Snart till salu

Stilrent renoverad etta

Philip Salomonsson
ansvarig mäklare
Carl Hogéus
assisterande mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Fullblodsgatan 5 B

1,5:a Mölndal

Kortfakta

Avgift:
2 886 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 36,5 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Adress:
Fullblodsgatan 5 B,
43132 Mölndal
Lundin
Lundin
Intresserad av denna bostad - Philip
Intresserad av denna bostad - Philip

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på philip.salomonsson@lundin.se.

Snart har du möjlighet att förvärva denna yteffektiva 1,5a på Fullblodsgatan 5B i hjärtat av Åby. Här möts ni av en trevligt renoverad lägenhet om välplanerade 36,5 kvm. Bostaden erbjuder ljusa ytskikt med breda fönsterpartier mot innergården och fina detaljval som klassisk fiskbensparkett och tjusiga detaljer i form av fönsterbrädor i mörk marmor. Här har ni ett ljust vardagsrum, ett avskärmat sovrum, stilrent kök och ett helkaklat badrum.

I Åby bor du med ett bra läge till Mölndals centrum och galleria, där ett brett utbud av affärer, restauranger och caféer finns att tillgå. I centrum finns också goda kommunikationer i form av spårvagn, buss och pendeltåg. Busshållplatsen finns bara några hundra meter i från fastigheten och tar en med enkelhet vidare in till Göteborgs innerstad och Mölndals Centrum. I området finns också trevliga promenadstråk, lekplatser, badhus, gym, tennishall samt matbutiker och vårdcentral.

Hall: Välkomnande ljus hall med valv till vardagsrummet. Golvet är av ljusbrun laminat och ljusmålade väggar. Gott om förvaring i form av tre platsbyggda garderober med överskåp. Även plats för avhängning till vänster.

Vardagsrum: Ljust och öppet vardagsrum med plats för både soffgrupp och skrivbord som är perfekt för dagens hemmakontor! Här har vi det välbevarade fiskbensparketten i original som följs av ljusmålade väggar.

Kök: Ljust modernt kök med vita luckor, grått kakel och praktisk laminatbänkskiva i mörk nyans. Här finns gott om arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Köket inreds med spis, fläkt, micro samt kyl och frys. Intill köket finns plats för mindre matplats.

Sovrum: Mysigt sovrum i gråa toner som följs vidare av det fina parkettgolvet samt en väl planerad garderob i mörk nyans.

Badrum: Helkaklat badrum med vitt kakel och klinkers i grått. Inreds med badkar, handfat, spegelskåp och wc.

Information Ekonomi

Avgift: 2 886 kr/mån. I avgiften ingår värme vatten och kabel-tv. Till avgifter kommer ett obligatoriskt tillägg på 162 kr avseende bredband och elnät.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,3779%. Andel av årsavgift är 0,3779%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 342 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 197 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 27/1202.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 36,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 104 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2013-05-02.

Övrigt: Observera att lägenheten är registrerad som 1 rok.

Information Förening

Förening: Brf Skomakargården i Mölndal. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 174 st lägenheter varav 38 st hyresrätter och 6 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf skomakargården är belägen i Mölndal och bildades 2007. Föreningen äger fastigheten med adresserna Ponnygatan 2-8 samt Fullblodsgatan 1-7. I föreningen finns 174 lägenheter, varav 38 upplåts med hyresrätt. Det finns även sex lokaler med hyresrätt, varav två för kommersiellt bruk. Föreningen har en ny tvättstuga på gården (november 2017) med fyra stationer som är öppen dygnet runt. Föreningen innehar även flertal cykelrum, förråd, samt en lokal som används för styrelsemöten, Öppet Hus och andra möten som inte kräver tillgång till stor lokal.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick. Det finns inget beslut om någon avgiftsförändring, kontrollerat med styrelsen 2019-01-10.

Kommande/gjorda renoveringar: Installation av nytt portsystem kring gården 2019
Fasadrenovering inklusive ny fasad, fönster och balkongdörrar 2019
Relining av avloppsstammar 2019
Renovering av expedition 2018
Byggnation av grushus 2018
Byggnation av nya parkeringsplatser 2018
Stambyte färskvatten 2018
Renovering av trapphus 2018
Upprustning av innegård 2018
Renovering av entrédörrar 2017
Renovering av lekplats 2017
Renovering av miljöhus 2017
Montering av radonsugar 2017
Byggnation av ny tvättstuga 2017

De underhållsåtgärder som är planerade framöver är att ta ner alla träd vars rötter hotar att skada husens grund samt asfaltering av Fullblodsgatan. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-10-03).

Parkering: Föreningen förfogar över 186 parkeringsplatser. En parkeringsplats kostar ca 215 kr/mån utan el och ca 290 kr/mån med el. Separat kösystem. Det finns även 15 gästparkeringar med en avgift på 5 kr/tim eller 50 kr/dygn.

TV och bredband: Föreningen har via Bahnhof avtal för kabel-TV där grundutbudet ingår i månadsavgiften samt bredband 1000/100 som kostar 99 kr för de boende.

Gårdsplats: Lummig innergård med fina blomsterplanteringar, många träd samt vindskyddande häckar. Lekplatser med fina lekredskap som gungställningar, rutschbana och sandlåda. Flera fina uteplatser samt rosenpergola. Fina sittbänkar samt utemöbler på flera ställen. Stort fint gemensamt trädäck där man kan grilla med egen grill.

Övrigt: Se gärna föreningens hemsida www.skomakargarden.com.

Mölndal Åby

Åby är ett lugnt område som ligger centralt i Mölndal strax sydväst om Mölndals centrum och med ett strategiskt bra läge i nära anslutning till de större trafiklederna E6/E20 och Söderleden. Stadsdelen består flerbostadshus, radhus och villor. I Åby finns bland annat matbutik, pizzeria samt frisör och inom kort gångavstånd ligger Mölndals centrum som har en nybyggd shoppinggalleria med restauranger, caféer, butiker, gym och all annan service man kan tänkas behöva.

För barnfamiljen finns flera förskolor och skolor samt en näridrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Åby fritidscentrum rymmer simhall med äventyrsbad, ishall & bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I området ligger även Åbytravet är Sveriges näst största travbana.

I området går flera busslinjer och vid Mölndals centrum finns det goda kommunikationsmöjligheter med både spårvagnar, busstrafik och pendeltåg för den som exempelvis arbetar eller studerar utanför kommungränsen. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg.

För de som vill njuta av friluftslivet finns närmsta naturområden vid Sisjön och Stensjön som bjuder på elljusslingor och badplatser.