Snart till salu

Nyrenoverad tvåa med egen uteplats i västerläge

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se
Jennieann Nyström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Wingårdsgatan 1

2: Kålltorp

Kortfakta

Avgift:
2 742 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 49,6 kvm
Byggår:
1947
Adress:
Wingårdsgatan 1,
416 54 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på kevin.arnagard@lundin.se.

Med bekvämt läge på markplan ligger denna härliga tvåa med egen uteplats som självklart avnjuter i västerläge, bästa plats för kvällssolen. Helt nyrenoverad och materialval som är gjorda med omsorg. Ett stort sovrum med platsbyggda garderober samt en walk-in-closet. Vardagsrum och kök sprider sig i en öppen modern planlösning, perfekt för umgänge och sociala ytor. Ett ljust vackert badrum med både tvättmaskin och torktumlare.

Här bor ni centralt men ändå lugnt och tryggt med närhet till natur- och grönområden. Wingårdsgatan ligger med kort gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat och Skatås med motionsanläggning och elljusspår. I närområdet finns mataffär, servicebutik, pizzeria, catering/delikatessbutik, restaurang och blomsterbutik. Goda kommunikationer med spårvagn från närliggande hållplats och det är även smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil.

Rumsbeskrivning:
Lägenheten disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning. Parkett och vitmålade väggar. Hallen ligger mitt i lägenheten och binder samma alla rum.

Ljust vardagsrum som präglas av ett generöst fönsterparti och i en öppen planlösning mot köket. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matsalsbord. Originalparkett och vitmålade väggar.

Helt nytt kök med vita släta köksluckor, bänkytor i grå ton, beslag i rostfritt och svart. Snyggt platsbyggt kök med bred utrustning, diskmaskin, micro, ugn, och spishäll. Stora fönsterpartier som släpper in härligt ljus och öppnar upp bostaden. Parkett och vitmålade väggar

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt arbetshörna eller byrå. Goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare och stora skjutgarderober. Parkett och vitmålade väggar. Två stora fönster med fina fönsterbrädor i svart bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet är helkaklat i vit färg samt ett härligt grått klinkersgolv. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna med vikdörr i glas, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare.

Välkommen!

Information Ekonomi

Avgift: 2 742 kr/mån. Bredband ingår. Andel i föreningen är 3,1510832%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 300 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 50 kr/mån, och hushållsel 250 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 27.

Våningsplan: Markplan.

Byggår: 1947.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 49,6 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Fastigheten är ansluten till Bredbandsbolaget, bredband, telefoni och TV.

Uteplats: Uteplats.

Bilplats: Föreningen har idag 11 parkeringsplatser och två garage som är upplåtna/förhyrda. Kostnad för parkering är 500kr/mån. I dagsläget är det två före i kö. Önskar du ställa dig i kö till parkeringsplats/garage kontaktar ni styrelsen.

Energideklaration: Energiprestanda 135 kWh/m² år.

Information Förening

Förening: Brf Wingårdsgatan 1. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 26 st lägenheter varav 1 st hyresrätt och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Wingårdsgatan 1 består av ett flerbostads hus och äger byggnaden Kålltorp 119:1, som upplåts med tomträtt. Byggnaden är uppförd 1949 och adresserna i förenningen är Wingårdsgatan 1 A-D.Antal lägenheter
Föreningen upplåter 26 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet, 2 lokaler, 1 förråd, 3 garageplatser samt 14 parkeringsplatser med hyresrätt vilket ger föreningen bra intäkter.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga
Tvättstugan är belägen i källaren. Tvättstugan är utrustad med; två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick. Föreningen har ingen beslutad avgiftshöjning. Föreningen har nyligen byggt om en tidigare lokal till två nya lägenheter vilket var bra för ekonomin.

Kommande/gjorda renoveringar: Utförda renoveringar:
2018 Lokal ombyggd till 2 lägenheter
2018 Gårdsmiljö
2018 Dränering
2018 Nya parkeringsplatser med laddstolpar
2018 Tvättstuga/torkrum renovera
2017: Föreningen har haft en omfattande renovering av gårdsmiljön som innefattade dränering runt fastigheten, förstärkning av bottenplattan, tillskapande av nya parkeringsplatser med laddningsstolpar samt ett nytt sopsorteringssystem. Dessutom har föreningen bytt avloppsrör, totalrenoverat tvättstuga/torkrum samt påbörjat ombyggnation av den outhyrda lokalen till två lägenheter.
2016: Renovering av samtliga trapphus.
2014: Installation av fiber & Byte av porttelefon.
2013: Renovering av fasad och byte av samtliga köksfönster. Byte till säkertsdörrar. Installation av postfack i källaruyrymmena.
2012: Stambyte och renovering av samtliga badrum. Elrenovering.

Parkering: Parkering
I området råder fri parkering på gatorna. Utanför huset finns gratis 2 h parkering dagtid, efter kl 18.00 kan man stå hela natten. I området finns också betalparkering med låg taxa.

TV och bredband: Bredband
I månadsavgiften ingår fiber från Bredbandsbolaget samt abonnemang för ip-telefoni.

Övrigt: Informationen är inhämtad från senaste årsredovisning samt med kontaktperson i styrelsen. Uppgifter som är av särskild vikt vid köpet bör kontrolleras av köparen.

Fastigheten är upplåten med tomträtt. Tomträtten omförhandlades 2019-04-11.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning