Såld

Högst upp med balkong och utsikt över hela staden

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se
Anne Jonson
assisterande mäklare

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Klippan 1H

2:a Klippan

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
6 516 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 122 kvm
Våning:
11/11, hiss
Byggår:
1932
Adress:
Klippan 1H,
414 51 Göteborg

Beskrivning

Låt oss presentera denna exklusiva lägenhet om ca 122 kvm. Här finnes allt för den som söker något extra!

Välkommen in! Nu erbjuds ett hem för dig som söker något utöver det vanliga. Ljus och luftig bostad med utsikt över Majornas takåsar. Stort kök med plats för dig och dina vänner. Härligt vardagsrum med utrymme för soffgrupp som med praktisk öppen planlösning kopplas ihop med köket. Från köket nås även den härliga balkongen med en bred utsikt över staden.

En tyst och trivsam bostad med mycket bra ljudisolering. Ett attraktivt bostadsområde växer fram i den anrika stadsdelen Klippan. Waterfront, Sjömagasinet och Röda sten ligger runt hörnet. Med närhet till både hav och innerstaden. Intill kvarteret går båtarna över till Eriksberg och Lindholmen och den långa kajpromenaden används flitigt av både boende och besökare. Här är det lätt att trivas!

Lägenhetens 122 kvm disponeras enligt följande:
Du kliver ut ur hissen på 11:e våningen för att sedan komma in i en rymlig hall med avhängningsmöjligheter. Direkt till vänster har du även en klädkammare som hjälper till med all förvaring. Golvet är täckt av grå klinkers och väggarna är vitmålade.

Du fortsätter in i det öppna och rymliga rummet där du hittar både kök som är renoverat 2015 med allt du behöver samt vardagsrum. Golvet är klätt i ekparkett och väggarna är vitmålade. Köket har en köksö med inbyggd 90 cm bred induktionshäll, frihängande fläkt med cleanair-kolfilter samt en extra diskho.

Här finns det gott av förvaring för att gömma undan både redskap och köksmaskiner. Runt köksön finns det även plats för barstolar för de som önskar det!
Köket är tillverkat av Nolte. Här har vi en matlagares drömkök! Köket har allt du behöver och samtliga vitvaror kommer från märket Siemens. Här finns en ugn från 2020, som både fungerar med varmluft och ånga samt är självrengörande med hjälp av pyrlolys dessutom finner du en fullstor ugn med varmluft, integrerad kaffemaskin från 2017, Kyl i fullhöjd samt frys i integrerad underbyggd format, integrerad diskmaskin samt en ordentlig arbetsyta.
Här finns även plats för ett matbord med stora sällskap.

Från köket via två dörrar når du ett av lägenhetens alla hjärtan, balkongen på 20 kvm i söderläge med utsikt över Majornas takåsar! Här finns plats både en loungegrupp, ett matbord med stolar och en grill. Den ultimata samlingsplatsen vid årets sommarmånader!

Fortsatt in så har vi vardagsrummet som är unik i sin form! Med några trappsteg ner bildas vardagsrummet en egen del och ger plats för stor soffgrupp samt tv-möbler. Den öppna planlösningen gör att rummet upplevs socialt och luftigt!

Det stora sovrummet som idag används som master bedroom har snedtak och betongbalkar vilket ger ytterligare en unik touch. Väggarna har en vit, stående panel, en grå fondvägg och på golvet ligger en ekparkett. Här finns gott om förvaring i form av garderober på ena väggen. Rummet har plats för en stor dubbelsäng, sängbord, samt ytterligare plats för exempelvis kontorsbord med stol samt fåtölj.

Vidare in i det stora, rymliga badrummet som renoverades 2012. Här finns en bastu på 2,2 kvm för ytterligare lyx i vardagen. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger stora klinkerplattor i en mörk nyans. Inredningen består av WC, handfat med kommod och ovansittande spegel,väggskåp, integrerad väggspegel, handdukstork, tvättmaskin, torktumlare samt en duschhörna med en unik vy över hamninlopp för Göteborgs hamn.
Här finns goda förvaringsmöjligheter och avlastning som underlättar vardagen.

Det mindre sovrummet används idag som gästrum. Rummet har plats för en säng med tillhörande förvaringsmöbel. Väggarna är klädda i samma vita färg och på golvet ligger ett mörkt laminatgolv. I anslutning till rummet finns även lägenhetens andra toalett. Inredningen består av WC samt handfat med ovansittande spegel. Väggarna här pryds av vitt kakel.

Det finns även möjlighet till båtplats i Klippans småbåtshamn med ca 100 m gångavstånd för den som önskar!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 6 516 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten, det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 248kr avseende tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,897%. Andel av årsavgift är 2,2698%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 350 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 250 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Göteborg Majorna 140:14.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1902/1102.

Våningsplan: Våningsplan 11 av 11, hiss finns.

Byggår: 1932.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1-2 sovrum. Boarea ca 122 m². Areauppgifter enligt ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-TV via ComHem, digitalt basutbud ingår i avgiften. Internet: Comhem.

Bilplats: Genom Klippans Kulturfastigheter kan du hyra garageplats för ca 1000 kronor i månaden eller p-plats på gatan för ca 450 kronor i månaden. För mer information kontakta Klippans Kulturfastigheter på 031-7202280 eller info@klippan-kulturfastigheter.se. Det går även att hyra båtplats.

Energideklaration: Energiprestanda 133 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-03-09.

Information Förening

Förening: Brf Nya Mälteriet. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 57 st lägenheter varav 1 st hyresrätt och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen registrerades år 2004 och förvärvade fastigheten Göteborg Majorna 140:40. Föreningens gällande ekonomiska plan fastställdes år 2006 samt år 2010 i samband med färdigställandet av de 6 nya lägenheterna i huset. Idag har föreningen adressen Klippan 1H samt 1G. Huset uppfördes under år 1930 och var då en del av Carnegies porterbryggeri. Det var här man mältade kornet, vilket har gett bostadsrättsföreningen sitt namn och husets karaktäristiska utformning. Huset blev bostadsfastighet i mitten av 1980-talet och består idag av 11 våningar, 57 lägenheter, 3 lokaler samt en hyresrätt. Byggnadens totalyta är 5 162 kvm.

Gemensamma utrymmen:
Förråd: Till lägenheten hör ett rymligt förråd på entréplan utan insyn utifrån.

Tvättstuga: Tre tvättstugor finns i huset med två eller tre tvättmaskiner i vardera. Här finns även torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel. Tvättider mellan 07-22 och det finns alltid lediga tider som bokas smidigt via app eller digital skärm.

Cykelförråd: Stort cykel- och barnvagnsförråd på entréplan.

Återvinningsrum: Föreningen har ett eget återvinningsrum alldeles utanför porten.

Föreningens ekonomi: Förvaltas av Riksbyggen.
Inga planerade avgiftsförändringar kommande året.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad.

Kommande/gjorda renoveringar: Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
2019: Totalrenovering utav de gemensamma ytorna inomhus samt nya säkerhetsdörrar
2018: Förbättringsarbeten mot innergård samt ventilation.
2017: Målning av fasad och fönster. Nya balkongräcken samt tak. Ombyggnad av cykelrum och trädgårdsförråd.
2015: Nya förråd till 1G. Nytt lås- och portsystem samt nya entrédörrar till 1H.
2013: Upprustning av innergården.
2012: Renovering av taket och lagning av takfot. Ommålning av trappuppgång.
2010: Putsning och målning av söder- och västerfasad. Byte av 10 hörnfönster och byte av 2 terrassdörrar. Renovering av fläktaggregat.
2009: Ombyggnad av lokaler till 6 nya lägenheter (färdigställda 2010). Utbyggnad av fläktsystemet.
2008: Renovering av tvättstugor, samtliga maskiner utbytta. Fjärrvärme installerades.

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringar att tillgå. Genom Klippans Kulturfastigheter kan man hyra parkeringstillstånd för garageplatser till en kostnad om cirka 1000 kronor i månaden samt p-platser för cirka 450 kronor i månaden. För mer information kontakta Klippans Kulturfastigheter på 031-7202280 alternativt info@klippan-kulturfastigheter.se.

TV och bredband: Kabel-TV via ComHem, basutbudet ingår i avgiften. - Bredband via Comhem.

Gårdsplats: Utanför lägenheten finns en stor innergård med glasat tak och framför huset finns flera grönytor. På sommaren kan du plocka fläderblommor från det stora trädet och här finns en grillplats med utemöbler som alla i huset får använda när de vill. Till höger om huset finns en större gräsplätt med fotbollsmål. En trappa leder upp till gamla Älvsborgs fästning där du har utsikt över både Majorna och hamnen.

Övrigt: Föreningen äger marken.

Klippan

Klippan är en havsnära och unik kulturmiljö. Klippan är en del av centrala Göteborg men samtidigt ett område med en individuell prägel och speciell atmosfär. Det magnifika läget vid Göteborgs hamninlopp och den omedelbara närheten till natur och storstadsliv gör området till en härlig plats att bo på.
Klippans moderna bostäder har ett formspråk som smälter in i den historiska miljön. Här bor man behagligt och exklusivt med egna uteplatser eller balkonger att njuta utsikt och grönska på. I området finns det mesta man behöver för helg och vardag. Kulturhuset Röda sten och St. Birgittas kapell inbjuder till olika evenemang året om. I kvarteren finns flera trevliga restauranger och träningsställen och i grannområdena finns mataffärer och butiker.
Klippan var Göteborgs första hamn och Ostindiska kompaniets hemmahamn. I småbåtshamnen ligger båtarna skyddade av fina båthus och alldeles intill ligger ångbåtsbryggan. Utmed vattnet löper strandpromenaden med det mäktiga panoramat med Älvsborgsbron i förgrunden och skärgården i fonden.
Klippan inbjuder till det goda livet med havet och storstadspulsen in på knuten.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning