Såld

Stilsäker genomgångslägenhet med soldränkt balkong

Carl Hogéus
ansvarig mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Vänortsgatan 12D

2:a Mölndal / Bosgården

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 803 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 54,5 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1952
Adress:
Vänortsgatan 12D,
431 60 Mölndal

Beskrivning

ACCEPTERAT PRIS 2 550 000 kr! Högst upp i huset med fritt och insynsskyddat läge finner ni denna stilsäkert renoverade genomgångslägenhet som präglas utav ett fantastiskt ljusinsläpp! Bostaden erbjuder trendiga färg- och materialval som i kombination med välbevarade originaldetaljer skapar ett hem att längta till. Ifrån den stora balkongen blickar ni ut över grönskande Safjället och med sydvästläget tittar solen in från lunchtid till solnedgång.

I Bosgården bor ni centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria, fina naturområden i såväl Änggårdsbergen som Safjället samt kommunikationer som på bara några minuter tar er till centrala Göteborg. I närområdet har ni även kiosk, pizzeria, gym och Brogyllens bageri. En solig sommardag är Stensjöns badplats ett alternativ till de salta baden eller varför inte ta en promenad och lunch vid Gunnebo Slott?

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts ni av en möblerbar hall med plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare med flexi Elfa-system. Hallens väggar är målade i en smakfull grå ton. Lägenheten har genomgående parkettgolv, lagt 2019.

Köket som renoverades 2016 har vita ramluckor och rostfria beslag. Här finns även fina inslag i form av vitrinskåp. Tack vare att skåpen går hela vägen upp till tak finns här gott om förvaringsmöjligheter. Ovan den mörka bänkskivan sitter vitt kakel som pryder vägg från golv till tak och inger en viss bistrokänsla. Utrustningen består av induktionshäll (2020), inbyggd varmluftsugn (2014), kolfilterfläkt (2014), inbyggd micro (2014), kombinerad kyl och frys (2019) samt integrerad diskmaskin (2014). Kökets väggar är målade i samma smakfulla grå ton som i hallen. Matplatsen har sin givna plats intill fönstret som med sitt österläge bjuder på morgonens första strålar.

Det väl tilltagna vardagsrummet bjuder in till social samvaro och har plats för såväl soffa som matplats för ett större sällskap. Rummet präglas av fint ljusinsläpp från generöst fönsterparti. Nyslipad och oljad fiskbensparkett och vitmålade väggar samt fondvägg i mörkare grå färgsättning.

Vardagsrummet förlängs med den stora balkongen i sydväst. Den väl tilltagna ytan ger er möjlighet att möblera med både loungemöbler och blommor. Det nylagda och oljade brädgolvet ger en mysig och ombonad känsla. Här kan ni efter jobbet avnjuta de sista soltimmarna medan solen tittar ner bakom lummiga Safjället.

Lägenhetens sovrum har plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Förvaringsmöjligheter i inbyggda originalgarderober inredda med flexi Elfa-system. Väggarna är målade i en trendig petroleum grön.

Helkaklat badrum renoverat 2008 (på uppdrag av bostadsrättsföreningen) med ljust klinkergolv och blått kaklade väggar. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp, duschhörna samt handdukstork. Badrummet är förberett för tvättmaskin.

Till lägenheten hör ett förråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 803 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten samt gruppavtal med ComHem avseende kabel-tv och bredband (300/10. Fiber).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,58505%. Andel av årsavgift är 0,58%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 300 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 200 kr/mån, och hushållsel 100 kr/mån.
Ovan driftskostnad är lämnad av säljaren. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 177/1201.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1952.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 54,5 m². lägenhetsförteckning.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Övriga byggnader: Gemensamma innergårdar med flertalet sittplatser och grillmöjligheter i både soligt och vindstilla läge.

Övrigt: - Jordfelsbrytare finns
- Till lägenheten hör ett vindsförråd (ca 9 kvm) och ett källarförråd (ca 1,5 kvm).

Information Förening

Förening: Brf Harald Stake. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: HSB:s Brf Harald Stake i Mölndal äger och förvaltar fastigheterna Björlin 1, De Geer 1 och Harald Stake 6 med adresserna Hagåkersgatan 4 och Vänortsgatan 7-10 och 12. Föreningen består av 200 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 24 lokaler.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelrum, övernattningslägenhet och festlokal. I föreningen finns även fyra tvättstugor belägna på Vänortsgatan 12 och Vänortsgatan 9.

Föreningens ekonomi: Äldre förening med välordnad ekonomi. Den ekonomiska förvaltningen administreras av IM Brf Konsult. Föreningen har planer att på sikt förädla vinds- och/eller källarutrymmen vilket är en dold tillgång till föreningen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan.

Genomförda renoveringar:
1996 renoverades fönstren. Samma år renoverades tvättstugorna. Byte av maskiner sker löpande.
2001-2004 byttes samtliga V/A-stammar och alla värmestammar. I samband med detta renoverades badrummen på föreningens uppdrag och bekostnad. Man kunde som lägenhetsinnehavare göra tillval på kakel, klinkers och golvvärme på egen bekostnad.
2004-2005 gjordes nya balkonger.
2007 färdigställdes övernattningslägenheten.
2008-2008 renovering och målning av fasader.
2009 genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen med godkänt resultat. I samband med den upprättades en energideklaration.
2008-2010 omläggning av tak med nytt tegel.
2010-2012 nya parkeringsplatser och trädgårdar.
2011 slipades golven i trapphusen och trappuppgångarna målades.
2014 infördes första delen med tag-system för entré- och källardörrar.
2015 uppdaterat bokningssystem för tvättstugorna med tags.
2015 genomfördes en OVK-besiktning med godkänt resultat.
2016-2017 skärmtak över entréerna och ny LED-belysning på utsidan. Under samma år genomfördes även stambyte av de horisontella stammarna i 4:ans hus.
2018 genomfördes en radonmätning. Stambyte av de horisontella stammarna i 7:ans hus.
2019 renovering av sprickor i fasad samt entrétrappor.
2020 Stamrenovering av de horisontella stammarna i 10:ans hus med metoden relining. Vidare har ventilationskanalerna på Hagåkersgatan 4 och Vänortsgatan 9 filmats och rensats och nya ventiler har satts in. Samma hus kommer få sprickorna bättrade och huskropparna ommålade.

I dagsläget pågår projekt att göra om lokalyta till studentlägenheter för uthyrning. Detta arbete beräknas vara klart till augusti 2020. Vidare görs det i ordning en övernattningslägenhet på Vänortsgatan 7 som är tänkt för långtidsuthyrning. Övernattningslägenheten beräknas vara klar till juli 2020. Föreningen planerar att renovera tvättstugorna under 2020/2021. Vidare planeras även stamrenovering av de resterande horisontella stammarna (hus 9 och 12. Detta kommer göras allt eftersom då delar av stammarna i hus 12 redan är relinade), tag-systemet ska uppgraderas och på sikt även funka till vinds- och källardörrar, belysning ska bytas ut i trapphus, vindar, källare och tvättstugor. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Parkering: Föreningen förfogar över 119 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/månad. Separat kösystem tillämpas och i dagsläget finns lediga platser (2020-06-01).

TV och bredband: Gruppavtal tecknat med Comhem. Mer info finns under dokument. Alternativt internet via Bredbandsbolaget.

Övrigt: - Föreningens hus är K-märkta.
- Föreningens el-stammar är enfas.
För mer information om föreningens se deras hemsida: www.brfharaldstake.se.

Mölndal Bosgården

I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Planritning