloppsstammarna. Under samma år genomfördes grundförstärkning och varm- och kallvattenrör byttes på Ponnygatan.
2020 Byttes varm- och kallvattenrör på resterande adresser. Under året byttes även värmeväxlaren. Färdigställande av grundförstärkning.

Föreningen planerar översyn av balkongdörrar 2020/2021. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Parkering: Föreningen har 150 st parkeringsplatser, 45 st parkeringsplatser med eluttag samt 120 st garageplatser. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är ca 90 kr/mån, parkeringsplats med eluttag ca 120 kr/mån och garage ca 190 kr/mån. Separat kösystem tillämpas.

TV och bredband: Tv, bredband och telefoni via Comhem. Ingår i avgiften som ett obligatoriskt tillägg om 245 kr.

Gårdsplats: Föreningen har en stor innegård med lekplats, trädgård och grillplats. De härliga grönytorna och planteringarna uppskattas av både stora och små.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och förälder med uppdelningen 10/90.
Medlemskap hos HSB Mölndal krävs för samtliga ägare. Ansök direkt via HSB Mölndals hemsida.
Köparen och säljaren ska även boka möte med representant från föreningen för en tillsyn i lägenheten. Styrelseexpedition som ligger på Ridspögatan 2B är öppen ojämn vecka på onsdagar kl. 18.30-19.30.

Mölndal Åby

Åby är ett lugnt område som ligger centralt i Mölndal strax sydväst om Mölndals centrum och med ett strategiskt bra läge i nära anslutning till de större trafiklederna E6/E20 och Söderleden. Stadsdelen består flerbostadshus, radhus och villor. I Åby finns bland annat matbutik, pizzeria samt frisör och inom kort gångavstånd ligger Mölndals centrum som har en nybyggd shoppinggalleria med restauranger, caféer, butiker, gym och all annan service man kan tänkas behöva.

För barnfamiljen finns flera förskolor och skolor samt en näridrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Åby fritidscentrum rymmer simhall med äventyrsbad, ishall & bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I området ligger även Åbytravet är Sveriges näst största travbana.

I området går flera busslinjer och vid Mölndals centrum finns det goda kommunikationsmöjligheter med både spårvagnar, busstrafik och pendeltåg för den som exempelvis arbetar eller studerar utanför kommungränsen. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg.

För de som vill njuta av friluftslivet finns närmsta naturområden vid Sisjön och Stensjön som bjuder på elljusslingor och badplatser.