Såld

Hemtrevligt boende med stor balkong

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se
Emelie Tolinsson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kalendervägen 75

1:a Kortedala

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 249 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
40,3 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Adress:
Kalendervägen 75,
415 37 GÖTEBORG
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

Till er som söker en hemtrevlig och rymlig etta med stor balkong i fritt läge finns nu denna att förvärva. Här har ni ett sobert boende med mycket goda förvaringsmöjligheter, fint ljusinsläpp från flera stora fönsterpartier och lummig grönska utanför. På balkongen kan ni odla, ha blommor och sitta ned och njuta av solen från morgon till tidig eftermiddag i ett vindstilla läge. Ni erbjuds ett rymligt kök med plats för matbord, allrum med plats för både soffa och säng samt ett helkaklat badrum i ljusa färger. Ett hem för er att trivas i!

Läget är mycket bra med närhet till kollektivtrafiken som tar er till centrala Göteborg på ca 15 min. Bostaden ligger nära Kortedala Torg där ni bland annat har mataffär, blomsterbutik, restauranger, vårdcentral, tandläkare och bibliotek. Grönområden som Lärjeåns Dalgång och Kvibergs Park ligger inom nära gångavstånd. För er som gillar att träna har ni både Friskis&Svettis och Nordic Wellness nära.

Lägenhetens 40,3 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Bakom säkerhetsdörren välkomnas ni in i en ljus och rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter via inbyggda garderober. Hallen är även möblerbar för er som önskar mer förvaring. Väggarna är vitmålade med strukturtapet och på golvet ligger ett rutigt golv i grå ton.

Rakt fram från hallen har ni bostadens kök som bjuder in till härlig matlagning. Ett fönsterparti bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i den ljusa färgsättningen på vägg tillsammans med den mönstrade fondtapeten "fruit" från Wiliam Morris. Ljus trälaminat på golv. Köksinredningen är i äldre stil med vita luckor tillsammans med vitt kakel på vägg och rostfri bänkskiva. Vitvarorna består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt, inbyggd bänkdiskmaskin och en kombinerad kyl/frys. Ni har gott om plats för matbord i köket.

Allrummet kombineras som vardagsrum och plats för säng. Rummet är ljust och inbjudande med sober färgsättning på vägg tillsammans med vacker fiskbensparkett på golv. I rummet kan ni möblera med soffa, bord, tv-möbel och en säng. Från denna del av bostaden har ni även utgången till den härliga balkongen i högt fritt läge och utsikt över omgivningen. På balkongen kan ni ha odlingar, blommor och möblera med bord och stolar för att kunna sitta ner och njuta av tillvaron.

Det helkaklade badrummet finner ni intill hallen. Vitt kakel på vägg och ljusgrå klinker på golv. Inredningen består av WC, handfat i vitt, spegelskåp, handdukstork och en duschhörna med draperi. Ett vädringsfönster ger naturligt ljusflöde till rummet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 249 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,1179%. Andel av årsavgift är 2,25295%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Kalendervägen 75, 415 37 GÖTEBORG. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 24

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss.

Storlek: 1 rum. Boarea 40,3 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Balkong i sydost med sol från morgon till tidig eftermiddag!

Tillträdesdag: 2020-08-26 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Mockaskeden Nr 3. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Brf Mockaskeden nr 3 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1954. Den består av 39 lägenheter varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Det finns också en hyreslokal som hyrs ut till en damfrisör. Lägenheterna är fördelade i en huslänga i vinkel med adress Kalendervägen 71-79. Bostäderna fördelas enligt följande: 15 st 1rok, 18 st 2rok samt 6 st 3rok. Föreningen innehar fastigheten Kortedala 54:3 med tomträtt som löper till oktober 2023.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Månadsavgiften till föreningen betalas per månad och inkluderar värme, vatten, tv och bredband. Föreningen gör inte längre avsättning till inre reparationsfonder för respektive lägenhet. Det inre underhållet av lägenheten sköts av bostadsrättsinnehavaren.
I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar. Senaste höjningarna skedde 2016 (med 10 %) på grund av framtida renoveringar och 2012. Dessförinnan har avgifterna varit oförändrade i ca 10 år.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Renoveringar: Renoveringar:
Husen byggdes 1954 och värms upp via fjärrvärme. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Gräsklippning och övrig trädgårdsskötsel utförs av medlemmar i föreningen. Trappstädningen sköts av en städerska.
Större renoveringar som utförts är bland annat:
1992-93 byte till 3-glasfönster.
1992 omläggning av tak.
90-talet nya balkonger.
2002 badrumsrenovering då ledningarna från lägenheten ner till huvudstammen byttes.
2008 energideklaration utförd och godkänd.
2014 utfört OVK. Huset har självdragsventilation.
2013 relinades samtliga stammar så att samtliga ledningar skall vara ok ett 20-tal år framåt.
2014 Radonsanering i huset utfördes med installation av nya fläktar på taken samt nya ventilationstrummor i lägenheterna.
2016 renovering av brunnar utanför garagen, byte av garagedörrarna och radonsanering.
2017 Byte av garagedörrar
2018 Renoverades tvättstugan, nya maskiner installerades samt omgjutning av källarnedgångarna.
2019 Installation av fiber från Telia till samtliga lägenheter, planerat underhåll är att mangelrum ska göras om till styrelserum. Föreningen ska upprätta en underhållsplan om sträcker sig till 2050.

TV och bredband: Föreningen har ett avtal med Telia Fiber där Telia Lagom ingår i månadsavgiften som ett obligatoriskt tillägg på 170 kr/mån. Då ingår Tv, telefonabonnemang och internet 100/100 Mbps.

Parkering: Det finns ca 26 parkeringsplatser som kan hyras för 60 kr/månad. Separat kö, i dagsläget finns tillgång till plats. Det finns 4 garage som kan hyras för 300 kr/månad. Separat kö, i dagsläget mycket lång kö. Föreningen kan även lösa förvaring av MC & moped. Det finns avgiftsbelagda parkeringsplatser utmed Kalendervägen.

Gemensamma utrymmen: I källaren finns skyddsrum samt utrymme för föreningens möten. Flera förvaringsutrymmen för cyklar och barnvagnar med ingång direkt från gården. På baksidan finns ett hobbyrum.
Till varje lägenhet hör ett källar- och ett vindsförråd.
På den välskötta gården framför huset har föreningen en gemensam gräsmatta som omgärdas av en häck. Här finns utemöbler på sommaren och den fina grönytan lockar då till utomhusliv. Källsortering av sopor görs i sophuset på gården (brännbart avfall & kompost).

I källaren under uppgång 73 finns den gemensamma tvättstugan. Denna är utrustad med två tvättmaskiner en torktumlare, två tvätthoar samt arbetsbänkar. Tvättider måndagar-fredagar mellan kl 8-11, 11-14, 14-17 och 17-20. Lördagar mellan kl 8-16, söndagar & helgdagar öppet från kl 11.00. Bokning via bokningstavla med lås. Det finns även två kaklade torkrum. Intill tvättstugan finns wc.

Övriga byggnader: Till bostaden hör ett källarförråd och ett vindsförråd.

Övrigt: Föreningen vill träffa alla köpare innan medlemskap beviljas, och kontaktar köparen för att boka in ett möte. Samägande accepteras.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kortedala

Bekvämt och naturskönt boende nära city
Kortedala är Göteborgs första moderna förort och byggdes upp under 1950-talet. Området präglas av hus från 50-talet med en blandad bebyggelse, här finns allt från höga punkthus till lamellhus, villor och radhus.

Området ligger med ett naturskönt läge gränsande både till Göta Älv, Lärjeån samt skogs-och bergsområden. Lärjeåns dalgång i norr erbjuder vackra promenadstigar i fantastisk natur och ett unikt djur- och växtliv. I dalgångslandskapet kring Göta älv finns vandringsled för lax och havsöring. Säveån i söder bjuder på fiske och vill man ha sin egen gröna oas att odla i finns Lärjeholmens- och Solgläntans Odlarförening. Det finns också en populär kolonistugeförening, Klaras Ängar.

Kortedala har inte mindre än fyra torg; Citytorget, Kortedala Torg, Kalendertorget och Årstidstorget. Här har du därför service, restauranger och affärer på promenadavstånd vart du än bor. Kommunikationerna till och från området är mycket bra. Du tar dig in till centrala Göteborg på cirka 15 minuter och har flera linjer att välja mellan, alla vagnar går dessutom med täta turer både dag och kväll.

Föreningslivet i Kortedala är rikt. För dig som söker motion och friluftsliv finns här flera idrottsföreningar och motionsslingor. Isdala ishall ligger nära Kortedala Torg. Stadsdelens egna museum, Kortedala museum, är inrymt i en hyreslägenhet på Adventsvägen 1. Här har man bevarat en tvårumslägenhet med möbler och föremål från 50- och 60-talet. Alla gatunamnen associerar till kalender och tideräkning.

Kortedala inbjuder till ett aktivt och behagligt boende i vackra omgivningar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning