Hemtrevligt boende med stor balkong

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Kalendervägen 75

1:a Kortedala

Kortfakta

Pris/Bud:
1 500 000 kr
Avgift:
2 249 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 40,3 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Adress:
Kalendervägen 75,
415 37 GÖTEBORG

Beskrivning

Till er som söker en hemtrevlig och rymlig etta med stor balkong i fritt läge finns nu denna att förvärva. Här har ni ett sobert boende med mycket goda förvaringsmöjligheter, fint ljusinsläpp från flera stora fönsterpartier och lummig grönska utanför. På balkongen kan ni odla, ha blommor och sitta ned och njuta av solen från morgon till tidig eftermiddag i ett vindstilla läge. Ni erbjuds ett rymligt kök med plats för matbord, allrum med plats för både soffa och säng samt ett helkaklat badrum i ljusa färger. Ett hem för er att trivas i!

Läget är mycket bra med närhet till kollektivtrafiken som tar er till centrala Göteborg på ca 15 min. Bostaden ligger nära Kortedala Torg där ni bland annat har mataffär, blomsterbutik, restauranger, vårdcentral, tandläkare och bibliotek. Grönområden som Lärjeåns Dalgång och Kvibergs Park ligger inom nära gångavstånd. För er som gillar att träna har ni både Friskis&Svettis och Nordic Wellness nära.

Lägenhetens 40,3 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Bakom säkerhetsdörren välkomnas ni in i en ljus och rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter via inbyggda garderober. Hallen är även möblerbar för er som önskar mer förvaring. Väggarna är vitmålade med strukturtapet och på golvet ligger ett rutigt golv i grå ton.

Rakt fram från hallen har ni bostadens kök som bjuder in till härlig matlagning. Ett fönsterparti bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i den ljusa färgsättningen på vägg tillsammans med den mönstrade fondtapeten "fruit" från Wiliam Morris. Ljus trälaminat på golv. Köksinredningen är i äldre stil med vita luckor tillsammans med vitt kakel på vägg och rostfri bänkskiva. Vitvarorna består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt, inbyggd bänkdiskmaskin och en kombinerad kyl/frys. Ni har gott om plats för matbord i köket.

Allrummet kombineras som vardagsrum och plats för säng. Rummet är ljust och inbjudande med sober färgsättning på vägg tillsammans med vacker fiskbensparkett på golv. I rummet kan ni möblera med soffa, bord, tv-möbel och en säng. Från denna del av bostaden har ni även utgången till den härliga balkongen i högt fritt läge och utsikt över omgivningen. På balkongen kan ni ha odlingar, blommor och möblera med bord och stolar för att kunna sitta ner och njuta av tillvaron.

Det helkaklade badrummet finner ni intill hallen. Vitt kakel på vägg och ljusgrå klinker på golv. Inredningen består av WC, handfat i vitt, spegelskåp, handdukstork och en duschhörna med draperi. Ett vädringsfönster ger naturligt ljusflöde till rummet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 500 000 kr

Avgift: 2 249 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,1179%. Andel av årsavgift är 2,25295%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 24.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Storlek: 1 rum. Boarea ca 40,3 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Uteplats: Balkong i sydost med sol från morgon till tidig eftermiddag!

Övriga byggnader: Till bostaden hör ett källarförråd och ett vindsförråd.

Information Förening

Förening: Brf Mockaskeden Nr 3. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Mockaskeden nr 3 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1954. Den består av 39 lägenheter varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Det finns också en hyreslokal som hyrs ut till en damfrisör. Lägenheterna är fördelade i en huslänga i vinkel med adress Kalendervägen 71-79. Bostäderna fördelas enligt följande: 15 st 1rok, 18 st 2rok samt 6 st 3rok. Föreningen innehar fastigheten Kortedala 54:3 med tomträtt som löper till oktober 2023.

Gemensamma utrymmen: I källaren finns skyddsrum samt utrymme för föreningens möten. Flera förvaringsutrymmen för cyklar och barnvagnar med ingång direkt från gården. På baksidan finns ett hobbyrum.
Till varje lägenhet hör ett källar- och ett vindsförråd.
På den välskötta gården framför huset har föreningen en gemensam gräsmatta som omgärdas av en häck. Här finns utemöbler på sommaren och den fina grönytan lockar då till utomhusliv. Källsortering av sopor görs i sophuset på gården (brännbart avfall & kompost).

I källaren under uppgång 73 finns den gemensamma tvättstugan. Denna är utrustad med två tvättmaskiner en torktumlare, två tvätthoar samt arbetsbänkar. Tvättider måndagar-fredagar mellan kl 8-11, 11-14, 14-17 och 17-20. Lördagar mellan kl 8-16, söndagar & helgdagar öppet från kl 11.00. Bokning via bokningstavla med lås. Det finns även två kaklade torkrum. Intill tvättstugan finns wc.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Månadsavgiften till föreningen betalas per månad och inkluderar värme, vatten, tv och bredband. Föreningen gör inte längre avsättning till inre reparationsfonder för respektive lägenhet. Det inre underhållet av lägenheten sköts av bostadsrättsinnehavaren.
I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar. Senaste höjningarna skedde 2016 (med 10 %) på grund av framtida renoveringar och 2012. Dessförinnan har avgifterna varit oförändrade i ca 10 år.

Kommande/gjorda renoveringar: Renoveringar:
Husen byggdes 1954 och värms upp via fjärrvärme. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Gräsklippning och övrig trädgårdsskötsel utförs av medlemmar i föreningen. Trappstädningen sköts av en städerska.
Större renoveringar som utförts är bland annat:
1992-93 byte till 3-glasfönster.
1992 omläggning av tak.
90-talet nya balkonger.
2002 badrumsrenovering då ledningarna från lägenheten ner till huvudstammen byttes.
2008 energideklaration utförd och godkänd.
2014 utfört OVK. Huset har självdragsventilation.
2013 relinades samtliga stammar så att samtliga ledningar skall vara ok ett 20-tal år framåt.
2014 Radonsanering i huset utfördes med installation av nya fläktar på taken samt nya ventilationstrummor i lägenheterna.
2016 renovering av brunnar utanför garagen, byte av garagedörrarna och radonsanering.
2017 Byte av garagedörrar
2018 Renoverades tvättstugan, nya maskiner installerades samt omgjutning av källarnedgångarna.
2019 Installation av fiber från Telia till samtliga lägenheter, planerat underhåll är att mangelrum ska göras om till styrelserum. Föreningen ska upprätta en underhållsplan om sträcker sig till 2050.

Parkering: Det finns ca 26 parkeringsplatser som kan hyras för 60 kr/månad. Separat kö, i dagsläget finns tillgång till plats. Det finns 4 garage som kan hyras för 300 kr/månad. Separat kö, i dagsläget mycket lång kö. Föreningen kan även lösa förvaring av MC & moped. Det finns avgiftsbelagda parkeringsplatser utmed Kalendervägen.

TV och bredband: Föreningen har ett avtal med Telia Fiber där Telia Lagom ingår i månadsavgiften som ett obligatoriskt tillägg på 170 kr/mån. Då ingår Tv, telefonabonnemang och internet 100/100 Mbps.

Övrigt: Föreningen vill träffa alla köpare innan medlemskap beviljas, och kontaktar köparen för att boka in ett möte. Samägande accepteras.

Kortedala

Kortedala ligger med ett naturskönt läge gränsande både till Göta Älv, Lärjeån samt skogs-och bergsområden. Bebyggelsen är blandad med allt från höga punkthus till lamellhus, villor och radhus. Området har inte mindre än fyra torg; Citytorget, Kortedala Torg, Kalendertorget och Årstidstorget. Här har du därför service, restauranger och affärer på promenadavstånd vart du än bor. Om man gillar att odla finns det flera odlarföreningar samt koloni- och fritidshusområden att välja mellan. Kommunikationerna till och från området är mycket bra, du tar dig in till centrala Göteborg på cirka 15 minuter och har flera linjer att välja mellan, alla vagnar går dessutom med täta turer både dag och kväll.

Planritning