Såld

Genomgångstrea med balkong i soligt sydostläge

Jennifer Bäck
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 81 jennifer.back@lundin.se
Carl Hogéus
assisterande mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Utsädesgatan 2D

3:a Bifrost

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 544 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 77 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1970
Adress:
Utsädesgatan 2D,
431 46 Mölndal

Beskrivning

En trappa upp i huset finner ni denna ljusa trea med genomgående ljusflöde från fönster i två väderstreck samt en härlig balkong i sydostläge. Lägenheten har välplanerade kvadratmetrar med ett generöst vardagsrum samt genomtänkt kök med gott om förvaring, bra arbetsytor och utrymme för middagssällskapet. Här erbjuds ni även två rymliga sovrum varav det ena har utgång till balkongen samt goda förvaringsmöjligheter i både garderober och klädkammare.

Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt väldigt bra kommunikationer som lätt tar er in till centrala Göteborg. Flertalet olika busslinjer passerar och i närområdet finner ni mataffärer, restauranger, en trevlig fruktaffär och populära Brogyllens bageri. Området är lugnt och fridfullt och ligger i anslutning till Safjällets Naturreservat som erbjuder många stigar och leder att välja mellan och är perfekt för er som älskar natur och friluftsliv. Inom 10 minuters cykelväg ligger flera gymanläggningar samt Åbys simhall, ishall och travbana. På bekvämt gångavstånd ligger även Mölndals nya galleria och dess utbud av både butiker och caféer. Ifrån Mölndals bro har ni, förutom spårvagnarna, även pendeltåg Göteborg-Kungsbacka vilket underlättar för er som pendlar.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob samt en dubbelgarderob med skjutdörrar i spegelglas. Vid entrén ligger praktisk grå klinker som övergår i trälaminat och väggarna är vita.

Härligt vardagsrum med ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti. Här kan man inreda med soffa, matplats och övrigt möblemang. Golvet kläs av trälaminat och väggarna är vita med en fin grågrön fondtapet.

Stort och trivsamt kök som erbjuder gott om förvaring, bra arbetsytor samt utrymme för ett större middagssällskap. Köket har köksinredning i vitt som kombineras med bänkytor i trä och grått kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av hällspis, fläktkåpa samt kyl med frys. Golvet kläs av trälaminat och väggarna är vita. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

Innanför köket ligger ett av lägenhetens sovrum som passar perfekt som barnrum eller arbetsrum. Härifrån nås en rymlig klädkammare som ger goda förvaringsmöjligheter. Golvet kläs av trälaminat och väggarna är målade till hälften vitt och hälften grågrönt. Fönstret har insynsskyddat läge och grönskande utsikt.

Det största sovrum har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt garderober. Golvet kläs av trälaminat och väggarna är vita. Fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti samt utgång till den härliga balkongen i sydost.

Helkaklat badrum med grått klinker och väggar i vitt kakel med grått fondparti. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, duschhörna, tvättmaskin och golvvärme.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 544 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,7912%. Andel av årsavgift är 0,7912%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 530 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 130 kr/mån, och hushållsel 400 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 197/1101.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1970.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 77 m². Lägenhetsförteckning.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 119 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-01-02.

Övrigt: Bostadsrättsföreningen har sedan 2019 tecknat en ny försäkring där bostadsrättstillägg ingår i avgiften. Som bostadsrättsinnehavare behöver du fortsatt teckna vanlig hemförsäkring.

Information Förening

Förening: Brf Havrekornet 1. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Havrekornet 1 är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 144 lägenheter, varav 20 upplåts med hyresrätt.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelförråd, barnvagnsrum samt fyra tvättstugor som är belägna på Blandsädesgatan 1F och Utsädesgatan 2B-C.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB Mölndal. Avgifterna har varit oförändrade sedan 2017. I dagsläget planeras ingen förändring av avgiften (2020-05-26).

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan.
Gjorda renoveringar:
2008 utfördes en stamrenovering av samtliga avloppsstammar med metoden relining.
2014 utfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2015 byttes förrådsnätet/dörrarna ut till helt nya burar med stabila dörrar. Samma år utfördes även en kanalrensning av ventilationen.
2015-2016 renoverades fasaderna på Blandsädesgatan och Utsädesgatan. Träbalkarna under taket har också målats om.
2017 sattes nya portar in vid ingångarna till gårdarna. Gården rustades upp med grillplats, sittplatser och grönska.
2018 utfördes en stamrenovering av avloppsstammarna på källar-/bottenplan med metoden relining.
2019 genomfördes en uppfräschning av lekplatsen.
2020 installerade ett tagg-system för ytterdörrar, tvättstugor samt grindar. Under samma år genomfördes byte av värmeväxlaren. I samband med detta injusteras värmen som beräknas vara klart i juni.

Föreningen planerar att under 2020 göra en översyn av plåtfasaden. Vidare planerar föreningen att dränera fastigheten. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Parkering: Föreningen förfogar över 113 stycken parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 250 kr/månad och ca 300 kr/månad med elstolpe. Föreningen har förfogar även över ca 7 MC-parkering till en kostnad om ca 250 kr/månad. I dagsläget finns det lediga platser (2020-05-26).

TV och bredband: Tv via Comhem. Bredband via Comhem eller Telenor (fibernät).

Gårdsplats: Gård med nybyggd grillplats, lekplats och gräsmatta.

Mölndal Bifrost

Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Planritning