Såld

Modern tvåa med öppen planlösning & gårdsbalkong i västerläge

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se
Kevin Arnagård
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Gamla Tuvevägen 4A

2:a Kvillebäcken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 320 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 54 kvm
Våning:
3/5, hiss
Byggår:
2017
Adress:
Gamla Tuvevägen 4A,
417 22 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till en modern tvåa om 54 genomtänkta kvadratmeter med tidlösa och högklassiga materialval. Luftiga sällskapsytor som har kök och vardagsrum i öppen planlösning med generösa fönsterpartier och utgång till en härlig gårdsbalkong i västerläge. Vedumkök med energieffektiva vitvaror från Electrolux samt stort helkaklat badrum med egen tvättmaskin och torktumlare. Rymligt sovrum som erbjuder goda förvaringsmöjligheter i en hel garderobsvägg. Ett bekvämt boende med centralt läge!

Kvillebäcken är en modern stadsdel i Göteborg som ligger bra till på alla tänkbara sätt med all service på nära håll. Mellan de nybyggda husen blandas små mysiga gårdsgator med breda avenyer, pocketparker, torg och grönområden. Här bor man centralt, endast en hållplats från Nordstan med buss och två hållplatser med spårvagn och med praktiskt cykelavstånd till stan. Backaplans köpcentrum och knutpunkten för kollektivtrafiken nås på bara några minuter. Även Kville Saluhall ligger inom kort gångavstånd. Det är inte heller långt till kajerna längs med Norra Älvstranden samt fina naturområden som Ramberget, Flunsåsparken och Slätta Damm.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 320 kr/mån. I avgiften ingår värme, tv, bredband samt IP-telefoni. Till avgiften tillkommer kostnad för individuell mätning av el, kallvatten och varmvatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 656 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 710 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,7899%. Andel av årsavgift är 0,79%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 489 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, vatten/avlopp 194 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.
Föreningen har undermätare för el samt kall- och varmvatten i varje lägenhet. Fast kostnad för vatten samt fastighetsgemensamt vatten är 194 kr/månad, utöver det tillkommer kostnad för faktisk förbrukning.
Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: I1203/1203.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5, hiss finns.

Byggår: 2017.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 54 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning.

Energideklaration: Energiklass B, energiprestanda primärenergital 62 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-03-02.

Information Förening

Förening: Brf Grangläntan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 128 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Grangläntan äger fastigheten Göteborg Bramaregården 38:9 vars bostädsrätter färdigställts under år 2017. Föreningen består av fyra byggnader med totalt 128 lägenheter och en lokal. Byggprojektet genomfördes som totalentreprenad av Derome Hus AB. Föreningens adress är Borstbindaregatan 5, 7, 9, 11, 13 och 15, Gamla Tuvevägen 4A-B samt Långängen 8A-B.

Gemensamma utrymmen: Till varje lägenhet finns ett källarförråd. I föreningen finns en gemensamhetslokal som kan lånas av medlemmarna. Restavfall, kompost samt tidningar slängs i sopsugen på gården. För övriga sopor finns ett soprum på Borstbindaregatan 2, öppettiderna är alla dagar 06-22. I garaget under husen finns plats för cyklar och barnvagnar.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av BoNea. Föreningens ekonomi är god och stabil och det finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-05-19).
I avgiften ingår värme, tv, bredband samt IP-telefoni. Till avgiften tillkommer kostnad för individuell mätning av el, kallvatten och varmvatten.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

Kommande/gjorda renoveringar: I dagsläget finns inga planerade renoveringar framöver då fastigheten byggdes 2017.
Endast löpande underhåll såsom filterbyte i ventilationsaggregat, service och besiktning av hissar, service av garageport och översyn av fjärrvärmecentral har skett.
2019 installerades kameraövervakning i källarna.

Parkering: Under husen i källarplan finns ett garage med 56 parkeringsplatser för bil och två platser för MC/moped. Kostnad för att hyra en bilplats är ca 1 250 kr/mån och MC plats ca 625 kr/mån. För tillfället har garagebolagets styrelse har valt att lämna en frivillig rabatt därför aviseras i nuläget 900 kr/mån respektive 440kr/mån. I dagsläget finns det ingen ledig garageplats men det är bara en person i kö och en MC-plats är ledig (2020-05-19). Garageplatserna administreras av BoNea. I garaget finns även plats för cyklar och barnvagnar.

TV och bredband: Samtliga lägenheter är anslutna till fibernät via Bredbandsbolaget, där det ingår ett kraftfullt trådlöst bredband 250/100, IP-telefoni och ett grundutbud av TV-kanaler. Hastighet på bredbandet samt TV-kanaler kan utökas hos leverantör.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan förälder och barn med uppdelning 90/10.
Garantitiden på vitvarorna i lägenheterna är 5 år och går ut 2022-12-08.
Man får grilla på balkongen så länge man använder en elgrill. Kolgrill och gasolgrill är tyvärr inte tillåtet p.g.a. brandrisken.

Centrala Hisingen - Kvillebäcken

bekvämt boende, god service och gröna oaser


Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget,
Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring mindre torg.
Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser och smaker från när och fjärran. Saluhallen är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Backaplan är det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här träningsställen och restauranger.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning