Ljus gaveltvåa med inglasad balkong i sydväst

Louise Didoff (fd Englund)
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0762-38 17 17 louise.didoff@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Vaktmästaregången 8

2:a Masthugget

Kortfakta

Pris/Bud:
2 995 000 kr
Avgift:
3 521 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 67,5 kvm
Våning:
1/5, hiss
Byggår:
1967-1972
Adress:
Vaktmästaregången 8,
413 18 Göteborg
Föreningens bastu
Föreningens bastu
Gym
Gym
Gym
Gym
Pingis, dart och biljardrum
Pingis, dart och biljardrum
I föreningen finns två gästlägenheter
I föreningen finns två gästlägenheter
Flera sängplatser, kök och badrum
Flera sängplatser, kök och badrum
Alternativ planlösning
Alternativ planlösning

Beskrivning

Välkomna till en ljus och härlig gaveltvåa med stora fönsterpartier i tre väderstreck. Trivsamt vardagsrum med utgång till balkong i soligt sydvästläge som bjuder på många soltimmar. Välplanerat kök med bra förvaring och utrymme för stora middagssällskap. Generöst sovrum med lugnt gårdsläge samt klädkammare i nära anslutning. Helkaklat badrum med tvättmaskin.
Möjlighet finns att skapa ett tredje rum om så önskas. Se alternativ planlösning som förslag.

Brf Masthugget är i dagsläget Sveriges största bostadsrättsförening. En välmående förening med god ekonomi som tack vare sin storlek kan erbjuda bekvämligheter och fördelar utöver det vanliga, såsom gott om garageplatser, bilkooperativ, snickeri- och målarlokal, gym och bastu, festlokal med mera. Lugnt, tryggt och barnvänligt område.

I Masthugget bor ni i mysiga kvarter med gångavstånd till Linnéstadens och Långgatornas restauranger, kaféer, barer och trevlig shopping. Masthuggets huvudstråk är Fjällgatan och här finns minilivs, grönsakshandel, bageri, sushirestaurang, frisör, godisbutik, pizzeria och besöksgarage. Här bor ni även med närheten till såväl Slottsskogens gröna natur som till Masthuggskyrkans fantastiska utsiktsplats och älvinloppet med Klippan och Röda Sten. Goda kommunikationer med buss 60 som stannar alldeles i närheten av huset. Det är även lätt att ta er dit ni vill till fots eller med cykel.

Välkomna att boka tid för visning!

Rumsbeskrivning: Lägenhetens 67,5 kvm är disponerade enligt följande:

Hall med plats för avhängning, två platsbyggda garderober samt klädkammare. Tarkettgolv i ek och vitmålade väggar.

Ljust och väldisponerat kök med vit köksinredning i original, bänkskivor i ek och vitt kakel. Köket är utrustat med glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, diskmaskin samt kyl med frys. Tarkettgolv i ek och vitmålade väggar. Generösa fönsterpartier med utsikt mot innergården ryms en matplats för stora middagssällskap. Fönstren har plisségardiner från Luxaflex.

Generöst utformat vardagsrum med eftertraktat gavelläge, fint ljusinsläpp och utgång till lägenhetens inglasade balkong. Balkongen har ett härligt sydvästläge med utsikt mot Fjällskolan och Repslagaregatan. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matsalsbord. Originalparkett i holländsk läggning och vitmålade väggar. Ett generöst fönsterparti bidrar med gott ljusinsläpp.

Rymligt sovrum som har gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt garderob om så önskas. Tarkettgolv i ek och vita väggar. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum som är renoverat 2010. Ljust klinkergolv och vitt kakel. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, badkar samt toppmatad tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 995 000 kr

Avgift: 3 521 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,07927%. Andel av årsavgift är 0,07927%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 350 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 50 kr/mån, och hushållsel 300 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 992.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5, hiss finns. Våningsplan 1 av 5.

Byggår: 1967-1972.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 67,5 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

Uteplats: Inglasad balkong i sydvästläge. På balkongen finns eluttag.

Energideklaration: Energiprestanda 184 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd.

Information Förening

Förening: Brf Masthugget.
I föreningen finns 1 172 st lägenheter varav 25 st hyresrätter och 81 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen som för närvarande är Sveriges största förening består av 1172 st bostadsrättslägenheter, 8 st studentbostäder som upplåts med hyresrätt, 25 hyresrätter, 81 kommersiella lokaler, 1 488 garageplatser, 19 p-platser samt 79 st garageplatser för motorcykel. Ansvarig för dessa platser är Marianne Tellström.
Kommunikationer:
Buss 60 går via Centralstationen och Järntorget, genom Masthuggets övre delar och spårvagnslinjerna 3, 9 och 11 trafikerar Masthuggstorget till centrala Göteborg.
Övrigt:
Bostadsrättsförening bildades i sin nuvarande form år 1980. Området byggdes och färdigställdes under åren 1967-1972. Marken som huskropparna står på ägs av Göteborgs kommun och upplåts till föreningen med tomträtt. Tomträttsavtalet är fastställt till år 2025.
Juridisk person (företag) kan ej köpa i föreningen.
Delat ägandeskap mellan en förälder och barn, t.ex. 90 resp 10% tillåts inte i föreningen utan barn som köper med hjälp av förälder måste äga enligt överlåtelseavtalet till 100%. Revers får upprättas mellan barn och förälder som får reglera den ekonomiska uppdelningen.

Gemensamma utrymmen: Gästlägenhet finns för uthyrning.

Föreningens ekonomi: Föreningen är mycket välskött och har en stark ekonomi. En stor fördel med att föreningen är så stor är att de har egen anställd personal som förvaltar föreningens fastigheter ekonomiskt, administrativt, tekniskt och driftmässigt. Lån/kvm, upplåtelsebar yta, är 888 kr (2018). Årsavgifterna höjdes inte under 2018 men med 2 % per den 1 januari 2019. Ingen planerad höjning finns för 2020.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhålls- och investeringsplan (revideras med jämna mellanrum efter behov) som innefattar följande:

2013-2017: Fasad- och balkongrenovering (avslutat)
2019-2021: Byte av samtliga ventilationsfläktar och aggregat
2019-2025: Trapphusrenovering
2019-2023: Relining av befintligt avloppssystem
2019-2026 Tvättstugerenovering
2023-2025: Takomläggning
2035-2038: Elsystem (huvudledning)
2033-2034: Elsystem (utebelysning)
2019-2022: Garage (laddstationer)
2029-2032: Vattensystem (vvc).

Parkering: Föreningen har fem varmgarage, som är belägna på: Andra Långgatan, Klamparegatan, Fjällgatan, Repslagaregatan och Kjellmansgatan.
Går att hyra för 575 kr/mån. Det finns även garageplatser för MC att hyra. Fråga mäklaren eller Marianne Tellström på Brf Masthugget angående eventuell kö.

TV och bredband: Ansluten till kabelnät via ComHem, mer info på föreningens hemsida.
Bredbandsavtal finns via iTUX, vilket ger medlemmarna stora valmöjligheter. Fiberhastighet finns. Mer info på föreningens hemsida.

Övrigt: Föreningen har en anställd trädgårdsmästare som ser till att gårdarna är prunkande och vackra.

För mer information se föreningens hemsida: http://www.brfmasthugget.se/.

Masthugget

Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Alternativ planlösning
Alternativ planlösning