Snart till salu

Välplanerad tvåa med solig balkong på Örgrytes bästa adress

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Iskällareliden 15B

2:a Örgryte

Kortfakta

Avgift:
3 417 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 55 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1950
Adress:
Iskällareliden 15B,
416 55 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på karin.corneliusson@lundin.se.

Välkomna till populära Iskällareliden i lugna Örgryte! Högst upp i huset finner ni denna ljusa och trivsamma lägenhet med balkong i soligt söderläge som har sol från morgon till kväll. Bostaden erbjuder väl tilltagna rum såsom ett vardagsrum med utgång till balkongen, praktiskt kök med bevarad originalinredning och ljus matplats invid fönstret, generöst sovrum med bra förvaring samt ett helkaklat badrum med tvättmaskin. Dessutom har man tillgång till generös förvaring i både källar- och vindsförråd.

Här bor man med ett underbart läge i natursköna Örgryte, centralt men ändå lugnt med närhet till såväl innerstan som grönområden. Direkt utanför dörren finns fina promenad- och löpstigar, en porlande bäck och några minuters promenad till Delsjöns badplats för ett morgon- eller kvällsdopp. Delsjöområdets naturreservat har härlig natur med flera sjöar och här ligger även Skatås som erbjuder motionsanläggning och elljusspår. Närområdet har lummiga omgivningar med en blandning av både villor och lägenheter. Några minuters gångavstånd från bostaden ligger Bö affärscentrum med matbutik, postombud, pizzerior, thairestaurang samt blomsterbutik. Vill ni ta er vidare in till city gör ni det lätt med 5:ans spårvagn från intilliggande hållplatsen Töpelsgatan som tar er till stan på endast 8 minuter.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför den ljudisolerade säkerhetsdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Golvet kläs av ekparkett och väggar är vitmålade. Lägenheten har genomgående generös takhöjd och bevarad femtiotalscharm som fiskbensparkett, gjutjärnselement och fönsterbrädor i natursten.

Härligt vardagsrum som har fint ljusinsläpp och utgång till en solig insynsskyddad söderbalkong med utsikt över grönskan och skogen nedanför. Vacker fiskbensparkett i original och ljust gråa väggar. Här kan man inreda med soffa och övrigt möblemang. Vardagsrummet har öppet samband mot köket.

Tidstypiskt femtiotalskök som har bevarad köksinredning i original med skjutdörrar i vitt och mönstrad mosaik. Köket har goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Utrustningen består av hällspis, fläktkåpa, diskmaskin samt kyl med frys. Invid fönstret ryms en matplats för fyra till sex personer. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade.

Luftigt och rofyllt sovrum som kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter i två rymliga garderober. Golvet kläs av fiskbensparkett i original och väggarna är målade i en behaglig grå nyans. Ett fönster bidrar med ett fint ljusinsläpp.

Helkaklat badrum med ljust kakel och klinker. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork, duschkabin samt tvättmaskin. Här finns även praktiska hyllor för extra förvaring.

Nuvarande ägare har satt upp nya persienner i samtliga rum.

Till lägenheten hör ett vinds- och källarförråd.

Information Ekonomi

Avgift: 3 417 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv från Comhem samt bredband 100/100 Mbit/s och IP-telefoni (ej samtalsavgifter) från Telenor.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,46506%. Andel av årsavgift är 0,45555%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 410 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 110 kr/mån, och hushållsel 300 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 108/1202.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1950.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 55 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Energiklass G, energiprestanda primärenergital 184 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2016-03-30.

Övrigt: Här finns en möjlighet att få köpa loss råvinden ovanför och bygga etage då styrelsen ställer sig positiva till detta. Ansökan att få köpa loss råvinden görs hos styrelsen och bygglov söks av den boende själv.

Information Förening

Förening: Brf Delsjövägen i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 196 st lägenheter och 22 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Delsjövägen i Göteborg innehar tomträtten till fastigheterna Torp 43:1, 44:2, 45:1, 46:1, 47:1 och 48:1 med adress Iskällareliden och Lillatorpsgatan. Vilket utgör totalt 13 bostadshus. I föreningen finns totalt 196 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 22 lokaler med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan är 11 825 kvm.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har fyra tvättstugor som är belägna i källaren i hus 1, 9, 10 och 15. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangelrum. I hus 9 finns också en mattvätt. Utöver detta finns snickeriverkstad samt möjligheten att hyra föreningslokal och övernattningslägenhet. Cykelförråd finns i källaren på samtliga hus.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och fastighetsskötseln av HSB. Avgifterna höjdes med 3% i januari 2020.

Tomträttsavtal tecknas med Göteborgs kommun och löper på tio år. Föreningens tomträttsavtal omförhandlades under 2018. Föreningen beslutade att inte anta avtalsförslagen utan driva frågan vidare rättsligt i Mark- och Miljödomstolen. En process pågår mellan Göteborg Stad och föreningen under 2019/2020 i Mark- och Miljödomstolen för att fastställa kommande tomträttsavgäld. Det har i dagsläget inte tagits några beslut i frågan och först när man vet utfallet kommer man ta beslut gällande eventuella avgiftsförändringar. Förhoppningen var att ha förhandling klar under Q1 2020 men frågan är ännu inte avgjord.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2019 och 2049. Underhållsplanen uppdateras årligen. En yttre reparationsfond finns för underhåll av fastigheten.
2020 planeras relining av liggande stammar i bottenplattan i samtliga hus samt energieffektiviseringar.
2021-2025 planeras omläggning av samtliga tak samt målning av fönster. Arbetet kommer ske i etapper.
Kommande planerade arbeten de närmsta 5 åren är översyn av belysning och utemiljö i stort. Renovering av kallgarage kommer troligen också göras. Föreningens bastu är inte i bruk i dagsläget så det diskuteras om att bygga om den till en bostad.
Urval av utförda renoveringar:
1993 Renovering av balkonger.
1998-1999 Stamrenoverades fastigheten (Elstambyte och Rörstammar Dakkimetoden).
1993 Balkonger.
2001-2004 Fönsterrenovering.
2011-2012 Ommålning av fönster och tätning av fasader. Föreningen genomförde även en radonmätning denna period. Samtliga uppmätta värden ligger långt under Socialstyrelsens gränsvärde på 200 becquerel/m3.
2014 Dränering hus 12, 14 och 15.
2015 OVK med godkänt resultat.
2016-2017 Dränering hus 1, 3, 17 och affärshuset.
2017 Dränering hus 5, 7, 8, 9, 10, 11 och 13.
2020 utfördes en OVK med godkänt resultat.

Parkering: Totalt 18 platser i varmgarage, 21 platser i kallgarage och 110 p-platser utomhus. föreningen har också ett MC-garage med ca 8 platser. I dagsläget är det ca 0-6 månaders kö. Till varmgaragen är det lång kö. På gatan är det avgiftsfri parkering.

Aktuella hyror för uppställningsplatser är:
P-plats utan el: 220 kr/mån
P-plats med el: 270 kr/mån
Kallgarage: 491 kr/mån
Varmgarage: ca 569-964 kr/mån beroende på storlek
MC-plats: 220 kr/mån.

TV och bredband: Kabel-TV via ComHem, basutbud ingår i avgiften. Fler kanaler kan fås om digital-TV abonnemang beställs (bekostas av lägenhetsinnehavaren). Det är också möjligt att beställa TV via Telenor. Bredband via Telenor 250/250 Mbit/s och IP-telefoni (ej samtalskostnad), ingår i avgiften. Bredband kan också mot avgift fås via kabel-TV nät från ComHem eller via telenät.

Övrigt: Vissa lägenheter har öppen spis. Enbart de öppna spisar som är besiktigade och godkända får eldas i. Lägenhetsinnehavaren står själv för kostnad för iordningställande av öppen spis till eldningsbart skick.

För mer information besök föreningens hemsida: www.delsjovagen.se.

Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning