Såld

Välkomna till en välplanerad trea om 69 kvm med inglasad balkong

Alexander Ryberg
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Virvelvindsgatan 24

3:a Centrala Hisingen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 623 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 69 kvm
Våning:
8/11, hiss
Byggår:
1958
Adress:
Virvelvindsgatan 24,
41714 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till en välplanerad trea om 69 kvm med en fantastisk inglasad balkong. Bostaden har goda förvaringsmöjligheter med en stor och rymlig walk in-closet. I badrummet har du behaglig golvvärme för den extra bekvämligheten. Bostaden är belägen högt upp i huset på våning 8 av 11 och erbjuder både en helt fantastisk utsikt och bra med ljusinsläpp. Den inglasade balkongen är rymlig och erbjuder gott om plats för loungemöbler eller annat möblemang för att nyttjas som en social plats året om. Här bor du i en välskött förening samt att du har ett bra läge med närhet till både all tänkbar service så som restauranger, matbutiker etc och även nära till fina naturområden i Keillers park.

Välkomna på visning!

Lägenheten disponeras enligt följande.

Hall
Välkomnande hall med bra plats för förvaring och där golvet består av klinker & laminat samt tapetserade väggar. Här finns plats för avhängning samt en stor klädkammare.

Kök med välplanerad köksinredning och bra förvaring samt arbetsytor. Köket är utrustat med spis, ugn, fläktkåpa, kyl och frys. Ljus och trevlig matplats.

Vardagsrum består av ekparkett och tapetserade väggar. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Det finns även plats för matsalsbord för ca 4-6 personer. Härifrån nås bostadens inglasade balkong som ger dig en fantastisk utsikt över Göteborg samt Bravida Arena.

Sovrum 1
I det större sovrummet är väggarna tapetserade. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt bra med förvaring i den platsbyggda garderoben.

Sovrum 2
I det mindre sovrummet finns plats för enkelsäng med tillhörande sängbord samt plats för förvaring en garderob.

Badrum
Klinkergolv och helkaklade väggar i vitt med en centrerad horisontell bård. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, handdukstork samt dusch. Naturligt ljusinsläpp från fönster.

Till bostaden hör även ett källarförråd samt ett vindsförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 623 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,29607%. Andel av årsavgift är 0,29386%. Föreningen tillåter juridisk person som köpare.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 300 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 165/1803.

Våningsplan: Våningsplan 8 av 11, hiss finns.

Byggår: 1958.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 69 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Energiklass G, energiprestanda primärenergital 156 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-01-09.

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Göteborgshus Nr 22. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 356 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Riksbyggens Brf Göteborgshus Nr 22 är belägen vid Ramberget på centrala Hisingen. Föreningen består av åtta höghus med 356 bostadsrättslägenheter och 13 lokaler. Fastigheten upplåts med tomträtt.Tomträttsavgälden omförhandlas år 2017. Föreningens adresser är Kastvindsgatan 1, Fjällvindsgatan 4, Västra Stillestorpsgatan 23-25 samt Virvelvindsgatan 24-30.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelrum, hobbyrum, pingisrum, barnvagnsrum, bastu samt en gästlägenhet.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen.

Kommande/gjorda renoveringar: 1998 renoverades tak och samtliga fönster byttes ut till 3-glasfönster.
2002-2003 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Samma år byttes elsystemet ut.
2008 Renovering av hissar, installation av säkerhetsdörrar (ståldörrar), postboxar samt nya entrépartier i aluminium.
2010-2012 Installerades värmekabel i stuprör för att minimera läckage. I samband med detta har mindre lagningsarbeten utförts på tak.
2011 Genomfördes tvättning av fasaden.
2012-2014 Ombyggnad, utbyggnad och inglasning av balkongerna.
2015-2016 OVK samt rensning av ventilationskanaler, nya maskiner i tvättstuga, dränering av tre grundmurar, renovering av utemiljön och entréer samt tvårsbesiktning av balkongerna.
2016-2017 planeras underhåll av fläktaggregat samt målning invändigt av tvättutrymmen, källargångar och vindar.
2017-2018 planeras byte av samtliga termostatventiler.
2018-2019 Fasadtvätt.

Parkering: Föreningen förfogar över 202 parkeringsplatser samt 30 garageplatser. Parkeringsplats kan hyras för ca 250 kr/månad och garageplats kan hyras för ca 400 kr/månad i kallgarage och 500 kr/månad för varmgarage. I dagsläget är det kö till samtliga parkerings- och garageplatser. Beräknad kötid mellan 3-12 månader.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem och Internet via ComHem eller fiberkabel via Ownit.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida www.goteborgshus22.se och årsredovisningen.

Centrala Hisingen

bekvämt boende, god service och gröna oaser


Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget,
Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring mindre torg.
Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser och smaker från när och fjärran. Saluhallen är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Backaplan är det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här träningsställen och restauranger.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning