Såld

Social planlösning & sydvästbalkong mot innergården

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Gamla Tuvevägen 8

2:a Nya Kvillebäcken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 410 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 55 kvm
Våning:
2/6, hiss
Byggår:
2017
Adress:
Gamla Tuvevägen 8,
417 23 GÖTEBORG

Beskrivning

Välkomna till en genomtänkt tvåa med öppna sociala ytor och sovrum med balkong i sydvästläge som vetter mot innergården. Genomgående stilrena materialval, fin färgsättning, hög standard och miljörätt kvalitet. Tidlöst kök från Marbodal som har energieffektiva vitvaror från Siemens samt helkaklat badrum med klassiska materialval och tvättmöjligheter. Brf Greenroofs hus har hög miljöklassningsnivå med låg energiförbrukning och en sund inomhusmiljö. På taket av husen finns takterrasser, som nås via hiss direkt upp, med fin utsikt över stan!

Kvillebäcken är en ny stadsdel i Göteborg som ligger bra till på alla tänkbara sätt med all service på nära håll. Mellan de nybyggda husen blandas små mysiga gårdsgator med breda avenyer, pocketparker, torg och grönområden. Här bor man centralt, endast en hållplats från Nordstan med buss och två hållplatser med spårvagn och med praktiskt cykelavstånd till stan. Backaplans köpcentrum och knutpunkten för kollektivtrafiken nås på bara några minuter. Även Kville Saluhall ligger inom kort gångavstånd. Det är inte heller långt till kajerna längs med Norra Älvstranden samt fina naturområden som Ramberget, Flunsåsparken och Slätta damm.

Lägenhetens ca 55 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en hall plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i fyra garderober. Lägenheten har genomgående ljust parkettgolv och till största del vitmålade väggar. Hallen har man valt att måla i en mörk petrolblå nyans.

Ljusa sociala ytor i öppen planlösning med fint ljusinsläpp från två stora fönsterpartier. Här kan man inreda med soffa och matsalsbord.

Köket har klassiska materialval med köksinredning i vitt från Marbodal, laminatbänkskiva i svart och svart kakel. Arbetsytorna belyses av en ljusramp med spotlights. Energieffektiva vitvaror från Siemens som utgörs av induktionshäll, utdragbar kolfilterfläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys.

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Sovrummet är målat i en mörk vinröd nyans som ger en ombonad känsla. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp och här finns även utgång till lägenhetens balkong i härligt sydvästläge som vetter mot gården.

Välplanerat badrum med mörkgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt kakel. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, duschhörna med rundade vikdörrar i klarglas samt en kombimaskin från Siemens med överskåp.

Till lägenheten hör ett källarförråd som är beläget i samma uppgång.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 410 kr/mån. I avgiften ingår värme och kallvatten samt TV, internet och IP-telefoni via Telia Triple play. Kostnad för varmvatten tillkommer efter individuell mätning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,0031%. Andel av årsavgift är 1,0%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 709 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, vatten/avlopp 260 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3-1101/1101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6, hiss finns.

Byggår: 2017.

Storlek: 2 rum. Boarea ca 55 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda primärenergital 73 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-04-04.

Information Förening

Förening: Brf Greenroof. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 100 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Greenroof ligger i Kvillebäcken och består av 100 bostadsrättslägenheter och en hyreslokal. Husen toppadas av takterrasser med fin utsikt över city. Föreningen äger fastigheten Kvillebäcken 75:1 med adress Solventilsgatan 12-14, Gamla Tuvevägen 6-8 och Långängen 5A-B. Kvarteret består av ett vinklat lamellhus i 5 våningar och ett punkthus i 8 våningar. Husen är ritade av Erséus Arkitekter och har byggts genom totalentreprenad av Veidekke Bostad. Byggnaden projekteras för Miljöbyggnad nivå Silver. Inflyttning skedde våren/sommaren 2017.

Gemensamma utrymmen: Till varje lägenhet hör ett förråd som är beläget i källaren. I föreningen finns barnvagnsförråd, två låsta cykelförråd på gården samt en föreningslokal/gästlägenhet. Postboxar i entrén. I hus 2 finns avfallsrum med källsortering i tre fraktioner. Återvinningsrum för övrigt avfall finns på Borstbindaregatan 2.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Brf Ekonomen. Föreningen har valt att hålla avgifterna oförändrade och istället göra extra amorteringar det senaste året, kontrollerat med föreningen 2020-05-08.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa inklusive styrelseansvarsförsäkring och bostadsrättstillägg.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen jobbar just nu med att ta in offerter för ett antal laddstolpar till garaget som förhoppningsvis installeras under 2020.

Hösten 2019 utfördes garantibesiktning av fastigheten.

Parkering: Föreningen har en boendeparkering i källaren i huset med 39 bilparkeringar och 2 MC-platser. Kostnaden är 1 250 kr/mån respektive 625 kr/mån. Mejla styrelsen för mer information. I dagsläget är det fyra personer i kö (2020-05-05).

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till fiber och ett Telia triple-play-paket innehållande bredband 100/10, digital-tv (paketet Lagom), Video OnDemand samt IP-telefoni ingår i avgiften.

Gårdsplats: Föreningen har en gemensam innergård samt tre takterrasser där det är fritt att uppehålla sig.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägandeskap med minsta andel 10%. Föreningen kan godkänna juridisk person, men endast om alla ledamoter i styrelsen säger ok till det.

Centrala Hisingen - Kvillebäcken

bekvämt boende, god service och gröna oaser


Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget,
Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring mindre torg.
Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser och smaker från när och fjärran. Saluhallen är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Backaplan är det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här träningsställen och restauranger.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning