Såld

Topprenoverad trea med balkong högst upp i huset

Philip Salomonsson
ansvarig mäklare
Carl Hogéus
assisterande mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ponnygatan 4C

3:a Åby

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 829 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 78 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1966-1967
Adress:
Ponnygatan 4C,
431 32 Mölndal

Beskrivning

Välkomna högst upp i huset till denna totalrenoverade lägenhet om 78 m² i populära Åby! Lägenheten erbjuder genomgående ljusa ytskikt och stilrena materialval. Här har vi ett totalrenoverat kök, stort vardagsrum, balkong i bästa läge med solen över trädtopparna och helkaklat och modernt badrum. Välkomna till ett mycket fräscht boende!

I Åby bor du med ett bra läge till Mölndals centrum och galleria, där ett brett utbud av affärer, restauranger och caféer finns att tillgå. I centrum finns också goda kommunikationer i form av spårvagn, buss och pendeltåg. Busshållplatsen finns bara några få minuter ifrån fastigheten och tar en med enkelhet vidare in till Göteborgs innerstad och Mölndals Centrum. I området finns också trevliga promenadstråk, lekplatser, badhus, gym, tennishall samt matbutiker och vårdcentral.

Hall: Högst upp finns denna ljusa och stilrent renoverade bostad. Vi möts av en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter. Här välkomnas vi av ett ljust laminatgolv med vitmålade väggar. Vilket inger ett ljust och fräscht välkomnande!

Kök: Ett renoverat och stilrent kök från IKEA, smyckas med vitglansiga skåpsluckor, vitt kakel och mörk bänkskiva i laminat för goda arbetsytor. Rostfria vitvaror som smälter in och skapar en minimalistisk helhetskänsla. Kökets maskinella utrustning är med en glaskeramikhäll, inbyggnadsmikro och ugn i ergonomisk höjd, kyl och frys samt diskmaskin. Centrerat i köket finns ett stort fönster som bidrar med fantastiskt ljusinsläpp och här har även matbord och stolar sin givna placering. Golvet smyckas även här med det ljusa laminatgolvet som ger en helhet tillsammans med de vitmålade väggarna.

Vardagsrum: Det ljusa laminatgolvet leder oss in till vardagsrummet med öppna sällskapsytor och anslutande balkong som ger en luftig och öppen känsla till bostaden. Här finns det plats för både en större soffgrupp och matsalsbord. Vita väggar som bryts av smakfullt med en blommig tapet.

Badrum: Rymligt och smakfullt renoverat badrum med bekvämligheter som tvättmaskin, handfatskommod, med bra förvaring, handdukstork, dusch och lättare förvaring för hudvårdsartiklar.

Sovrum 1: Direkt till höger om hallen finner vi ett av bostadens två sovrum, med den genomgående ljusa laminatgolvet och grå färgade väggar och en blommig tapet. Här kan det inredas med större säng och tillhörande möblemang. Här finns det platsbyggda garderober som sväljer det mesta. Rummet passar annars perfekt som barnrum, gästrum eller kontor.

Sovrum 2: I lägenhetens andra sovrum finns det gott om plats för dubbelsäng med nattduksbord. Goda förvaringsmöjligheter finns i form av platsbyggda generösa garderober. Golvet är som nämnts tidigare, givetvis i ljus laminat och smyckas med en blommig tapet.

Toalett: Lägenhetens toppmoderna toalett inreds med kakel och klinkers i vitt och svart. Här finns wc, kommod och spegelskåp! Perfekt med separat toalett och badrum för att ge familjen bättre ro och minska stressen på morgonkvisten!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 829 kr/mån. I avgiften ingår värme vatten och kabel-tv. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 163 kr avseende bredband och el.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,6323%. Andel av årsavgift är 0,6323%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 556 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 411 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 161/1301.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1966-1967.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 78 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Bilplats: Föreningen förfogar över 186 parkeringsplatser. En parkeringsplats kostar ca 215 kr/mån utan el och ca 290 kr/mån med el. Separat kösystem. Det finns även 15 gästparkeringar med en avgift på 5 kr/tim eller 50 kr/dygn.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 104 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2013-05-02.

Information Förening

Förening: Brf Skomakargården i Mölndal. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 174 st lägenheter varav 38 st hyresrätter och 6 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf skomakargården är belägen i Mölndal och bildades 2007. Föreningen äger fastigheten med adresserna Ponnygatan 2-8 samt Fullblodsgatan 1-7. I föreningen finns 174 lägenheter, varav 38 upplåts med hyresrätt. Det finns även sex lokaler med hyresrätt, varav två för kommersiellt bruk. Föreningen har en ny tvättstuga på gården (november 2017) med fyra stationer som är öppen dygnet runt. Föreningen innehar även flertal cykelrum, förråd, samt en lokal som används för styrelsemöten, Öppet Hus och andra möten som inte kräver tillgång till stor lokal.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick. Det finns inget beslut om någon avgiftsförändring, kontrollerat med styrelsen 2019-01-10. En positiv aspekt i föreningens ekonomi är att det fortfarande finns "gömt kapital" i form av ca 30 hyresrätter som kontinuerligt görs om och säljs som bostadsrätter. På detta sätt får föreningen extra tillskott till föreningens ekonomi.

Kommande/gjorda renoveringar: Installation av nytt portsystem kring gården 2019
Fasadrenovering inklusive ny fasad, fönster och balkongdörrar 2019
Relining av avloppsstammar 2019
Renovering av expedition 2018
Byggnation av grushus 2018
Byggnation av nya parkeringsplatser 2018
Stambyte färskvatten 2018
Renovering av trapphus 2018
Upprustning av innegård 2018
Renovering av entrédörrar 2017
Renovering av lekplats 2017
Renovering av miljöhus 2017
Montering av radonsugar 2017
Byggnation av ny tvättstuga 2017

De underhållsåtgärder som är planerade framöver är att ta ner alla träd vars rötter hotar att skada husens grund samt asfaltering av Fullblodsgatan. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-10-03).

Parkering: Föreningen förfogar över 186 parkeringsplatser. En parkeringsplats kostar ca 215 kr/mån utan el och ca 290 kr/mån med el. Separat kösystem. Det finns även 15 gästparkeringar med en avgift på 5 kr/tim eller 50 kr/dygn.

TV och bredband: Föreningen har via Bahnhof avtal för kabel-TV där grundutbudet ingår i månadsavgiften samt bredband 1000/100 som kostar 99 kr för de boende.

Gårdsplats: Lummig innergård med fina blomsterplanteringar, många träd samt vindskyddande häckar. Lekplatser med fina lekredskap som gungställningar, rutschbana och sandlåda. Flera fina uteplatser samt rosenpergola. Fina sittbänkar samt utemöbler på flera ställen. Stort fint gemensamt trädäck där man kan grilla med egen grill.

Övrigt: Se gärna föreningens hemsida www.skomakargarden.com.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Mölndal Åby

Åby är ett lugnt område som ligger centralt i Mölndal strax sydväst om Mölndals centrum och med ett strategiskt bra läge i nära anslutning till de större trafiklederna E6/E20 och Söderleden. Stadsdelen består flerbostadshus, radhus och villor. I Åby finns bland annat matbutik, pizzeria samt frisör och inom kort gångavstånd ligger Mölndals centrum som har en nybyggd shoppinggalleria med restauranger, caféer, butiker, gym och all annan service man kan tänkas behöva.

För barnfamiljen finns flera förskolor och skolor samt en näridrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Åby fritidscentrum rymmer simhall med äventyrsbad, ishall & bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I området ligger även Åbytravet är Sveriges näst största travbana.

I området går flera busslinjer och vid Mölndals centrum finns det goda kommunikationsmöjligheter med både spårvagnar, busstrafik och pendeltåg för den som exempelvis arbetar eller studerar utanför kommungränsen. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg.

För de som vill njuta av friluftslivet finns närmsta naturområden vid Sisjön och Stensjön som bjuder på elljusslingor och badplatser.

Planritning