Såld

Välplanerad genomgångslägenhet med inglasad balkong

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Klostergången 3

3:a Masthugget

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 018 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 78 kvm
Våning:
2/4, hiss
Byggår:
1967-1972
Adress:
Klostergången 3,
413 18 Göteborg

Beskrivning

Välkommen till denna välplanerade genomgångstrea i populära Masthugget. På våning två finner ni lägenheten med två rymliga sovrum, ett välplanerat kök samt ett stort, lättmöblerat vardagsrum med utgång till inglasad balkong i söderläge.

Om föreningen:
Brf Masthugget är i dagsläget Sveriges största bostadsrättsförening. En välmående förening med god ekonomi som tack vare sin storlek kan erbjuda bekvämligheter och fördelar utöver det vanliga, såsom gott om garageplatser, målarlokal, gym och bastu, festlokal med mera.

I Masthugget bor ni i mysiga kvarter med gångavstånd till såväl Linnégatan och Järntorget som mysiga Haga och Majorna. I närliggande Slottsskogen finner ni natursköna omgivningar och promenadstråk. Goda kommunikationsmöjligheter med buss och spårvagn alldeles i närheten.

Välkommen till Masthugget och Klostergången 3 - en ytterst välplanerad genomgångslägenhet med en ljuvlig balkong i söderläge.

Rumsbeskrivning: Välkommen till Masthugget och Klostergången 3 - en ytterst välplanerad genomgångslägenhet med en ljuvlig balkong i söderläge.

Lägenhetens 78,5 kvm är disponerade enligt följande: Ljus och öppen hall som utgör centrum av lägenheten. Plats för fri avhängning samt ytterligare förvaringsmöjligheter i form av tre platsbyggda garderober. Klinker på golv och ljusa väggar.

Rymligt och luftigt vardagsrum med holländsk ekparkett och ljusa väggar. Här finner vi utgång till inglasad balkong i ljuvligt söderläge. I vardagsrummet finns gott om plats för både soffgrupp och matplats.

Klassiskt arbetskök med bra förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Grå skåpsluckor och mörk kakel ovanför diskbänk. På golvet ligger en klinker och väggarna är ljusa. Invid det generösa fönsterpartiet finns plats för ett matbord som rymmer ett sällskap på fyra till sex personer. Köket är utrustat med induktionshäll och kolfilterfläkt samt ugn och micro i högskåp och kombinerad kyl/frys.

Från köket når du hallen och det ena sovrummet. Rymligt sovrum med ekparkett och ljusa väggar. Här finns god plats för dubbelsäng men också yta för exempelvis skrivbord eller läsfåtölj. Här finns bra med förvaring i form av tre byggda garderober.

Lägenhetens andra sovrum är även detta rymligt. Ekparkett på golvet och ljusa väggar. Även här finner du en större garderob med hyllsystem och obehandlade skjutdörrar Det generösa fönsterpartiet bidrar till mycket ljus. Ett perfekt rum för barn eller kontor!

Badrummet är utrustat med wc-stol, handfat, golv-värme, badrumsskåp med spegel, kommod samt badkar. Det går även att få plats med en tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 018 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,0009013%.

Driftkostnad: Kostnad för bostadsrättstillägg på hemförsäkring tillkommer på 360 per år, dvs 30 kr per månad.

Kostnad för hushållsström är beroende på elkonsumtion samt antal personer i hushållet. Ligger uppskattningsvis på 350 kr per månad med 2 i hushållet.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 720.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, hiss finns.

Byggår: 1967-1972.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 78 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Senaste renovering/ombyggnad: Föreningen följer en underhålls- och investeringsplan (revideras med jämna mellanrum efter behov) som innefattar följande:

2013-2017: Fasad- och balkongrenovering
2017-2020: Byte av samtliga ventilationsfläktar och aggregat
2017-2025: Trapphusrenovering
2018-2021: Relining av befintligt avloppssystem
2018-2026 Tvättstugerenovering
2020-2025: Takomläggning.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Nytt avtal har per den 1/6-2015 tecknats med iTUX (systerbolag till ComHem), mer info kommer på föreningens hemsida. Internet: Nytt avtal har per den 1/4-2015 tecknats med iTUX för bredbandsnätet, vilket skall ge medlemmarna ännu större valmöjligheter. Mer info finns på föreningens hemsida.

Bilplats: Föreningen har fem varmgarage, som är belägna på: Andra Långgatan, Klamparegatan, Fjällgatan, Repslagaregatan och Kjellmansgatan.
Går att hyra för 525 kr/mån. Det finns även garageplatser för MC att hyra. Fråga mäklaren/föreningen ang eventuell kö.

Energideklaration: Energiprestanda 172 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd.

Övriga byggnader: Det finns cykelförråd, källarförråd, barnvagnsrum, övernattningslägenheter, målerilokal, gym, bastu och tvättstuga med torkrum.

Information Förening

Förening: Brf Masthugget.
I föreningen finns 1 172 st lägenheter varav 25 st hyresrätter och 81 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen som för närvarande är Sveriges största förening består av 1172 st bostadsrättslägenheter, 8 st studentbostäder som upplåts med hyresrätt, 25 hyresrätter, 81 kommersiella lokaler, 1 488 garageplatser, 19 p-platser samt 79 st garageplatser för motorcykel. Ansvarig för dessa platser är Marianne Tellström.
Kommunikationer:
Buss 60 går via Centralstationen och Järntorget, genom Masthuggets övre delar och spårvagnslinjerna 3, 9 och 11 trafikerar Masthuggstorget till centrala Göteborg.
Övrigt:
Bostadsrättsförening bildades i sin nuvarande form år 1980. Området byggdes och färdigställdes under åren 1967-1972. Marken som huskropparna står på ägs av Göteborgs kommun och upplåts till föreningen med tomträtt. Tomträttsavtalet är fastställt till år 2025.
Juridisk person (företag) kan ej köpa i föreningen.
Delat ägandeskap mellan en förälder och barn, t.ex. 90 resp 10% tillåts inte i föreningen utan barn som köper med hjälp av förälder måste äga enligt överlåtelseavtalet till 100%. Revers får upprättas mellan barn och förälder som får reglera den ekonomiska uppdelningen.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd, barnvagnsrum, övernattningslägenheter, målerilokal, gym, bastu och tvättstuga med torkrum.

Föreningens ekonomi: Föreningen är mycket välskött och har en stark ekonomi. En stor fördel med att föreningen är så stor är att de har egen anställd personal som förvaltar föreningens fastigheter ekonomiskt, administrativt, tekniskt och driftmässigt. Lån/kvm, upplåtelsebar yta, är 888 kr (2018). Årsavgifterna höjdes inte under 2018 men med 2 % per den 1 januari 2019. Ingen planerad höjning finns för 2020.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhålls- och investeringsplan (revideras med jämna mellanrum efter behov) som innefattar följande:

2013-2017: Fasad- och balkongrenovering (avslutat)
2019-2021: Byte av samtliga ventilationsfläktar och aggregat
2019-2025: Trapphusrenovering
2019-2023: Relining av befintligt avloppssystem
2019-2026 Tvättstugerenovering
2023-2025: Takomläggning
2035-2038: Elsystem (huvudledning)
2033-2034: Elsystem (utebelysning)
2019-2022: Garage (laddstationer)
2029-2032: Vattensystem (vvc).

Parkering: Föreningen har fem varmgarage, som är belägna på: Andra Långgatan, Klamparegatan, Fjällgatan, Repslagaregatan och Kjellmansgatan.
Går att hyra för 575 kr/mån. Det finns även garageplatser för MC att hyra. Fråga mäklaren eller Marianne Tellström på Brf Masthugget angående eventuell kö.

TV och bredband: Ansluten till kabelnät via ComHem, mer info på föreningens hemsida.
Bredbandsavtal finns via iTUX, vilket ger medlemmarna stora valmöjligheter. Fiberhastighet finns. Mer info på föreningens hemsida.

Övrigt: Föreningen har en anställd trädgårdsmästare som ser till att gårdarna är prunkande och vackra.

För mer information se föreningens hemsida: http://www.brfmasthugget.se/.

Masthugget

Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning