Såld

Fantastiskt ljusinsläpp & solig söderbalkong

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Lillekärr Norra 96

3:a Hisings Kärra

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 175 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 76,6 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1973
Adress:
Lillekärr Norra 96,
425 34 HISINGS KÄRRA

Beskrivning

En trappa upp ligger denna välplanerade trea med fantastiskt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck, insynsskyddat läge och solig söderbalkong. Lägenheten har en härlig planlösning och erbjuder ett generöst utformat vardagsrum med utgång till balkongen, fint renoverat kök från 2017, två lagom stora sovrum varav det största har riktigt goda förvaringsmöjligheter samt helkaklat badrum från 2015. Till lägenheten hör en parkeringsplats i varmgarage. Stabil och välskött förening med många faciliteter för sina medlemmar.

Här bor man lugnt, tryggt och barnvänligt med bekvämt avstånd till Kärra Centrum och dess serviceutbud. I närområdet ligger förskola, grundskola, simhall och ridhus vilket passar barnfamiljen perfekt. Även Bäckebol köpcenter med bland annat IKEA, Bauhaus, Elgiganten, COOP Forum, MediaMarkt med mera finns i närheten. Området upplevs mycket tilltalande och har direkt närhet till natur och gröna strövområden. Med cirka 15 minuters bilfärd når man de centrala delarna av Göteborg. Busshållsplatsen finns inom gångavstånd och kommunikationerna är mycket goda, med buss tar det cirka 20 minuter in till stadskärnan.

Lägenhetens 76,6 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i en garderob. Lägenheten har genomgående mörkgrå trälaminat som lades in 2017 och vitmålade väggar från 2014.

Stort vardagsrum med generöst fönsterparti i insynsskyddat läge samt utgång till en solig söderbalkong med utsikt över innergården. Vardagsrummet kan inredas med soffhörna och matplats.

Välplanerat kök med gott om förvaring och generösa arbetsytor. Köket renoverades 2017 och har lantlig köksinredning i vitt med vitrinskåp, bänkytor i svart sten samt stänkskydd i vitt fasat kakel med halvförbandssättning. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Invid fönstret ryms en matplats.

Lägenheten har två sovrum som ligger på varsin sida av lägenheten. Båda sovrummen har fint ljusinsläpp från fönster i insynsskyddat läge. Det största sovrummet har goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober.

Stort badrum som renoverades 2015. Renoveringen är fackmannamässigt utförd och certifikat finns. Mörkgrått klinkergolv med kompassros i sten och helkaklade väggar med stora vita högblanka kakelplattor. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med infälld belysning samt duschhörna med vikväggar i grått glas. Ett fönster bidrar med vädringsmöjlighet och dagsljus.

Lägenheten har nydragen el från 2014 i samtliga rum.

Till lägenheten hör ett källarförråd som är beläget i samma uppgång.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 175 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. El tillkommer efter förbrukning enligt individuell mätning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 1 070 kr. Andel i föreningen är 0,23765%. Andel av årsavgift är 0,23765%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 180 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 80 kr/mån.
Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 381/1101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1973.

Storlek: 3 rum, varav 2 sovrum. Boarea ca 76,6 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Bilplats: Till lägenheten hör en parkeringsplats i varmgarage.

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda primärenergital 173 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-12-12.

Information Förening

Förening: HSB BRF Hisings Kärra. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 460 st lägenheter och 11 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen innehar tomträtten av fastigheten Kärra 61:1 med adress Lillekärr Norra 2-90 samt Kärra 87:1 med adress Lillekärr Norra 92-128. Tomträttsavtalen löper till 2024-12-31.Totalt består föreningen av 460 lägenheter samt 11 lokaler. Brf Hisings Kärra äger en fastighet på anläggningen Gullholmsbaden som medlemmarna har möjlighet att hyra på sommaren.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns källarförråd, cykelförråd, bastu, samlingslokal, spolplatta, barnvagnsrum, snickerilokal, träningslokal, grovtvättstuga samt tvättstuga med fyra maskiner, torktumlare och två torkrum. Man har även möjlighet att hyra en bostad på Gullholmen.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB Göteborg. Föreningen planerar att höja avgifterna med tanke på kommande renoveringar men det är inte beslutat när eller med hur mycket (2020-05-12).
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. El tillkommer efter förbrukning enligt individuell mätning.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. Föreningen bekostar kollektivt bostadsrättstillägget.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en 10-årig underhållsplan som justeras varje år efter utförd fastighetsbesiktning. Föreningen står inför stora renoveringar. Till en början ser föreningen över utemiljön, dränering, betonglagningar, målning trapphus, värmeinjustering, laddning av el/hybridbilar samt installation av LED-belysning. Ca 2021 planerar man att utföra en takrenovering och eventuellt installera solpaneler. Ca 2026 planeras stambyte inklusive renovering av badrum samt byte av elledningar.
De senaste årens utförda renoveringar:
2014-2015 reparation av balkonger, byte av plåtfasad och tilläggsisolering av fasad, byta av dåliga lysrörsarmaturer i trapphus, renovering av avlopp i källarplanet, byte av radiatorer, värmerör och golvbrunnar i samband med badrumsrenovering samt funktionskontroll av rökluckor och branddörrar i trapphus.
2015-2016 byte av plåtfasad och tilläggsisolering Lillekärr Norra 60-70, renovering av avlopp i källarplanet samt byte av radiatorer, värmerör och golvbrunnar i samband med badrumsrenovering.
2016-2017 byte av plåtfasad, tilläggsisolering samt balkongreperation Lillekärr Norra 118-128.
2017-2018 underhållsspolat stammar i kök i samtliga lägenheter och 9 lokaler, dränerat på Lillekärr Norra 108-116.
2018-2019 trapphusmålning i höghusen, totalrenoverat stugan på Gullholmen, dränerat utanför Lillekärr Norra 92, påbörjat projekt utemiljö (beräknas vara klar 2021), genomfört OVK, renoverat föreningslokalen samt påbörjat renovering av loftgångshusen och renovering av takluckor.

Parkering: Föreningen förfogar över 166 parkeringsplatser och 255 garage. Till vissa lägenheter hör en parkerings- eller garageplats vilket kommer från när husen byggdes då man fick välja om man ville ha en plats eller inte. Kostnaden för garage och vissa parkeringsplatser är en obligatorisk kostnad medan några parkeringsplatser ingår i avgiften. Kostnaden för garage är ca 235-375 kr/mån beroende på när dom byggdes.

TV och bredband: Kabel-tv (endast digital-tv from 26 maj) via Comhem. Tillgång till fiberbredband upp till 1000Mbit via A3/Alltele (95 kr/mån) samt bredband via Comhem. Fiberanslutningen kostar 95kr/mån och debiteras separat på avgiftsavin. Avtal tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida: www.hisingskarra.com.

Hisings Kärra

Endast 10 minuter från Göteborgs centrum ligger Hisings Kärra beläget i vidsträckt, vacker natur. Här kombineras lantliv och storstadsliv på ett okomplicerat sätt. Kring Kärra centrum finns tätare bebyggelse i form av flerbostadshus och villaområden. Strax utanför öppnar sig landskapet med ängs- och betesmarker, skogspartier, bondgårdar samt fristående villor.

Kärra centrum erbjuder god service i närområdet med bland annat butiker, bibliotek, apotek och vårdcentral. Vid Backaplan och i Bäckebol finns ett flertal stormarknader. Göteborgs stadskärna nås lätt med buss eller bil.

Här finns flera förskolor och grundskolor. Kärra HF och Kärra KIF är två av flera aktiva idrottsklubbar som finns i området. Det finns även flera föreningar med aktiviteter för alla åldrar inom musik, kultur och friluftsliv. I Tolsered ligger 4H-gården som har aktiviteter och kurser hela året. Kärras sim- och sporthall, Clarebergs Ridklubb och Klarebergsvallen är några exempel på idrottsanläggningar i området.

Närheten till naturen är en stor tillgång för de boende i Hisings Kärra. Skog, mark och älv ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Vid Clarebergs gård ligger Jämmerberget där man har fin utsikt över landskapet. I de lummiga skogarna vid Ellesbo och Svankällan finns vackra naturstigar och motionsslingor. Till havet och badsjöar är avståndet inte långt.

Hisings Kärra inbjuder till ett behagligt, stadsnära boende i lantlig miljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning