Såld

Trivsam hörnlägenhet med inglasad balkong

Philip Salomonsson
ansvarig mäklare
Carl Hogéus
assisterande mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kallblodsgatan 6B

2,5:a Mölndal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 812 kr/mån
Rum:
2,5 rum
Boarea:
ca 65 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Adress:
Kallblodsgatan 6B,
431 62 Mölndal

Beskrivning

Med insynsskyddat läge på andra våningen i huset är ni välkomna till denna väl omhändertagna och charmiga hörnlägenhet i Åby. Lägenheten har ett härligt genomgående läge och präglas av ett fint ljusflöde som sprids in från stora fönsterpartier. Trevligt vardagsrum med utgång till en fridfull inglasad balkong i lugnt gårdsläge. Insynsskyddat sovrum med bra förvaringsmöjligheter. Helkaklat badrum som renoverades i samband med föreningens stambyte 2010/2011.

Här bor du i en trevlig förening med stabil ekonomi. Ett stenkast från fritidscenter med gym, simhall, badmintonhall mm. Närhet till busshållplats och goda kommunikationer samt 15 minuters promenad till Mölndal centrum och Mölndals Galleria.
Varmt välkomna!

Hall: I hallen finns det gott om avhängningsmöjligheter på vänster sida. Golven är av ljus laminat och väggarna präglas av gul tapet.

Badrum: Direkt till höger om hallen finns detta ljusa och helkaklade badrum som renoverades 2010 i samband med stambyte. Vitt kakel på väggarna och grå klinker på golvet som dessutom har golvvärme. Badrummet utrustas med wc, dusch, kommod, överskåp med spegel samt tvättmaskin.

kök: Ett ljust kök med gott om arbetsytor och förvaring. Här har vi ljusa köksluckor från Härjedalen följt av vitt kakel och ljusbrun bänkskiva i laminat. Köket utrustas med ugn, spis, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Intill köket invid det breda fönsterpartiet finns plats för bord till ca 4 personer. Väggarna är av tapet kombinerat med panel.

Arbetsrum/förråd: Intill matplatsen finns lägenhetens mindre rum. Här kan ni möblera precis med vad ni vill. Arbetsrum, förvaring eller något annat praktiskt.

Vardagsrum: Stort och ljust vardagsrum tack vare fönster i två väderstreck. Här finns plats för både en större soffgrupp och matsalsbord för ca 6 personer. Golvet är av parkett i original och väggarna av vit tapet samt en blommig fondvägg. Intill vardagsrummet ligger lägenhetens hjärta, den inglasade balkongen som vetter ut mot den trevliga och lummiga innergården. Här får ni morgon och förmiddagssolen där ni bland annat kan njuta av en härlig frukost eller bara sitta och njuta av områdets lugn.

Sovrum: Ett stort och rymligt sovrum med plats för stor säng samt inreds sovrummet med et platsbyggd skjutgarderob. Även här finner vi ett fönster i ett tredje väderstreck. Ljus tapet och golv av samma laminat som i hallen.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 812 kr/mån. Tillkommer ett obligatoriskt tillägg för värme på 642 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,4051%. Andel av årsavgift är 0,40507%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 065/1203.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Storlek: 2,5 rum och kök. Boarea ca 65 m².

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 131 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-03-20.

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Mölndalshus nr 3. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 239 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheterna Jordbländaren 1 och Gångarten 1 i Mölndals kommun med därpå uppförda 12 st byggnader med 239 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Dessutom har föreningen 71 lokaler och 275 avgiftsbelagda parkeringsplatser, varav 131 med eluttag. Byggnaderna är uppförda 1968. Fastigheternas adresser är Varmblodsgatan 1-5 och 2-4, Kallblodsgatan 2-6, Skrittgatan 1-5 samt Södra Nedanvägsgatan 20-22.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen.
Föreningen har trots stora investeringar i utemiljön en stabil ekonomi. I april 2020 gjordes en årsavgiftshöjning på 3%, första höjningen sedan 2012.
Föreningens lån per kvadratmeter uppgår till 3154 kr, vilket är ett bra kvitto på föreningens goda ekonomi.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Just nu pågar renovering av tak på föreningens fastigheter. Takarbetena omfattar omläggning av nya takpannor, byte av råspont, byte av plåtdetaljer och takavvattning mm. Kallblodsgatan är först på tur, annars kommer arbetet av fastigheterna pågå tills februari 2021.
Gjorda renoveringar:
2006 utfördes dränering runt alla fastigheter.
2007 nya entrédörrar.
2008 energideklaration och PCB-inventering.
2009-2011 har stambyte och badrumsrenovering utförts i alla fastigheter.
2011 byte av låssystem samt installation av porttelefoner.
2012 utfördes en radonmätning med gott resultat.
2014 installerades nya säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter och fönstren på söderfasaderna har infodrats. Samma år utfördes även förbättringar av värme och ventilation.
2016 renoverades miljöhusen och inreddes med kärl för sortering av allt avfall
2017 förhandlades det fram ett nytt avtal med ComHem för bredband, tv och IP telefoni
2018 OVK: Rensning och injustering av ventilationssystem.

Parkering: Föreningen förfogar över 275 avgiftsbelagda parkeringsplatser, varav 131 med eluttag. Hyran för en p-plats är 175:- och för en el-plats 200:- per månad.

TV och bredband: Kabel-tv och bredband via ComHem.

Övrigt: Det genomförs en avflyttningskontroll av alla lägenheter. Föreningen anlitar Riksbyggen för denna kontroll och detta bekostas av föreningen. Härigenom kommer föreningen successivt få en bra kontroll av lägenheterna och kan behålla deras status. Detta ger också den nya Brf-medlemmen större trygghet.

Vid besiktningen kontrolleras status på:
- Våtrum: anslutningar av vatten och avlopp, samt fuktmätning
- Ventilation: spisfläkt/kåpa och övriga frånluftssug
- Värme: termostaters funktion, radiatorers status
- Vatten: blandare i dusch, badkar, tvättställ och kök
- Avlopp: disklåda och brunnar
- Elanläggning: Vägg- och takkontakter
- Balkong
- Eventuella ombyggnader utförda av lgh-innehavaren

Avflyttningskontrollen skall om möjligt utföras när lägenheten är tom. Uppkomna fel och brister skall vara åtgärdade inom 30 dagar från besiktningsdatum.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Mölndal Åby

Åby är ett lugnt område som ligger centralt i Mölndal strax sydväst om Mölndals centrum och med ett strategiskt bra läge i nära anslutning till de större trafiklederna E6/E20 och Söderleden. Stadsdelen består flerbostadshus, radhus och villor. I Åby finns bland annat matbutik, pizzeria samt frisör och inom kort gångavstånd ligger Mölndals centrum som har en nybyggd shoppinggalleria med restauranger, caféer, butiker, gym och all annan service man kan tänkas behöva.

För barnfamiljen finns flera förskolor och skolor samt en näridrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Åby fritidscentrum rymmer simhall med äventyrsbad, ishall & bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I området ligger även Åbytravet är Sveriges näst största travbana.

I området går flera busslinjer och vid Mölndals centrum finns det goda kommunikationsmöjligheter med både spårvagnar, busstrafik och pendeltåg för den som exempelvis arbetar eller studerar utanför kommungränsen. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg.

För de som vill njuta av friluftslivet finns närmsta naturområden vid Sisjön och Stensjön som bjuder på elljusslingor och badplatser.

Planritning