Såld

Studiokänsla utöver det vanliga vid Södra Älvstranden

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Klippan 1H

1,5:a Klippan

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 971 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
38 kvm
Våning:
5/11, hiss
Byggår:
1935
Adress:
Klippan 1H,
414 51 Göteborg
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

Vid foten av Älvsborgsbron erbjuds denna topprenoverade om ca 38 kvm.

Välkommen in!
Nu erbjuds ett hem för dig som söker något utöver det vanliga. Ljus och perfekt bostad med härligt ljusinsläpp. Stort kök med plats för dig och dina vänner. Härligt vardagsrumsdel med utrymme för soffgrupp som med praktisk öppen planlösning kopplas ihop med köket.

Ett attraktivt bostadsområde växer fram i den anrika stadsdelen Klippan. Novotel, Sjömagasinet och Röda sten ligger runt hörnet. Med närhet till både hav och innerstaden. Intill kvarteret går båtarna över till Eriksberg och Lindholmen och den långa kajpromenaden används flitigt av både boende och besökare. Här är det lätt att trivas!

Lägenhetens välplanerade 38 kvm disponeras enligt följande:
Efter att du klivit ur hissen på våning fem kliver ni in i den öppna hallen där du möts av en svartprickig tapet från Rebell Walls och ett golv klätt i ljus träparkett. Här finns avhängningsmöjligheter. Längre in i hallen finns även en garderob med spegeldörrar där ytterligare förvaringsmöjligheter finns.

Du kliver sedan in i det sociala rummet där golvet har vitmålad ekparkett och väggarna är målade i en vit färg. I mitten av rummet står en köksö där det finns ytterligare förvaring. Köksön gör det enklare för sociala tillställningar och är lägenhetens mittpunkt.
Här finns även plats för en soffgrupp med soffbord, med generöst ljusinsläpp från fönster så upplevs denna bostad perfekt planerad.

Det inbjudande och stilrena köket finner ni direkt till er höger från hallen. Köket är renoverat år 2020 och vitvarorna består av en spis, ugn, integrerad kyl och frys i kombination samt diskmaskin. Köksinredningen är från HTH samt IKEA och går i vitt med släta köksluckor tillsammans med en bänkskiva i ask. Kaklet är grå/svart mosaik och väggen bakom är svartmålad. Här finns även ordentligt med förvaring.

En avskild sovalkov med plats för en mindre dubbelsäng med avlastningsbord och plats för avhängning. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger även här samma vitmålade ekparkett.

Det helkaklade badrummet är renoverat 2007 med vitt kakel på väggarna och grå klinker på golvet med golvvärme. Inredningen består av WC, handfat och ovansittande spegelskåp med el-uttag, duschhörna med glasvägg samt handdukstork.

Med hjälp av de stora glasfönstren från golv till tak släpps ljuset in och lyser upp lägenheten. Med hjälp av grönskan utifrån infinner det sig ett lugn när man kliver in i denna stilrena studiolägenhet. Måste upplevas på plats!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 971 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 168kr avseende kabeltv.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,3421%. Andel av årsavgift är 0,99705%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 465 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 350 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 150 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Klippan 1H, 414 51 Göteborg. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1935

Lägenhetsnummer: 1312

Våningsplan: Våningsplan 5 av 11. Hiss finns.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea 38 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen. Bostaden disponeras som 1,5 rok men är registrerad som 1 rok.

Tillträdesdag: 2020-08-03 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Nya Mälteriet. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 57 lägenheter varav 1 hyresrätt och 3 lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen registrerades år 2004 och förvärvade fastigheten Göteborg Majorna 140:40. Föreningens gällande ekonomiska plan fastställdes år 2006 samt år 2010 i samband med färdigställandet av de 6 nya lägenheterna i huset. Idag har föreningen adressen Klippan 1H samt 1G. Huset uppfördes under år 1930 och var då en del av Carnegies porterbryggeri. Det var här man mältade kornet, vilket har gett bostadsrättsföreningen sitt namn och husets karaktäristiska utformning. Huset blev bostadsfastighet i mitten av 1980-talet och består idag av 11 våningar, 57 lägenheter, 3 lokaler samt en hyresrätt. Byggnadens totalyta är 5 162 kvm.

Föreningens ekonomi: Förvaltas av Riksbyggen.
Inga planerade avgiftsförändringar kommande året.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd. Energiprestanda 133 kWh/kvm och år. Energiklass C.

Renoveringar: Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
2019: Totalrenovering utav de gemensamma ytorna inomhus samt nya säkerhetsdörrar
2018: Förbättringsarbeten mot innergård samt ventilation.
2017: Målning av fasad och fönster. Nya balkongräcken samt tak. Ombyggnad av cykelrum och trädgårdsförråd.
2015: Nya förråd till 1G. Nytt lås- och portsystem samt nya entrédörrar till 1H.
2013: Upprustning av innergården.
2012: Renovering av taket och lagning av takfot. Ommålning av trappuppgång.
2010: Putsning och målning av söder- och västerfasad. Byte av 10 hörnfönster och byte av 2 terrassdörrar. Renovering av fläktaggregat.
2009: Ombyggnad av lokaler till 6 nya lägenheter (färdigställda 2010). Utbyggnad av fläktsystemet.
2008: Renovering av tvättstugor, samtliga maskiner utbytta. Fjärrvärme installerades.

TV och bredband: Kabel-TV via ComHem, basutbudet ingår i avgiften. - Bredband via Comhem. TV: Kabel-TV via ComHem,. Bredband: ComHem.

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringar att tillgå. Genom Klippans Kulturfastigheter kan man hyra parkeringstillstånd för garageplatser till en kostnad om cirka 1000 kronor i månaden samt p-platser för cirka 450 kronor i månaden. För mer information kontakta Klippans Kulturfastigheter på 031-7202280 alternativt info@klippan-kulturfastigheter.se.
Föreningen har inga egna parkeringar att tillgå. Genom Klippans Kulturfastigheter kan man hyra parkeringstillstånd för garageplatser till en kostnad om cirka 1000 kronor i månaden samt p-platser för cirka 450 kronor i månaden. För mer information kontakta Klippans Kulturfastigheter på 031-7202280 alternativt info@klippan-kulturfastigheter.se.

Gemensamma utrymmen:
Förråd: Till lägenheten hör ett rymligt förråd på entréplan utan insyn utifrån.

Tvättstuga: Tre tvättstugor finns i huset med två eller tre tvättmaskiner i vardera. Här finns även torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel. Tvättider mellan 07-22 och det finns alltid lediga tider som bokas smidigt via app eller digital skärm.

Cykelförråd: Stort cykel- och barnvagnsförråd på entréplan.

Återvinningsrum: Föreningen har ett eget återvinningsrum alldeles utanför porten.
Utanför lägenheten finns en stor innergård med glasat tak och framför huset finns flera grönytor. På sommaren kan du plocka fläderblommor från det stora trädet och här finns en grillplats med utemöbler som alla i huset får använda när de vill. Till höger om huset finns en större gräsplätt med fotbollsmål. En trappa leder upp till gamla Älvsborgs fästning där du har utsikt över både Majorna och hamnen.

Övrigt: Föreningen äger marken.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Klippan

Klippan är en havsnära och unik kulturmiljö. Klippan är en del av centrala Göteborg men samtidigt ett område med en individuell prägel och speciell atmosfär. Det magnifika läget vid Göteborgs hamninlopp och den omedelbara närheten till natur och storstadsliv gör området till en härlig plats att bo på.
Klippans moderna bostäder har ett formspråk som smälter in i den historiska miljön. Här bor man behagligt och exklusivt med egna uteplatser eller balkonger att njuta utsikt och grönska på. I området finns det mesta man behöver för helg och vardag. Kulturhuset Röda sten och St. Birgittas kapell inbjuder till olika evenemang året om. I kvarteren finns flera trevliga restauranger och träningsställen och i grannområdena finns mataffärer och butiker.
Klippan var Göteborgs första hamn och Ostindiska kompaniets hemmahamn. I småbåtshamnen ligger båtarna skyddade av fina båthus och alldeles intill ligger ångbåtsbryggan. Utmed vattnet löper strandpromenaden med det mäktiga panoramat med Älvsborgsbron i förgrunden och skärgården i fonden.
Klippan inbjuder till det goda livet med havet och storstadspulsen in på knuten.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning