Ljus och välplanerad bostad med inglasad balkong

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Kapplandsgatan 24

3:a Högsbo

Kortfakta

Pris/Bud:
2 795 000 kr
Budgivning pågår
Avgift:
3 805 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 66 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Adress:
Kapplandsgatan 24,
414 78 GÖTEBORG
Intresserad av denna bostad - Martin
Intresserad av denna bostad - Martin

Beskrivning

Till er som söker en välplanerad trerummare med inglasad balkong så har vi nu denna att erbjuda! Ljusa ytskikt och originalparkett i vardagsrummet. Ni erbjuds ett socialt vardagsrum med angränsande balkong, ett ljust sovrum med tillhörande walk in closet, ett stilfullt kök med plats för matbord, ytterligare ett sovrum med rofylld känsla samt ett kaklat badrum. En bostad för er att trivas i!

Bo lugnt och trivsamt i populär HSB-förening med närhet till allt! Stor härlig innergård med fina uteplatser, grillplats och lekplatser för de små. En välskött förening som är känd för sina många aktiviteter där man kan delta i allt från resor till Ullared och Barcelona till afterwork och pub quiz i föreningslokalen. Ett tiotal meter ifrån föreningen driver Grön Kultur Högsbo en ideell odlingsförening med 60 odlingslotter. Mataffär runt knuten precis som spårvagnen som tar en in till Göteborg City på bara ett par minuter. Spårvagn- och busshållplatsen Marklandsgatan är en stor knutpunkt med snabba kommunikationer både in till City och havet.

Bostadens 66 kvm disponeras enligt följande:

Högst upp på tredje våningen hittar du denna moderna och ljusa lägenhet. Du möts av en öppen hall med mycket förvaringsmöjligheter. Plats för garderober eller hatt hylla direkt till vänster i hallen. På golvet ligger orginalparkett och väggarna är vitmålade.

Vardagsrummet är lägenhetens mittpunkt där det finns plats för att umgås. Stora glaspartier samt balkongdörren gör att ljuset släpps in på ett naturligt sätt och ger ett fint ljusflöde till rummet tillsammans med de ljusa tapeterna på väggarna. I rummet finns olika möbleringsalternativ som inkluderar soffgrupp, bord, tv-möbel och läshörna. På golvet finner ni fiskbensmönstrad ekparkett i original. Från detta rum finner ni även den rymliga, inglasade balkongen. På balkongen ryms antingen en loungesoffa med bord, avlastningsbord eller liknande möblering.

Direkt i anslutning till vardagsrummet finner ni ett av två sovrum. Väggarna är målade i en gråblå nyans och på golvet hittar ni samma ekparkett som i vardagsrummet vilket ger en sammanhängande känsla. Rummet är rymligt och rymmer en dubbelsäng samt avlastningsmöbler. Sovrummet är rymligt har ett fint ljusinsläpp likt vardagsrummet. Sovrummet har även en tillhörande walk in closet som hjälper till med förvaringen av kläder och skor.

Bostadens trevliga kök ger gott om förvaringsmöjligheter med både under och överskåp. Inredningen går i vitt med släta köksluckor med silvriga handtag med grått kakel ovan den klassiska diskbänken i rostfritt stål. Köket är utrustat med köksfläkt, spishäll med ugn, diskmaskin, kyl och frys. Ett fönsterparti bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de vita väggarna. I köket får det även plats ett matbord med rum för minst fyra.

Lägenhetens andra sovrum har ni direkt till höger från hallen. Detta sovrum disponeras idag som ett gästrum/kontor men får även det plats med dubbelsäng samt avlastningsmöbler. I sovrummet finns även ett stort fönster som släpper in ett naturligt ljus. Väggarna är även här vita.

Badrummet är helkaklat med vitt kakel på väggarna och ljust klinker på golvet och utrustat med handfat med grå kommod och ovansittande spegelskåp, WC, tvättmaskin samt en duschhörna med glasvägg.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 795 000 kr

Avgift: 3 805 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, analogt tv-utbud och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,34822%. Andel av årsavgift är 0,34822%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Järnbrott 129:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 227/1301.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Storlek: 3 rum, varav 2 sovrum. Boarea ca 66 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 129 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-02-14.

Information Förening

Förening: HSB Brf Täppan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 289 st lägenheter och 12 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen: HSB Täppan, innefattar adresserna: Kapplandsgatan 2-82 och består av 289 st. lägenheter och 12 lokaler. 155 parkeringsplater och 17 garageplatser. Lägenheterna i föreningen är uppdelade enligt nedan:
1 rok 26 st
2 rok 65 st
3 rok 159 st
4 rok 31 st
5 rok 8 st

Besök gärna bostadsrättsföreningen väl informativa hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/tappan/.

Gemensamma utrymmen: Tvättstugorna finns på Kapplandsgatan 32 - 34 och 66 - 68. Varje tvättstuga har 4 tvättgrupper. Mellan Täppan och Skördens parkeringar finns det 3 stycken tvättplatser för bilen, som de två föreningar delar på. Övernattningslägenheten "Tuvan" hyrs ut till föreningens medlemmar och kan hyras för 200 kr/dygn. Bredvid uthyrningslägenheten ligger föreningens bastu, där finns också ett relaxrum samt tillgång till motionscykel. På Kapplandsgatan 30 finns sedan ett antal år föreningslokalen "Linden".

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB. Inga beslutade avgiftshöjningar i dagsläget.

Kommande/gjorda renoveringar: 1990-2000 renoverades alla fönster och balkongerna fick nya räckverk. Samma period renoverades trapphusen.
2000 sattes nya säkerhetsdörrar in och det lades ny isolering på taket.
2000-2004 byttes samtliga V/A-stammar och i samband med stamrenoveringen renoverades och moderniserades elsystemen helt och badrummen renoverades.
2006-2007 tilläggsisolerades vindarna.
2007 byggdes ny bastu och övernattningslägenhet i samband med att fem lokaler byggdes om till lägenheter. Samma år utfördes ombyggnad och förnyelse av körgårdar.
2008 byttes dräneringsrör på gårdarna. I samband med det sattes nya värmekulvert in.
2009 utfördes en energideklaration samt ombyggnad och förnyelse av innergårdar och grönytor. Samma år sattes nya brandsäkra dörrar in till källarna och alla torktumlare byttes ut.
2010 byggdes ytterligare två lokaler om till lägenheter och termostaterna byttes ut.
2010-2011 byttes ytterdörrar på marklägenheterna.
2011 målades entréerna och belysningen byttes ut.
2012 byttes tvättmaskiner i tvättstugan och det kompletterades med torktumlare.
2012-2013 utfördes en radonmätning med goda resultat. Samma period byttes fönster på lägenheterna som ligger i bottenplan.
2013 utfördes en grundlig besiktning av taken.
2013-2014 utfördes en rensning av ventilationskanaler.
2015 gjordes ommurning av tegel på fasaden samt renovering av dilatationsfogarna. Samma år gjordes även byte av fönsterbalkar och upprustning av entrétrapporna.
2016 renoverades fasaderna.
2017 slipades och lackades entréerna om.
I övrigt utförs renoveringar och underhåll enligt underhållsplanen.Taken planeras att renoveras under 2020. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Parkering: Föreningen förfogar över ca 180 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/månad. Föreningen förfogar även över 17 varmgarageplatser samt 5 MC-garageplatser. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 800 kr/månad och MC-plats kan hyras till en kostnad om 250 kr/månad.

Gårdsplats: Trevliga innergårdar med grillplats samt bord och stolar för mysiga kvällar!

Högsbo

I Högsbo bor man funktionellt och trivsamt nära Göteborgs centrum. Högsbo består av flera mindre områden såsom Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Flatås. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus från 50- och 60-talet samt några villa- och radhusområden.

Högsbo erbjuder mycket god närservice för de boende. På Axel Dahlströms torg, som är navet, finns både butiker och matställen. Axel-huset på torget erbjuder service och aktiviteter för alla Högsbos invånare.

Vid Frölunda torg finns ett stort köpcentrum, kulturhus och flera träningsställen. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är ytterligare två köpcentra i närheten.

Här finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Kommunikationerna i området är mycket goda. Det finns gott om cykelvägar och från Marklandsgatan avgår ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. På några minuter är man inne i Göteborgs stadskärna.

Skog och hav ligger på nära avstånd. Högsbo gränsar till Ruddalens stora grön- och motionsområde. Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska ligger på cykel- eller gångavstånd. Med cykel eller buss tar man sig också lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.

Högsbo inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning