Ljus och inbjudande med härlig balkong

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beryllgatan 66

2:a Tynnered

Kortfakta

Pris/Bud:
1 995 000 kr
Högsta bud:
1 910 000 kr
Se budhistorik
Avgift:
3 144 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 48,7 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1968-1969
Adress:
Beryllgatan 66,
426 59 VÄSTRA FRÖLUNDA

Beskrivning

På andra våningen finns nu denna välplanerade tvåa med balkong att förvärva på populära Beryllgatan. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt med stora fönsterpartier som bjuder på rikligt med ljusinsläpp. Vardagsrummet är en ypperlig plats för umgänge i goda vänners lag. Ni erbjuds utöver det ett rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng , ett stilrent kök i vitt med goda förvaringsmöjligheter, ett helkaklat badrum med dusch och egen tvättmaskin samt goda förvaringsmöjligheter via en klädkammare i hallen. Ett extra plus är att garageplats ingår i avgiften. Ett hem att trivas i!

HSB Brf Grevegården är en omtyckt och stabil förening med en social känsla. Här bor ni bra i ett lugnt barnvänligt område med närhet till förskolor, skolor, strövområden, badplatser, småbåtshamnar, idrottsanläggningar, affärscentrum samt utomordentliga kommunikationer till övriga Göteborgs pulserande stadsliv och centrum. Det är närheten till havet som gör området extra eftertraktat. Med cykel tar ni er till Fiskebäck för att bada på ca 10 minuter och till Näset på ca 20 minuter. Vill ni sedan handla ligger Frölunda Torg med ett stort utbud av affärer bara 10 minuter därifrån. Kommunikationer i området är bra då närmsta busshållplats bara ligger några minuters gångpromenad bort och tar er till centrum på ca 15 minuter.

Bostadens 48,7 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hjärtligt välkomna in i den rymliga hallen. Här har ni en praktisk klädkammare som hjälper till med förvaringen. För er som önskar finns det även plats för en mindre hallmöbel. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ljus klinker.

Vardagsrummet öppnar upp sig och ett stort fönsterparti bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de ljusa väggarna. Ni finner olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord och tv-möbel. Från denna del av bostaden når ni även utgången till den härliga möblerbara balkongen, med utsikt över omgivningen. Här kan ni njuta av solen under sommarens varma månader.

Innanför vardagsrummet har ni ett rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och avlastningsmöbler. Ett fönsterparti låter ljuset flöda fritt. En ljus färgsättning på vägg och ljus parkett på golv.

Köket är rymligt med bra arbetsyta och god förvaring för köksredskapen i flertalet över – och underskåp. Inredningen går i vitt tillsammans med svarta beslag, bänkskiva i ek och rostfritt samt naturfärgat kakel på vägg. Vitvarorna består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt och en kombinerad kyl med frys. Här har ni plats för ett matbord där fyra gäster kan sitta ned och njuta av middag tillsammans. Ljusa väggar och klinker även här på golv.

Ni finner ett helkaklat badrum intill hallen. Inredningen består av WC, handfat med vit kommod och ovansittande spegelskåp, handdukstork, dusch med vikbara väggar i glas och en tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 995 000 kr

Avgift: 3 144 kr/mån. I avgiften ingår värme, kallvatten, kabel-tv och parkerings- eller garageplats. Föreningen har individuell debitering av varmvatten och el.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,1578%. Andel av årsavgift är 0,1578%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 150 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån.
Driftskostnaden är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Tynnered 25:4.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 247/1204.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1968-1969.

Storlek: 2 rum, varav 1 sovrum. Boarea ca 48,7 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Uteplats: Balkong i soligt läge.

Information Förening

Förening: HSB Brf Grevegården. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 444 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Grevegården är en stor förening om 444 lägenheter samt två hyreslokaler fördelat på sex stycken flerbostadshus. Den totala lägenhetsytan är 33 654 kvm och total lokalyta är 105 kvm. Föreningens adress är Beryllgatan 2-73. Byggnationen skedde åren 1968-1969. Fastigheterna upplåts med tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlades januari 2017 och nästa omförhandling sker januari 2027.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två samlingslokaler, gym, boulebana, keramikverkstad, lekrum, odlingslotter, tvättstuga och cykelförråd.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar.
I avgiften ingår värme, kallvatten, kabel-tv och parkerings- eller garageplats. Föreningen har individuell debitering av varmvatten och el.

Försäkring: Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Föreningen har ett kollektivt bostadsrättstillägg för alla lägenheter.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. I dagsläget pågår garagerenovering som beräknas vara klar i september 2019. Föreningen har även börjat ta in anbud inför kommande fasad- och takrenovering som planeras ca 2020-2021.
Urval av utförda renoveringar:
Ca 2010-2012 utfördes stambyte, renovering av badrum samt byte av elinstallationer och energisparande åtgärder.
Porttelefon och nytt passersystem till trapphusen är också att installerat. Samtliga trapphus är uppfräschade genom målningsarbeten.
2017-2018 genomfört åtgärder efter garantibesiktning av stambyte och nya badrum samt injustering av värme- och ventilationssystem.

Parkering: Till varje lägenhet hör antingen en garageplats eller en p-plats. Fördelningen av dessa gjordes när husen byggdes.
Föreningen har inget kösystem för p-platser och garage. Är du i behov av att hyra ytterligare en plats, råder föreningen dig att sätta upp lappar i portalerna. 13 pakeringsplatser hyrs ut som husvagnsplatser.

Du kan om du vill köpa en fjärrkontroll till garaget. Det finns även "vanliga" brickor att köpa.

Övervakning av gästparkering, gårdar och garage sköts av Parkeringstjänst i Väst och övervakning av matargator av Gatubolaget.

TV och bredband: Tv via Comhem ingår i avgiften. I samtliga lägenheter finns fiberkabel installerad. Föreningen har inget gruppavtal om bredband så du väljer själv leverantör, det finns ca 16 stycken via fibernätet.

Gårdsplats: Fina gröna innergårdar med sittgrupper och lekytor för barnen.

Övrigt: Öppettider: Expedition. Helgfria måndagar 18.30-19.30 Tel: 031-29 40 57

Bra med kommunikationsmöjligheter till bland annat Frölunda Torg dit du tar dig med buss 50, 90, 91 eller 97. Direktbuss 50 till Brunnsparken, ca 15 min. Vardagar på dagen är det täta avgångar, minst var 15:e minut.

Tynnered

I Tynnered bor man nära skog, hav och storstad. Bebyggelsen består främst av flerfamiljshus men här finns även villa- och radhusområden. Flerfamiljshusens rymliga innergårdar med skyddande trädkronor, prunkande rabatter och stora gräsytor skapar goda möjligheter till lek och avkoppling. Mellan kvarteren finns gott om promenad- och cykelvägar.

För Tynneredsbon ligger havet på nära avstånd. Med cykel tar man sig lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar. Vid Ganlet och i Fiskebäck finns både flera fina bad och ett naturskönt rekreationsområde.

I kvarteren runt Smycketorget och Opaltorget finns god närservice. Till Frölunda Torgs köpcentrum tar man sig enkelt. Här finns ett stort utbud av affärer samt kulturhus, simhall och träningsställen. Göteborgs centrum ligger på bara 15 minuters avstånd med bil, buss eller spårvagn. Frölunda Torg är knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljer finns ett stort utbud av både skolor och föreningsverksamheter. Vårdcentral, BVC och apotek finner man vid Opaltorget. Här ligger även Tynnereds kulturcentrum.

Möjligheterna till ett aktivt liv är många. I området finns gott om motionsslingor och bollplaner. Åkeredsvallen, Välen och Ruddalens Idrottscentrum ligger alla på behändigt avstånd.

Tynnered inbjuder till ett trivsamt boende nära skog, hav och storstadsliv.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning