Väldisponerad med stor balkong i söderläge

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Soldathemsgatan 2

2:a Kviberg

Kortfakta

Pris/Bud:
2 350 000 kr
Avgift:
2 779 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 46 kvm
Våning:
3/5, hiss
Byggår:
2011
Adress:
Soldathemsgatan 2,
415 28 GÖTEBORG

Beskrivning

På våning 3 av 5 med stor balkong i söderläge finner vi denna fräscha lägenhet som nyproducerades 2011. Genomgående ekparkett och vitmålade väggar, helkaklat badrum med kombinerad tvättmaskin/torktumlare, välplanerat kök med hög standard och öppen planlösning mot vardagsrummet samt rymligt sovrum med generös skjutdörrsgarderob. Stor balkong i söderläge som vetter mot den lugna innergården med möjlighet att grilla då det är fritt läge ovanför. Sol från förmiddag till sen eftermiddag tack vare delvis fritt läge mot väster. Stabil Brf med bra avgifter och mycket god sammanhållning.

På bara 10 minuter är du inne i stans nöjesutbud men Gamlestaden bjuder även på flertalet caféer och restauranger med smaker från olika delar av världen. Goda kommunikationer med flera buss- och spårvagnslinjer i direkta närområdet. Det är också ett område som ligger väldigt nära vacker natur och har Kvibergs kasern som ett landmärke. Här finns också Sveriges största beachvolleyhall och Göteborgs nya sportarena.

Varmt välkomna på visning!

Bostadens 46 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ljus och välkomnande hall som öppnar upp mot vardagsrummet. Till höger om entrén finns plats för avhängning och längre in finns två garderober. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade, vilket är genomgående för hela lägenheten.

Till höger om hallen ligger köket som är mycket välplanerat och välutrustat Myresjökök. Vita klassiska luckor matchas snyggt med ljusgrått kakel och en bänkskiva i laminat. Vitvarorna består av inbyggd mikro, varmluftsugn, spishäll, diskmaskin och en kombinerad kyl/frys. Plats för matbord finns och det är en öppen social planlösning mot vardagsrummet.

Ljust vardagsrum med stort fönsterparti och utgång till den stora balkongen i söderläge.Här kan ni ha antingen loungegrupp med bord. I vardagsrummet har ni plats för soffa, bord och tv-möbel.

Rymligt och rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. God förvaring via en hel garderobsvägg med skjutdörrar.

Intill hallen har ni det helkaklade badrummet. Vitt kakel på vägg tillsammans med ljusgrå klinker på golv. Inredningen består av WC, handfat med kommod i vitt, spegelskåp, duschhörna med vikbara väggar och en kombinerad tvätt - och torktumlare som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 350 000 kr

Avgift: 2 779 kr/mån. I avgiften ingår värme, kallvatten och administrationsavgift. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 216 kr/mån som avser kabel-tv. Varmvatten debiteras efter förbrukning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,8182%. Andel av årsavgift är 1,82%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 310 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, vatten/avlopp 80 kr/mån, och hushållsel 80 kr/mån.
Driftskostnad är en uppskattning och baserad på säljarens uppgifter. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kviberg 741:181.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 31202.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5, hiss finns.

Byggår: 2011.

Storlek: 2 rum, varav 1 sovrum. Boarea ca 46 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft med återvinning.

Uteplats: Stor balkong i soligt söderläge med delvis fritt läge åt väster vilket ger sol från förmiddag till eftermiddag.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda 73 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2016-02-29.

Information Förening

Förening: Brf Havtornet. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Havtornet förvärvade 2010 fastigheten Kviberg 741:181.
Föreningen består av 42 lägenheter som upplåts med bostadsrätt.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Primär fastighetsförvaltning AB. Föreningens ekonomi är i god balans med stabil likviditet.
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa försäkring AB.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen.
Fastigheten nyproducerades 2010-2011.
2014-2015 utbyte av filter i element.
2013 utfördes inglasning av 13 st balkonger.
2019 genomfördes taksäkerhetsbesiktning.
2020 OVK.

Parkering: Föreningen disponerar över 24 parkeringsplatser.

Kviberg

Kviberg är en av Göteborgs östra stadsdelar och ett område som präglas av en spännande mix av toppmodern arkitektur och historiska miljöer. Redan på 1300-talet omnämns byn och hemmanet Kviberg. De röda kasernbyggnaderna med svarta torn är idag något av Kvibergs signum. Kvibergs kaserner uppfördes 1895 och hade militär verksamhet fram till 1994. Idag finns här flera olika verksamheter, bl.a. utbildningar,
ungdomens hus och museum. I de gamla stallarna ryms Kvibergs marknad.
Moderna bostäder började byggas här i slutet av 1950-talet. Under 2000-talet har toppmoderna bostadsområden med fina innergårdar uppförts och fler är på gång. Många av dem har namn som anknyter till den militära historien – översten, löjtnanten och soldathemmet.
I Kviberg och dess grannområden finns ett gott utbud av vardagsservice såsom mataffärer, apotek och vårdmottagningar. Med Kvibergs strategiska läge och goda kommunikationer når man Göteborgs centrum på kort tid. Utmed E20 ligger flera stormarknader och i Partille centrum Allums shoppingcenter. Kviberg är ett område som uppmuntrar till ett aktivt liv. I Kvibergs park, området i och runtom kasernerna, huserar flera idrottsföreningar. Här finns också Beach Center, Prioritet Serneke Arena, bollplaner och motionsspår. I den nya delen av Kviberg som växer fram byggs nu ett ”mini-centrum” med bl.a. livsmedelsbutik och gym, som är planerat att stå klart till april 2020. Runt Kviberg finns vackra skogar, mäktiga klippformationer och flera naturstigar. En av dem går längs Fjällbo ängar och leder till Bergsjön som är en fin liten badsjö med klippstränder. Kviberg inbjuder till ett fräscht och modernt boende i stadsnära och grön miljö. Välkommen!

Planritning