Modern ljus bostad med egen uteplats

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Generalsgatan 6

1,5:a Kviberg

Kortfakta

Pris/Bud:
1 990 000 kr
Avgift:
2 931 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 46 kvm
Våning:
1/4, hiss
Byggår:
2016
Adress:
Generalsgatan 6,
415 28 GÖTEBORG
Lundin
Lundin

Beskrivning

Välkomna till Kvibergsstaden och Brf Kvibergs Entré som är vackert beläget vid Kvibergs park och Säveån.
Modern lägenhet med rikligt ljusinsläpp, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt egen uteplats. Lägenheten har genomgående parkettgolv och tidlöst målade väggar. Klassiskt kök i vitt, sovrumsdel med bra förvaringsmöjligheter samt helkaklat badrum med tvätmaskin.
Kvarteret har ett stilrent, modernt uttryck och kopplingar till Kvibergs historia. På bara 10 minuter är du inne i stans nöjesutbud men Gamlestaden bjuder även på flertalet caféer och restauranger med smaker från olika delar av världen. Kviberg ligger med bekvämt avstånd till Göteborgs centrum och det finns flera buss- och spårvagnslinjer i området. Det är också ett område som ligger väldigt nära vacker natur och har Kvibergs kasern som ett landmärke. Här finns också Sveriges största beachvolleyhall, nordens största multisportarena, Prioritet Serneke Arena och en av stans bästa utsikter från Bunkebergets topp.

Bostadens 46 kvadratmeter disponeras enligt följande:

I den välkomnande hallen direkt till höger finner ni flertalet garderober för kläder, skor och annan förvaring. Till vänster är bostadens toalett. Väggarna är målade i vitt och på golv ligger ekparkett samt klinkergolv i svart precis innanför dörren.
Tar man ytterligare några steg in välkomnas man av den luftiga sovrumsdelen med plats för dubbelsäng och byrå om så önskas. Upptill på väggen mellan sovrumsdelen och vardagsrummet finns två avlånga liggande fönster som ger ett fint ljusinsläpp. Väggarna är målade i en behaglig modern turkos kulör och på golvet ligger ekparkett.

Vardagsrummet är en utmärkt plats för er att umgås i goda vänners lag. Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök med direkt utgång till härlig uteplats. Fina fönsterpartier och helglasad altandörr bjuder på rikligt med ljusinsläpp. I vardagsrummet kan ni möblera med soffgrupp, bord och tv-möbel. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger parkett i ek.

Köket är generöst tilltaget med mycket goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över och underskåp. Köksluckorna är vitmålade med vitt kakel och vit/rostfri bänkskiva. Den maskinella utrustningen i rostfritt består av spis med inbyggd ugn samt micro, köksfläkt samt en kombinerad kyl med frys. Vid fönstret invid uteplatsen finns plats för ett matbord för minst fyra gäster att sitta ned. Även här ligger samma parkettgolv i ek som är genomgående i hela bostaden.

Det helkaklade rymliga badrummet består av stora vita kakelplattor på väggen och på golvet ligger grå klinker. Inredningen består av WC, handfat med kommod tillsammans med ovansittande spegelskåp och en duschhörna med vikbara väggar i glas. Bosch kombinerad tvätt- och torkmaskin underlättar vardagssysslorna. Här finns även plats för skåp om så önskas.

Ett bekvämt boende med nära till allt!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 990 000 kr

Avgift: 2 931 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, varmvatten, internet, fria TV-kanalerna och fasta IP-telefoniavgiften.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,58636%. Andel av årsavgift är 0,629%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 395 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 250 kr/mån.
Driftskostnaden är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 21009/1009.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4, hiss finns.

Byggår: 2016.

Storlek: 1,5 rum. Boarea ca 46 m². Areauppgifter enligt ekonomisk förvaltare.

Uppvärmning: Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el).

Ventilation: Frånluft med återvinning.

TV- och internetanslutning: TV: Fria TV-kanaler. Internet: Föreningen har avtal med Telenor, som har en fiberanslutning till fastigheten. Alla lägenheter har 250/100 Mbit/s som ingår i årsavgiften, det går som enskild medlem att betala för högre hastighet. Kontakta Bredbandsbolaget direkt för utbud och kostnader.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 127 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-06-03.

Information Förening

Förening: Brf Kvibergs Entré. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Kvibergs Entré består 133 miljösmarta lägenheter och två lokaler i tre flerbostadshus. Föreningens adress är Rustmästaregatan 3, 5, 7 samt Generalsgatan 4, 6, 8 och 10. Hus 1 och 2 är fem våningar och hus 3 är tio våningar högt. Byggnadsprojektet genomfördes med totalentreprenad av Skanska Sverige AB. Modernt och stilren arkitektur med miljö och hållbar utveckling i fokus.

Gemensamma utrymmen: Cyklar parkeras i cykelrum under höghuset (hus 3) och cykelställ i garaget under hus 2, alternativ korttidsparkering utomhus i cykelställ. Vagn- och rullstolsrum finns i de olika husen. Föreningen har en övernattningslägenhet som medlemmar kan hyra till sina gäster. I övrigt finns det inte några gemensamma lokaler i föreningen.

Det finns inte någon allmän tvättstuga i föreningen, alla lägenheter har egen tvättmaskin och torktumlare.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen kommer inte göra några avgiftsförändringar under 2020, enligt deras hemsida och kontrollerat med styrelsen 2020731.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg-Hansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2019-2048. Föreningen kommer installera solceller under hösten 2020. För övrigt inga större underhåll är planerade de närmsta åren. (200731).

Parkering: Det finns 57 garageplatser med ett separat kösystem, kostnad 1000 kr/månad. 4 av dessa är utrustade med elladdning, ytterligare 3 är förberedda. Det finns även 3 MC-platser. Gästparkering finns på Generalsgatan och Rustmästaregatan. Sunfleet har bilpooler i området. För mer information gå in på Sunfleets hemsida. För närvarande är det fullt i garaget men normalt får man en plats inom 2-3 månader (2020-07-31).

TV och bredband: Föreningen har avtal med Telenor, som har en fiberanslutning till fastigheten. Alla lägenheter har 250/100 Mbit/s som ingår i årsavgiften, det går som enskild medlem att betala för högre hastighet. Kontakta Bredbandsbolaget direkt för utbud och kostnader.

Övrigt: Varje lägenhet har ett förråd, antingen på balkong, terrass/uteplats eller i källare/vind.

Kviberg

Kviberg är en av Göteborgs östra stadsdelar och ett område som präglas av en spännande mix av toppmodern arkitektur och historiska miljöer. Redan på 1300-talet omnämns byn och hemmanet Kviberg. De röda kasernbyggnaderna med svarta torn är idag något av Kvibergs signum. Kvibergs kaserner uppfördes 1895 och hade militär verksamhet fram till 1994. Idag finns här flera olika verksamheter, bl.a. utbildningar,
ungdomens hus och museum. I de gamla stallarna ryms Kvibergs marknad.
Moderna bostäder började byggas här i slutet av 1950-talet. Under 2000-talet har toppmoderna bostadsområden med fina innergårdar uppförts och fler är på gång. Många av dem har namn som anknyter till den militära historien – översten, löjtnanten och soldathemmet.
I Kviberg och dess grannområden finns ett gott utbud av vardagsservice såsom mataffärer, apotek och vårdmottagningar. Med Kvibergs strategiska läge och goda kommunikationer når man Göteborgs centrum på kort tid. Utmed E20 ligger flera stormarknader och i Partille centrum Allums shoppingcenter. Kviberg är ett område som uppmuntrar till ett aktivt liv. I Kvibergs park, området i och runtom kasernerna, huserar flera idrottsföreningar. Här finns också Beach Center, Prioritet Serneke Arena, bollplaner och motionsspår. I den nya delen av Kviberg som växer fram byggs nu ett ”mini-centrum” med bl.a. livsmedelsbutik och gym, som är planerat att stå klart till april 2020. Runt Kviberg finns vackra skogar, mäktiga klippformationer och flera naturstigar. En av dem går längs Fjällbo ängar och leder till Bergsjön som är en fin liten badsjö med klippstränder. Kviberg inbjuder till ett fräscht och modernt boende i stadsnära och grön miljö. Välkommen!

Planritning