Såld

Ljus gavellägenhet med balkong i solläge

Alexander Ryberg
ansvarig mäklare
Haris Pipic
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Götaholmsgatan 3A

3:a Gamlestaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 423 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 81 kvm
Våning:
1/3, hiss
Byggår:
1992
Adress:
Götaholmsgatan 3A,
415 13 GÖTEBORG

Beskrivning

Nu finns möjlighet att förvärva en rymlig, modern och ljus 3:a med balkong i västerläge i ett av Göteborgs mest expansiva områden Gamlestaden! Denna gavellägenhet har en öppen planlösning med ett rymligt vardagsrum och generöst ljusinsläpp tack vare de stora fönsterpartierna som lyser upp lägenheten. Det väl tilltagna köket ger utrymme till en stor matgrupp och gott om arbetsytor. Lägenheten har två sovrum, båda i generös storlek med plats för dubbelsäng och förvaring. Badrummet är stort med gott om utrymme och har tvättmaskin installerad. Bostaden är välskött och har genomgående hög standard. Lägenheten är en del av den populära föreningen BRF Götaholm, en attraktiv byggnad med bra ekonomi och utan tvekan med det bästa läget i Gamlestaden. Dessutom är den vackra byggnadens innergård en utmärkt plats att njuta av morgonsol, grill eller barnens lek.


Gamlestaden är ett mycket trivsamt område som erbjuder all tänkbar vardagsservice runt hörnet, grönskande grönområden och goda kommunikationer. Gamlestaden är ett expansivt område som förväntas växa till ett modernt stadsområde. Här har du flertalet restauranger, caféer, matbutiker och träningsanläggningar i närheten som underlättar vardagen. Det går smidigt att ta sig in till centralstationen på bara 6-8 minuter tack vare resecentrumet som är beläget ett stenkast från föreningen och ger goda kommunikationsmöjligheter där du kan välja mellan pendeltåg, buss eller spårvagn.


Lägenheten disponeras enligt följande:

Vi välkomnas in i entrén som är rymlig och har plats för hatthylla och skoställ. Golvet har en slittålig stenbeläggning. Den inre hallen har plats för ytterligare förvaring och fungerar därtill som lägenhetens hjärta med koppling till alla rum. Hallens väggar smyckas av en vit färg vilket ger en ljus och härlig känsla.

Köket som helrenoverades under 2014 har parkettgolv och grå samt vitmönstrad tapet. Inredningens fronter går i rostfritt och vitt. Bänkskivan är i massiv ek och vitt kakel utgör stänkskydd. Köksutrustningen består av spishäll, inbyggd ugn, integrerad kyl och frys samt integrerad diskmaskin.

Vardagsrummets ljusa väggar och parkettgolv utgör en bra grund för att sätta sin egen prägel med inredning, konst och textil. Rummet rymmer både matplats och soffgrupp. Fönster i två väderstreck ger utblickar till omgivningen. Från vardagsrummet nås bostadens balkong som är belägen i sydväst. Under sommarhalvåret blir detta den givna platsen för avkopplande stunder.

Det större sovrummet med plats för en dubbelsäng har ett nylagt laminatgolv samt målade väggar, rummet har även bra förvaring i form av flertalet garderober. Även det mindre sovrummet har nylagt laminatgolv samt färgade väggar.

Badrummet har helkaklade väggar och all inredning byttes år 2016. Handfatet vilar på en marmorskiva med förvaring undertill. Duschen avgränsas med en glasvägg samt att det finns en tvättmaskin intill.

Ett tillhörande förråd i källaren finns även.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 423 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, internet samt kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,9382%. Andel av årsavgift är 3,93819%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 250 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 100 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 5/1103.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, hiss finns.

Byggår: 1992.

Storlek: 3 rum. Boarea ca 81 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 102 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-06-24.

Information Förening

Förening: Brf Götaholm. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 26 st lägenheter.

Gemensamma utrymmen: Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd.
Tvättstuga finns på entréplan och denna är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, en centrifug, mangel samt torkrum.
På entréplan finns även cykelrum och barnvagnsförråd samt redskapsförråd.
Trevlig innergård med bänkar, sandlåda, grillplats, cykelställ och rabatter.

Föreningens ekonomi: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.
Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av SBC.

Kommande/gjorda renoveringar: Gjorda renoveringar: 2010 Torkrummet renoverades
2012 Upprustning av innergården
2013 Byttes tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugan och service av hissen
2014 Renoverades fasaden, målning plåt på tak och målning fönster
2015 Nya porttelefoner installerades
2015 Innergården renoverades, ny plattläggning, belysning samt nya bänkar och möbler till grillplats samt grill köptes in.
2017-2018 Trapphusbelysning har setts över samt trapphusmålning.
Kommande renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2012 och sträcker sig fram till 2041.
Inga större underhåll är planerade de närmsta åren.

Parkering: Föreningen har inga parkeringsplatser.
Det går att hyra parkeringsplats i området via Göteborgs Stad, P-bolaget.
För folkbokförd på adressen finns möjlighet att ansöka om boendeparkering hos Göteborgs stad.

TV och bredband: Föreningens hus är anslutet till Comhem.

Gamlestaden

Gamlestadens historia är som namnet vittnar om att det var här den ursprungliga stadens hjärta låg, vilket bidrar till att stadsdelen har en spännande historia och kulturhistoriskt intressanta kvarter. Sedan dess har många förändringar skett och idag är Gamlestaden en spännande mix av dåtid, nutid och framtid. Gamlestaden är ett av Göteborgs mest expansiva områden med fantastiska framtidsmöjligheter. Här planeras för en modern, tät och dynamisk blandstad med nytt handelscentrum och en knutpunkt som binder ihop staden. I SKF:s gamla lokaler uppförs nu en stor shoppinggalleria med butiker, saluhall, restauranger, kontorslokaler och lägenheter.


Gamlestaden ligger beläget vid Säveån, på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Kommunikationerna i området är mycket goda och det finns även gott om cykelvägar. Gamlestaden har ett bra utbud av vardaglig service, restauranger, skolor samt föreningsliv. Samtidigt är det inte långt till underbar natur med härliga strövområden och en aktiv fritid. I Kviberg finns Sveriges största beachvolleyhall och nordens största multisportarena, Prioritet Serneke Arena. Närmsta rekreationsområde är Fjällbo som ligger i närheten av Utby. I de lummiga skogarna finns flera naturstigar och motionsslingor. En av dem går längs Fjällbo ängar och leder till Bergsjön som är en fin badsjö med klippstränder.

Planritning