Nyrenoverad tvåa med stor inglasad balkong

Haris Pipic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Olivedalsgatan 5B

2:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
3 490 000 kr
Avgift:
3 706 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 55,6 kvm
Våning:
6/9, hiss
Byggår:
1984
Adress:
Olivedalsgatan 5B,
413 10 GÖTEBORG
Intresserad av denna bostad - Haris
Intresserad av denna bostad - Haris

Beskrivning

Trevlig och ljus nyrenoverad tvåa mitt i charmiga Linnéstaden! Välplanerade kvadratmeter och generösa rum. Ni har ett stort vardagsrum med plats för soffgrupp och tillhörande möblemang samt liten matsalsdel alternativt kontorsdel. Stort sovrum med tillgång till en klädkammare. Öppet och komplett kök med diskmaskin och det vanliga såklart. Härifrån nås även bostadens inglasade balkong med gott om plats för bord och stolar. Nyrenoverad helkaklat badrum med lyxen att ha en egen tvättmaskin i bostaden. Här trivs man verkligen!

Bostaden är fackmannamässigt renoverad 2018 och kvalitetsdokument finns.

I Linné bor ni i hjärtat av Göteborg med ett rikt utbud av allt man kan önska. Inom promenadavstånd finns restauranger, butiker, caféer och andra nöjen. Några favoritställen som rekommenderas är frukostbrödet på Alvar & Ivar, kaffet på Bar barista på Vegagatan, en god middag på Hello Monkey eller någon av de populära restaurangerna på Tredje långgatan. Goda kommunikationerna med både buss- och spårvagnshållplats runt knuten. Fina rekreationsområden vid Änggårdsbergen, Botaniska trädgården och Slottsskogen.

Bostadens 55,6 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och rymlig hall med fri avhängning direkt till er höger. Väggarna är vita och på golvet har ni gråmelerat klinkers.

Väl tilltaget vardagsrum med parkettgolv och vita väggar. Här har ni gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. I rummet ryms även matsalsmöbel alternativt kontorshörna om så önskas. Ni har en fin ekparkett på golvet och väggarna är målade i vitt. Sobra ytskikt som gör det enkelt att sätta sin egen touch i rummet.

Intill vardagsrummet har ni bostadens sovrum. Även detta rum är väl tilltaget och erbjuder plats för en dubbelsäng, tillhörande sängbord samt övrigt möblemang. Här har ni lyxen att ha tillgång till en klädkammare i sovrummet som erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. Det sobra ytskikten såsom ekparkett och vitmålade väggar återfinns även i detta rum. Ett stort fönster bidrar med ett behagligt ljusinsläpp i rummet.

Öppet och trevligt kök där skåpsluckor och lådor är i vit färg. Ovanför arbetsytorna har ni glasskiva som går bra ihop med resterande väggar som även de går i vitt. På golvet fortlöper det gråmelerade klinkergolvet tröskellöst från hallen. Köksutrustningen består av induktionshäll, ugn, köksfläkt, kyl/frys samt diskmaskin. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande. Matbordet har sin givna placering intill väggen och rymmer ca 4 sittplatser. Från köket når ni även bostadens balkong med gott om plats för bord och stolar.

Helkaklat badrum med en mörkare klinker på golvet och kaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, duschhörna samt lyxen att ha en egen tvättmaskin i lägenheten.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 490 000 kr

Avgift: 3 706 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, tv från comhem och bredband/telefoni från bredbandsbolaget.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,26602%. Andel av årsavgift är 0,26602%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 250 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 119/1402.

Våningsplan: Våningsplan 6 av 9, hiss finns.

Byggår: 1984.

Storlek: 2 rum, varav 1-2 sovrum. Boarea ca 55,6 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabel-tv via Comhem eller Bredbandsbolaget. Internet: Bredband via ComHem eller Bredbandsbolaget.

Bilplats: Det finns 92 garageplatser för bil samt 8 garageplatser för MC. Till garaget är det separat kö alternativt boendekort i området.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 109 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Det finns tvättstuga, cykelförråd, samlingslokal, tre gästrum för uthyrning, motionsrum med gym, pingis samt bastu, hobbyrum och källarförråd.

Information Förening

Förening: HSB Brf Linné. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Kommendantsängen 9:14 i Göteborg. Föreningen bildades 1984. I fastigheten finns bostadshus med adresserna Nordenskiöldsgatan 2,4,6,10, Sveagatan 25,27,29, Olivedalsgatan 1,5A,5B,7A,7B,9 och Linnègatan 64-66.

Bostadsrättsföreningen Linnè har idag 270 lägenheter och 8 lokalhyresgäster.
I föreningen finns också garage för 92 bilar och 8 st platser för mc.

De olika entréerna är Linnégatan 64-66. Nordenskiöldsgatan 2,4,6 och 10, Sveagatan 25,27 och 29, Olivedalsgatan 1, 5A, 5B, 7A, 7B och 9.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har gemensamma gästlägenheter, en festlokal och gym med bastu. Bokningsbart för medlemmarna via internet.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningens ekonomi är god och I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, kontrollerat med föreningen 20191114.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. I dagsläget pågår hissbyte på Olivedalsgatan och beräknas vara klart till midsommar.
2019 planeras hissbyte på Nordenskiöldsgatan 2 och 4 samt Sveagatan 25 och 27.
Gjorda renoveringar:
2011 målnings- och fasadunderhåll genomfördes på fasaden mot Linnégatan, Olivedalsgatan och Sveagatan.
2012 målnings- och fasadunderhåll genomfördes på fasaden mot Nordenskiöldsgatan och lokalen Gyllene Prag renoverades.
2013 underhåll av fasader mot gården, målning och justering av fönster mot Olivedalsgatan, utbyte av port till lokalen för sopsugen samt förse hissarna med innerdörrar.
2014 utbyte av hisskorg och styrenhet på Sveagatan 29 samt målning och justering av Olivedalsgatan 1-9.
2015 målningsarbeten på fönster, tak och ränndalar.
2016 byttes två hissmotorer. Under året renoverades även föreningslokalen och gymmet fräschades upp.

Parkering: Föreningen förfogar över 92 garageplatser för bilar och 8 platser för MC. Ca 7 års kötid och en plats kostar 850 kr/månaden
Boendeparkering finns att tillgå i området.

TV och bredband: Tv från Comhem och bredband från bredbandsbolaget ingår i avgiften.

Övrigt: Föreningen vill träffa köparna innan godkännande av medlemskap.
För mer information se föreningens hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/linne/.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning